Inlägg från: Anonym (Abc) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vår 13-åring ska börja få hela sitt barnbidrag, vi föräldrar diskuterar vad hon ska betala själv och ekonomiska gränser. Tankar/åsikter?

    Mitt barn som är ett år äldre får det här betalt av oss:
    * telefonabonnemang 
    * ny budgettelefon ca var tredje år (typ samsung a-serie), vill hon ha en dyrare får hon betala mellanskillnaden själv 
    * busskort (skolkort + fritidskort)
    * allt kopplat till hennes idrottande (avgifter, gemensamma sociala aktiviteter, kläder). Även sådant hon gör med familjen som skidutrustning och kläder, långfärdsskridskor mm.  (Till viss del som julklappar som tex nya skidor)
    * underkläder
    * nya vinterkläder till en viss gräns (tex att vi ser att man kan få bra skor för 800 så får hon det av oss och betala mellanskillnaden själv)
    * hygienartiklar (shampo o.dyl. + hudkrämer + ansiktsvård inkl. dyrare saker som är bra mot akne)
    * frisör

    Sedan kan hon få en budget om vi shoppar tillsammans på någon resa, runt 1000 kr.

    Problemet med henne är att hon är alldeles för sparsam. Jag får snarare lära henne att man inte måste spara alla pengar utan att man faktiskt kan spendera också och funderar på att hjälpa henne med en sparplan med tvärtomsyfte för nu går hon runt hela tiden och längtar efter nästa födelsedag/julafton för att kunna få nya kläder och smycken för att hon inte klarar av att spendera pengar för att hon behöver spara dom utifall att...

  • Anonym (Kaffedraken)
    EpicF skrev 2023-01-27 17:10:15 följande:
    Förstod jag dig rätt att han får både barnbidraget och månadspeng? Plus att du även betalar när han tycker saker är för dyrt? 

    Bortskämt unge 
    Fast det låter ju som att han betalar väldigt mycket själv också så det kan nog vara rimligt. Och de tillskjutna pengarna var ju dessutom julklapp, så tycker inte alls det låter bortskämt. 
Svar på tråden Vår 13-åring ska börja få hela sitt barnbidrag, vi föräldrar diskuterar vad hon ska betala själv och ekonomiska gränser. Tankar/åsikter?