• Sun 29 Jan 15:48
  4637 visningar
  10 svar
  10
  4637

  Gravidkläder

  Jag söker efter dina bästa tips på gravidkläder!

  Jag scannade en hel galleria idag utan att hitta någonting, hur är det möjligt? Jag gick igenom h&m, kappahl, cubus, lindex och gina tricot för att hitta bekväma längre linnen, t-shirts eller tunna långärmade samt tjockare långärmad eller trekvart,-ärm men hittade ingenting under mammakläder och inga överdelar i damsortimentet heller som var långa nog att täcka magen som blir allt större. 

  Jag söker inget extravagant, bara bekvämt, men visst kan en finare överdel vara av intresse också. Jag har inget behov av att överdelen fyller någon amningsfunktion. 

  Så ge mig dina bästa tips på märken /fysiska butiker eller webbshoppar.

 • Svar på tråden Gravidkläder
 • Sun 29 Jan 16:53
  #1

  Jag köpte på secondhand. En del var gravid-kläder och en del var vanliga kläder i större storlekar. Fanns bara gravid-kläder på H&M och det var för smått. Gjorde misstaget att köpa ett par byxor och de gick ju inte upp över gravidmagen ens pga kanten längst ner! Fullkomligt felsydda.

 • Sun 29 Jan 19:11
  #2
  +1

  Jag gjorde samma sak som du, letade så i de fysiska butikerna så att man skulle kunna prova kläderna men icke. De flesta butiker verkar dock ha mamma-sortimentet online. Ett tips är HMs onlinebutik, finns sorterat under mamma/amning där. Jag köpte faktiskt amningströjor från HM när jag var gravid då de var längre och täckte magen och var så skönt att ha hemma sen när bebisen kom! 

 • Sun 29 Jan 19:35
  #3

  Nu var det några år sen jag var gravid, och modet svänger, men då var det inne med långa linnen så jag köpte helt vanliga svarta på HM och Cubus. Över det hade jag mina vanliga långärmade t-shirts, och de lite längre knäppkoftorna i garderoben med bara översta knappen knäppt. Jag hade några vidare skjortor och blusar också som funkade. För variation (och kamouflage i början) använde jag olika sjalar och scarfs. Jag blev rätt bra på kreativa knytningar. Glad

  Jag tror att både HM oh Lindex fortfarande har en liten gravidkollektion online, men om inte de vanliga butikerna har långa linnen i år (kollat herrsidan?) så kolla Cellbes eller Zalando. 

 • Sun 29 Jan 19:41
  #4

  Nu kom jag på vad butiken jag också tänkte rekommendera heter: www.mamalicious.com


  Det var i alla fall för några år sedan bra kvalitet i förhållande till priset. De har inte gratis retur men jag kollade just och det kostar 29.95 så ganska rimligt ändå.
 • Tue 31 Jan 13:13
  #5

  Tack för era svar! Jag drar mig för att scrolla zalandos sida pga deras enorma utbud, visst är det bra med många valmöjligheter men det tar ju aldrig slut, tyvärr ger dig mig bara beslutsångest när jag inte vet vilka märken jag ska förhålla mig till. Förra graviditeten bar jag mestadels herr t-shirts vilket iofs är bekvämt och ger gott om utrymme för magen, men det ser ju inte bra ut när storleken i övrigt inte passar min kropp. Mamalicius och h&m hade iaf några toppar jag kan tänka mig beställa :)

 • Tue 31 Jan 16:27
  #6

  Jag har köpt second hand via Blocket, Market Place och Sellpy. Sellpy har kategori mammakläder. Jag har framför allt sökt på "Boob" eftersom det finns ett märke som heter Boob design som har fina mammakläder.

 • Wed 1 Feb 20:00
  #7

  Jag har kollat lite på bonprix. De har ofta kläder jag gillarGlad

 • Thu 2 Feb 18:25
  #8

  Ja secondhand kollar jag på, men det är så lätt att lägga pengar på kläder som ändå inte kommer till användning eftersom en inte kan prova och skicka tillbaka om det inte motsvarar förväntningarna. Jag gjorde endel felköp nyligen så jag tänkte att jag ska söka mig till butiker istället.

  Ja, bonprix hade jag glömt, tack, där ska jag kolla!

 • Fri 3 Feb 16:45
  #9

  Fick förresten tips om denna sida: https://www.boobdesign.se/ och ångrar nu att jag inte hittat den tidigare då allt verkar så snyggt!

 • Fri 3 Feb 17:06
  #10

  jag köpte mina via marketplace på Fb, bonprix, HM &  Zalando. 
  Köpte allt mitt online då jag tycker att fysiska butiker är röriga ;) 

Svar på tråden Gravidkläder
Logga in
Bli medlem