Inlägg från: Anonym (För oss är de oviktiga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (För oss är de oviktiga)

    Mor och farföräldrar kräver umgängesrätt med barnbarn?

    Jag har brutit med mina föräldrar och barnen får inte träffa dom alls, ena barnet vet inte ens vad som heter. 
    Dom vet att dom inte ska kontakta mina barn och barnen vet också att morföräldrar inte är något man ens diskuterar här hemma. För oss är dom döda, och hade lika gärna kunnat vara. 
    Den av barnen som kontaktar släkten blir utan arv!
    Den enda som kan ha pyttelite umgänge är farmor men då säger vi en tid ex 45 min och då är det vad som gäller sen åker vi därifrån. 
    Gillar inte släktingar över lag, det är oftast påtvingade relationer som man inte valt själv. 
    Vi har inte skaffat barn för någon annans skull, utan för vår skull därför avgör vi också vilka som ska träffa oss och barnen. 

  • Anonym (För oss är de oviktiga)
    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2023-02-01 15:43:53 följande:
    Men era barn existerar ju inte för er skull? De är egna individer med egna rättigheter och behov.

    Att inte vilja umgås är en sak, men att hota era egna barn med att göra dem arvlösa? 
    Klart man skaffar barn för sin egen skull och inte för släktens 
    släkten får roa sig med andra saker och människor än våra barn 
  • Anonym (För oss är de oviktiga)
    Anonym (Karma) skrev 2023-02-02 11:52:45 följande:

    Att du valt att bryta med dina föräldrar är ditt val.. vilket kan vara på goda grunder även om sättet att även till största del utesluta även pappans släkt tyvärr talar mer för att det är du som är den oresonliga med oresonliga tankar och krav här?
    men barnen har inte gjort något val..de har inte ens fått en chans att välja, dina föräldrar kanske var urusla på att vara föräldrar 24/7 men  ( förutsatt nu att de inte är grava missbrukare eller misshandlade ) kanske klarar av att var om inte bra så åtminstone hyfsade morföräldrar ett par timmar i månaden / varannan månad.


    När man gör valet att utesluta sin utökade släkt från sin kärnfamilj så ska man också vara medveten om att man genom sina handlingar och ord lär sina barn hur man ska behandla andra människor och framför allt de man har vuxit upp med .. man ska vara medveten om att man själv mycket väl kan bli den där mor/ farföräldern som inte får träffa sina barnbarn alls eller mycket lite sedan eftersom ens barn vuxit upp med att ha en relation till den äldre generationen  inte är något man måste/ ska prioritera i sitt liv .
    Hur man själv växer upp präglar i så hög grad hur man själv sedan lever, jag ser det så tydligt bland mina egna vänner jag haft sedan barnsben?de av oss som vuxit upp med att regelbundet träffa far/ mor- föräldrar och kusiner etc har sedan vi själva fått barn prioriterat att våra barn ska få uppleva samma sak..de av oss som av olika anledningar inte haft tillgång till sin släkt alls eller mycket mer sällan prioriterar inte heller att deras barn ska få en nära relation till sin släkt ?


    Vad det gäller det där lobbandet för att mor/ farföräldrar ska få umgängesrätt så handlar det väl i första hand om när en förälder går bort/ är totalt olämplig som förälder och att far/ morföräldrar ska kunna ta över umgängesrätt från sitt vuxna barn ..så att barnet inte ska förlora tillgången till sin andra förälders sida av släkten och sin historia där bara för att ens förälder dör eller är en oansvarig vuxen som inte kan ta hand om ett barn övh.


    Du har rätt fel i din teori, jag har haft en helt otroligt fin kontakt med min mormor vi träffades dagligen i flera års tid under hela min uppväxt. 


    Men min mamma och jag har aldrig haft någonting gemensamt finns ingenting som på något sätt binder oss samman mer än att vi hos Skatteverket står registrerade som mor och dotter (ingenting jag någonsin bett om) och att häva en sådan sak är omöjligt i det här skitlandet!
    Så det sista jag vill är att hon ska ha en relation med MINA barn som jag fött, mina barn har ingenting med henne att göra och det kan jag bestämma. Dom har andra viktiga vuxna ex sina gudföräldrar och vänner till oss. 

Svar på tråden Mor och farföräldrar kräver umgängesrätt med barnbarn?