Lätt potatisgratäng
Någon som har ett bra recept på potatisgratäng som man kan göra dagen innan man ska äta den?
Den måste var lätt- och god
Någon som har ett bra recept på potatisgratäng som man kan göra dagen innan man ska äta den?
Den måste var lätt- och god
man kan köpa på påse
faktiskt god..
Lätt som i nyttig eller lätt att göra?
lätt som i nyttig:
koka den skivade potatisen (och löken, ev andra rotfrukterosv) med milda minimat och lite mjölk - i en vanlig gryta tills nästan genomkokt - smaka av med kryddor och salt
(bra eftersom det är lätt att reglera konsistens och smak)
och lägg i ugnsform - hit går att göra i förväg
baka av i ugnen tills den fått färg och blivit genomvarm (tar 10-20 minuter)
lätt som i enkel -
på påse + lite extra purjo
Jag brukar göra på mini mat blandat med hälften röd mjölk och ha i lite majzena eller mjölredning för att den ska bli krämigare. brukar fungera jättebra!
Nja, påse är inget jag tänkte på då det ska var till 25 pers...
Kocken- har aldrig testat att koka potatis i minimat....Ska man inte ha någon ytterligare sås på sen när man har den i ugnen?
Lätt som både nyttig och enkel:
Skiva potatisen, häll i en bunke med salt och peppar och rör om så det blir jämt kryddat. Fyll en form, häll upp till ca halva formen med mjölk (behöver inte täcka potatisen, den kommer koka upp i ugnen), strö ev på lite riven ost, in i ugnen i 225 grader ca 40 minuter.
Håller övre lagret på att bli bränt innan den är färdig så lägg alluminiumfolie på och fortsätt grädda.
Tusen tack sundsvallstjej!
Denna ska jag testa
koka potatisen, skiva o lägg i en form, koka grädde och philadelfia ost och häll över låt det stå i ugnen ett tag, blir jätte gott (krydda efter egen smak)
glömde skriva att knorr har en mix som heter fransk potatis gratäng som är super god och är lika god när du värmer upp den dagen efter
jag brukar göra med grädde. Skala och skiva potatis. Skiva purjolök i strimlor och varava med potatis. Salta och peppra och pressa ner ngra vitlöksklyftor. Häll på grädde, brukar gå åt en halv liter grädde, man kan ju använda mjölk istället, men grädden gör den mera krämig. Ca 40 min i ugnen i 200 grader. Använd King Edwards potatis.
Tusen tack för era jättefina recept!!
Kommer bli mycket potatisgratäng i fortsättningen verkar det som
Aima
nej man späder under tiden som man kokar den - så att den är ngt lösare än vad man vill att den ska vara när den är färdig
det är så man brukar göra när man vill ha många portionsformar tex
då får man mängder med gratäng som man kan hålla kontroll på smak och konsistens i
funkar med allt från bara mjölk till bara grädde