Inlägg från: Anonym (Iik adhd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Iik adhd)

    Någon som är högpresterande och har ADHD?

    Anonym (Diagnos?) skrev 2023-02-01 16:20:23 följande:
    Någon som är högpresterande och har ADHD?
    Ni som fått diagnos och skulle beskriva er som högpresterande (ni får tolka ordet själva) vore intressant att höra era beskrivningar av hur ni märker att ni har ADHD!
    Jag har väldigt mycket ADHD-drag och ingen diagnos. Folk förutsätter ibland att jag har funktionsnedsättningen... Men jag har ju klarat jobba, har familj, har universitetsutbildning och strategier i vardagen.

    Jag hanterar min ångest och min rastlöshet och "lider" inte, vilket ju gör att jag varken söker vård, eller skulle definieras som funktionsnedsatt... 

    Så nä. Jag har ju ingen diagnos. Däremot behöver jag anpassa min vardag, som om jag hade diagnos för att faktiskt prestera.

    Jag kan inte komma i tid, utan mina klassiska knep. Jag behöver struktur och sätt att återfå fokus, för att inte råka lyda mina impulser. Jag är allt eller inget om jag inte aktivt ordnar så att jag får impulser att  göra rätt/smart. Energi är något som kommer av inspiration, snarare än faktiskt vad jag borde orka.

    Jag har lätt att anpassa mig till impulser och har svårt för tristess. 
  • Anonym (Iik adhd)
    Anonym (Diagnos?) skrev 2023-02-01 20:29:39 följande:
    Tack för länktips! 

    egentligen vill jag kanske inte veta om jag har det?men har ganska nyligen (återigen) börjat ett nytt jobb och funderar över den här enorma rastlösheten och att det alltid ska vara så svårt att fokusera någon längre stund. när jag väl gör något så går det snabbt och chefen verkar väldigt nöjd med mina prestationer men jag känner mig som en stor bluff. Bara en liten del av tiden går åt till att jobba egentligen. Resten går åt till att liksom administrera mig själv och säg åt mig själv att skärpa mig och jobba. (Eller dagdrömma och liknande?.) 
    har Tänkt i många är att jag bara ska skärpa mig men tänk om det inte riktigt går?
    Sålänge det faktiskt presteras högt delar av arbetstiden så ingår faktiskt visst dagdrömmeri i att bearbeta information. 

    Det gäller att hitta utrymme för lite ställtid och undvika ställtid. Du har delar av dagen/veckan och månaden då jag gissar du vill prestera bättre, men se till att också göra relativt konstruktiva saker när du inte har fokus.
Svar på tråden Någon som är högpresterande och har ADHD?