Inlägg från: Anonym (Jag också) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag också)

    Någon som är högpresterande och har ADHD?

    Känner så väl igen mig! Högpresterande som bara den, tex med högsta betyg i allt i skolan, men en enorm inre rastlöshet som gör att jag nästan aldrig kan göra bara en sak i taget utan att bli extremt uttråkad. Det är nog bara vid små eller stora kriser, och när jag har sex, som jag verkligen är helt 100% totalt närvarande. Glad

    Jag tror inte man kan skärpa sig genom att bara säga till sig att skärpa sig men däremot kan man hitta många andra strategier. En av mina har genom åren varit att skriva. Jag sitter inte på ett enda möte utan att anteckna frenetiskt vad jag hör för att hålla fokus (eller dagdrömma om det är ett möte där jag inte behöver vara fokuserad). En annan har varit att ha ett jobb där det ständigt händer nya saker, och ofta oväntade sådana som man kan ta tag i och får lov att helt släppa det man just gjorde för att det nya som händer är viktigare. Ett jobb där man kan varva arbetsuppgifterna med att kolla mail och se om där finns något nytt ännu roligare att göra.

    Vad jag skulle behöva tips på är att hantera när rastlösheten blir till ångest privat. Är just nu fast i ett distansförhållande och har sjukt svårt att vänta tills nästa gång vi ses. 

Svar på tråden Någon som är högpresterande och har ADHD?