• Anonym (Femte­)
    Sun 5 Feb 2023 19:24
    52128 visningar
    170 svar
    170
    52128

    BF Oktober 2023

    Hej!
    Jag har bf 6/10 och detta är vårat femte. Har ett fördröjt missfall julen 2021 och ett sent i v 14 hösten 2022. Kommer få extra ultraljud v 10 och v 16 då jag har så mycket ångest och oro. Sista missfallet knäckte mig totalt. 
    Ska ringa kvinnoklinken imorgon då det är där jag kommer få göra dom extra ultraljuden och sen kommer jag behöva äta medicin. När jag väntade våra tjejer började deras moderkakor lossna så det blev ambulans och akutsnitt.
    Jag fyller 40 i år vilket innebär mera risker och det gör ju inte oron mindre. 

    Hur mår ni? Här kom illamåendet i veckan! 

  • Anonym (Femte­)
    Mon 6 Feb 2023 10:27
    #15

    Nu har jag pratat med kvinnokliniken och fick en tid 27/2 för ultraljud och medicin. Ringer nog mödravården nästa vecka. 

  • Anonym (Femte­)
    Mon 6 Feb 2023 10:32
    #16
    MammaTillFyraHoppasJag skrev 2023-02-06 10:20:04 följande:

    Hej allihop!
    Jag är 42,5 år och precis blivit gravid med förhoppningsvis vårt fjärde gemensamma barn 💗 Beräknad 11 okt men om allt går väl så blir det ett planerat snitt förmodligen redan i slutet på september, dvs i början på v.38. Nu längtar man bara till att dessa risky veckor ska passera + att KUB och NIPT går bra. Vi är i vecka 6. Viss oro för missfall, även om jag aldrig haft missfall förut så vitt jag vet, måste varit tidiga missfall så fall så jag ej har märkt det. Vi har haft lätt för att bli gravida, två av barnen kom till på 1:à försöket och ett av barnen kom till på typ 3:e försöket. Denna gång blev vi gravida på 4:e försöket. Håller tummarna för att det går bra för oss allihop här inne 👍💗😋


    Om detta går vägen denna gång blir det också i slutet av september, kommer också snittas. 


    Jag kände ingen oro över missfall direkt mina tidigare graviditeter. Men efter missfallet 2021 kunde jag inte tänka på nått att när jag blev gravid igen 2022. Och efter det sena missfallet blev det ännu värre. Men jag ska ta all hjälp jag kan få då jag har otroligt mycket ångest, oro och stress. 


    Men vi håller alla tummar och tår för oss alla!! 

  • Anonym (Femte­)
    Mon 6 Feb 2023 18:53
    #22
    MammaTillFyraHoppasJag skrev 2023-02-06 14:04:38 följande:

    Anonym (Femte): va modig du är som vågar bli gravid igen efter din resa, att moderkakan varit på väg att lossna vid två tidigare graviditeter.. Kan inte tänka mig nåt värre. Hur märkte du det? I vilken vecka? Klara du bära barnen till BF?


    Hemskt att ni är en del här inne som upplevt missfall, min stora fasa? Tyvärr är det ju större risk för missfall för oss som är 40+, så det är ju klart att man går och tänker på det. Men det enda man själv kan göra är väl att försöka må bra, tänka positivt, boosta kroppen med vitaminer och be till Gud även om man kanske inte tror på det 💗

    Jag höll på att dö min första graviditet, min andra graviditet höll barnet på att dö, tredje graviditeten var som en dans på rosor men alla tyckte man va knäpp som våga bli gravid igen (alla tre barnen är tackolov helt friska, inga skador). Så därför är vi helt hemliga med att vi nu försöker få ett fjärde barn, för jag tror våra anhöriga hade tappat hakan helt. Vi rådfrågade två läkare, den ena sa nej, den andra sa ja, till våra planer. Iochmed att jag blivit snittad vid alla mina tre tidigare graviditeter så blir detta också ett snitt. Ska förmodligen gå på medicin med, prata med min barnmorska om det idag, trombyl så man inte får havandeskapsförgiftning/proppar. 


    Jag vaknade på morgonen och hade då börjat blöda. tjejerna kom i v 34+1. 


    Första sonen kom efter en igångsättning i v 42+1 och yngsta sonen är snittad i v 39+4.

    Men vilka resor du varit med om 😮 skönt att allt gått bra alla gångerna.

  • Anonym (Femte­)
    Tue 7 Feb 2023 09:47
    #27

    Som att man inte har nog att oroa sig för. Nu testade jag positivt för Corona. Och jag är väldigt anti att äta smärtstillande när jag är gravid så jag hoppas detta blir lindrigt! 

    Fyran4 - Vi har också fertilitetsproblem. Fått sagt att vi i princip inte ska kunna få barn på egen hand och första barnet var ett mirakel. Så första barnet är spontat dom två andra (tvillingar)  är ivf. Fjärde spontat, dom två missfallen är det också likaså denna graviditet. 


    Mycket märkligt att vi nu helt plötligt lyckats så många gånger själva. Så efter tvillingarna gjorde vi också av med allt så när fjärde kom blev till att köpa ALLT. Så denna gång har jag sparat allt ut ifall att vi skulle lyckas en gång till. 

  • Anonym (Femte­)
    Wed 8 Feb 2023 13:50
    #37

    Med tanke på utgången framförallt sist så kommer vi vänta så länge som möjligt. Min mamma och pappa vet men det är pga att vi har en väldigt nära relation med dom. Och jag kommer åka på så många olika besök och äta medicin osv vill jag inte känna att jag måste ljuga om varför jag ska iväg och vi kanske behöver hjälp med barnvakt. 

Svar på tråden BF Oktober 2023