Inlägg från: Anonym (Lärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lärare)

    Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?

    Kanske bättre att sköta sig och ta hand om sina ungar så man slipper ha kontakt med socialen överhuvudtaget?

    Eller som nu, du kanske ska fundera över vad som orsakat utredningen och lägga fokus på att ordna till ert liv istället för att bete sig som en obstinat 5-åring. Skrikandes


    Alltså herregud! Kräks

  • Anonym (Lärare)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-22 00:26:12 följande:
    Jag ser inte att jag har något inflytande där faktiskt. Det är ju inte jag som initierat det hela. Det är de som kontaktar mig och inte tvärtom. 

     


    Något är det ju ni har gjort, annars startas ju ingen utredning.

    Har du en historik inom psykiatrin? 

  • Anonym (Lärare)
    Anonym (nn) skrev 2023-02-22 13:42:50 följande:
    Det där är ju ett väldigt okunnigt påstående. Vem som helst kan anmäla vem som helst för nästan vad som helst och soc måste ta tag i det.

    Okynnesanmälningar är förhoppningsvis få men som du sett exempel på i tråden så kan missförstånd och ordval från ett barn sätta igång en apparat som borde gå att redan ut enklare och snabbare än att ta vägen över kommunens socialkontor

    Att ?soc tar tag i det? är inte samma sak som att det startas en utredning. Ja, de måste göra en bedömning av alla anmälningar. Men märker de att en anmälan är helt grundlös läggs det ner innan.


    Så nåt finns det ju att ta av när man beslutat att starta en utredning!

  • Anonym (Lärare)

    Men TS, ärligt, vad är det du inte fattar?

    SOCIALTJÄNSTEN använder personnummer bland annat eftersom de i sin verksamhet som myndighet är skyldiga att använda det för att inte riskera sammanblandning. Det finns krav på viss formalia.

    DU har inget skäl att använda det. Du är ingen myndighet med skyldigheter och krav på formaliteter. Ingen riskerar att bli förväxlad på socialen, det enda är att det kommer framstå som ett hot. Förstår du inte skillnaden mellan en myndighet och dig som privatperson?

    Helt ärligt, jag börjar förstå varför du fått en anmälan på dig, snacka om att misstro allt och alla som egentligen vill er väl. Hemskolar du barnen med och struntar i vaccinationer?

  • Anonym (Lärare)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-22 22:59:27 följande:
    Varför skulle det uppfattas som ett hot om jag anger handläggarnas personuppgifter? De undertecknar ju med för- och efternamn. Har de exempelvis flera Anna Svensson är det ju bra att personnumret anges så att handlingarna når rätt mottagare på förvaltningen. Du måste förstå att det finns en poäng där? 
    Nej, för till det har du ett ärendenummer/diarienummer. Era personnummer behövs för att det är er som privatpersoner det handlar om, handläggarna är i en yrkesroll som företrädare för en myndighet, inget annat. 

    Sluta spela dum nu och lägg istället tiden på att fundera kring vad som kan ha orsakat anmälan och hur du ska ändra er familjesituation så inte dylika saker händer i framtiden.
  • Anonym (Lärare)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-23 07:45:59 följande:
    Fast om det räcker med diarienummer för dem så finns ju ingen anledning med att ange våra personnummer heller. Det finns ju i deras system och vi behöver ju inte informeras om vad vi har för personnummer. Om jag i skriftlig korrespondens med dem bara skriver Anna Svensson och de råkar ha två Anna Svensson måste det ju vara bättre att ange personnummret också så det säkert hamnar hos rätt mottagare. Jag anger ju inget diarienummer. Jag har inget sådant system.

    Varför gör du inte det? Du SKA använda diarienummer om du är så rädd för sammanblandning.

    Som utövande myndighet är de SKYLDIGA att använda personnummer i korrespondens. Googla om du vill veta mer om vilka skyldigheter som finns för myndigheter. 

    Handläggarna är dessutom inte öronmärkta för just ditt ärende, så det finns ingen som helst anledning att adressera någon av dem personligen.

    Gör dig inte till mer åtlöje än vad du redan är! 

  • Anonym (Lärare)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-23 08:44:53 följande:
    De har inte informerat mig om vilket diarienummer mitt ärende har i deras system. Själva har vi inget diariesystem för inkomna handlingar. 

    Men varför ska ni ha ett diariesystem hemma? Svårt att hålla isär familjemedlemmarna?


    Diarienumret på ert ärende står på de papper ni har fått ut.

Svar på tråden Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?