Inlägg från: Anonym (Elsy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elsy)

    Bf november

    Hoppar in i tråden. Bör vara vecka 9+0 idag. Jag mår fruktansvärt illa och har smärtor som strålar ner i benen. Känner inte alls igen denna smärtan från mina tidigare två graviditeter så det oroar mig lite. För övrigt har jag fått xonvea för illamåendet. Är det någon mer som tar det? Jag behöver nog ringa i veckan och fråga om jag kan öka dosen för det känns igen omöjligt att jobba. 

  • Anonym (Elsy)
    t123 skrev 2023-04-10 14:05:15 följande:
    Åh vad tycker du om Xonvea? Försöker få det utskrivet också. Mår inte katastrofilla än så länge (är bara i vecka 6+5) men brukar bli värre och värre och då många andra tabletter är svåra att få tag på vore det intressant att testa Xonvea!
    Jag upplever att det hjälper. Innan jag började kräktes jag upp nästan allt jaf fick i mig. Det gör jag inte längre men är ändå väldigt påverkad av illanåendet. Det var svårt att hitta på apoteken men det gick bra att beställa! Vad säger din bm om det?
  • Anonym (Elsy)

    Lyckades inte citera t123 men håller tummarna att du får xonvea utskrivet. Berätta gärna sen!
    Känner som du andromeda, så tufft nu.

  • Anonym (Elsy)

    Beklagar verkligen phozie ❤️

    Jag är 38 och har inte heller bokat tid för nipt. Har inte ens fått tid för kub. Träffar först bm om en vecka när det redan har gått 11 veckor.  Men det borde de väl hinna boka in?

    Har också funderat på nipt men som du känner jag att det är väldigt dyrt. Men jättesvårt val såklart. 

  • Anonym (Elsy)
    Maymom skrev 2023-04-11 21:03:12 följande:
    Ja det borde de hinna boka. Jag kommer vara i v14 när jag gör det.
    undrar om man får boka nipt i Blekinge, där ska det vara gratis för oss över 35....
    Du bor inte i Blekinge? Här i Skåne verkar man fp bekosta det själv. 
  • Anonym (Elsy)
    Maymom skrev 2023-04-12 07:21:05 följande:
    Nej, det är därför jag undrar om man ändå kan få en tid där.
    här är det också privat som gäller.
    Så dumt, läste att för vården kostar det ca 25 öre mer per person om de skulle utföra nipt direkt istället för kub. Vet inte om det är medräknat då alla test man sparar iom att färre behöver gå vidare med fler tester...
    Man får nog inte det bekostat om man inte bor där😔
    Pratade med min man om nipt igår, han hade inte uppfattat att det fanns men började tänka att det kanske ändå skulle vara värt det. Är rädd atr jag ko  er få dåliga siffror på kub.
  • Anonym (Elsy)
    Maymom skrev 2023-04-12 13:07:56 följande:
    Egentligen gäller ju lika vård, men detta tror jag inte räknas.
    Man ska ju kunna välja vård i andra regioner, så det borde gå, men frågan är om de skriver remiss på det..

    jag hade 1:7000 med mitt barn när jag var 37. Misstänker att detta kommer bli sämre och orsaka mer oro, främst är det nog min ålder (40) och kanske sämre värden som kommer ge sämre resultat..
    Nä, man kan ju undra över det med lika vård.. jag hade 1:600 för nio år sedan och känner mig nojig eftersom jag nu är betydligt äldre
  • Anonym (Elsy)

    Jag var på kub idag och allt såg okej men ändå kan jag inte sluta oroa mig. Suck, måste blir bättre på qtt hantera det

  • Anonym (Elsy)
    Anonymcola skrev 2023-05-25 19:57:00 följande:

    Hej på er! Hoppas allt går bra för er!:)

    Jag gjorde KUB för några veckor sedan då alla erbjuds detta där jag bor. Jag fick 1:20 000 på t18 och 13. På t21 fick jag 1:2200 vilket BM sa va väldigt bra siffror på båda. Med min första graviditet kommer jag inte ihåg siffrorna men de var kanske 1:18 000 för t21. Jag har inte riktigt kunnat släppa detta.. Det Var 3 år sen jag gjorde Kub sist men det har inte med min ålder att göra. Det har inte med nackspalten att göra då hon sa att den såg jättebra ut. Jag frågade inte vad som fick ner mina siffror eftersom hon sa att allt var bra men sen började jag såklart googla och förstod att det måste vara mitt blodprov som drar ner resultatet. 1:2200 är ett bra resultat men jag jämför det med min första graviditet. Jag funderar på NIPT för att slippa tänka på det men får man göra det om man fått ett bra resultat? Kan man få reda på sitt blodprov svar? Kan man ringa till BM och fråga? Nu blev det väldigt långt och många frågor😅


    Du kan säkert ringa och fråga om det oroar dig. Jag fick också 1 på 2200 på t21 och jag tänker att det är bra siffror. Är 38 år, när jag var 30 och väntade andra barnet fick jag sämre siffror, under 1000 på alla tre.

    Jag fick nu 1 på cirka 6000 för t18 och 1 på 20 000 för t13. 
Svar på tråden Bf november