Inlägg från: pinkv0dka |Visa alla inlägg
  • pinkv0dka

    Bf november

    Hej!
    kikar in här! Plussade 16/3 och har bf 21/11.
    Vi har ett missfall bakom oss för ett år sen men är nu i vecka 9+5 och vi har sett ett tickande hjärta på ett tidigt ultraljud.
    Kan knappt tro det, känns som en evighet till vecka 12..

  • pinkv0dka
    Maymom skrev 2023-04-24 11:04:25 följande:

    Grattis!

    vad skönt att ha fått se ett hjärta! Jag hoppas på samma besked på torsdag, men tiden dit känns oändligt lång....
    (jag hade 2 ma förra året så känner igen oron innan man sett att det finns något där)
    Är 9+5 idag☺️


    hur mår du?


    Grattis vad kul! Håller tummarna för torsdagen😊
    Ja vi kände att vi behövde vänta ett helt år innan vi var redo igen, var naiv och trodde att missfall aldrig skulle hända mig. Är ung och trodde allt skulle gå lätt men nu vet jag annat. 


    Jag har mått rätt så bra ändå, mellan vecka 6 och 8 har jag mått rätt illa men inte så det är extremt, har funkat att småäta. Tröttheten är hemsk och uppblåst. hur mår du? Kul att vi har exakt samma bf nästan😀 har du börjat berätta för familj/vänner? Jag lever nästan i min lilla bubbla än så länge med sambon. 

  • pinkv0dka
    Maymom skrev 2023-04-25 06:49:35 följande:
    Ja missfall tar ju både på kroppen och psyket. Skönt att ni är unga och slipper känna tidspressen man känner vid 40. :)

    skönt att du mår bra. Jag började med hemsk yrsel som sen övergick i illamående, har bara spytt en dag så också hanterbart. Har haft åksjukearmband på mig tre veckor i sträck så det har ju hjälpt en del, plus som du säger att småäta och dricka mycket.

    Jag har berättat för 2 vänner och mina föräldrar. Min sambos föräldrar vet inget än. utifrån våra 2 ma förra året så har jag så svårt att landa i att jag är gravid, behöver se hjärtslag först.😊
    ja 21/11 har jag, när är ditt bf?
    Jag tyckte inte åksjukearmband hjälpte, hade liksom mer magkatarr-känsla. Hungrig sen mätt direkt efter första tuggan osv. Skönt att det är över för min del, nu är jag mest hungrig😂
    Jag håller med, vi ska göra KUB i mitten på Maj, sen tänkte vi börja berätta. Har också svårt att förstå, just för att det är första barnet och är bara uppblåst än så länge. Känns som det blir mer verkligt sen. Mitt bf är också 21/11, vad kul 😃
    Är i 10+0 idag, kom precis från barnmorskan.
    Allt såg bra ut med järnvärde, Hb, glukos osv. Hade en del ketoner i urinen men hon sa att det kunde bero på att jag ätit och druckit lite dåligt så verkade lugnt.  Andra prover väntar jag svar på. Nu är det lång väntan till KUB och RUL för våran del.
  • pinkv0dka
    Maymom skrev 2023-04-25 14:13:21 följande:
    Gjorde du sån glukosbelastning eller var det bara från blodprovet de såg det? Skönt att det såg bra ut.
    ja sen när de börjar sparka känns det mer verkligt.

    Jag har lågt järnvärde normalt sett så äter redan en tablett i veckan, men blir nog till att öka på det snart.
    Jag har blodgrupp med rh- så kommer få ta lite extra test kring det, och även urinvägsinfektion då jag haft det flera ggr. Annars hoppas jag allt kommer se bra ut. Vi har kub 19/5. Jag har varit i valet och kvalet om jag ska göra nipt istället, men det blir ju privat isåfall, och dyrt...
    sist hade jag 1:7000 för trisomi 21 och 1:20000 på de andra och då var jag 37, så jag hoppas det ska se bra ut även denna gång.
    För mig var kub ultraljudet det där barnet syntes bäst och vi fick(köpte) en bild ifrån. Ska bli så kul att se vad Det är för någon som gömmer sig därinne nu.😊
    Nej tog ett vanligt blodprov men det var ett fastevärde så hade ej ätit något innan. 

    Jag äter Mitt val Gravid tabletter och de ska väl innehålla järn? Hon rekommenderade mig att börja äta järn från vecka 20. Måste man äta folsyra/vitaminer efter vecka 12? 
    Har haft kronisk UVI orsakat av p-piller troligtvis så har också extra kontroller för det. Peppar peppar ingen UVI ännu. Vi ska göra KUB nån gång mellan 12-19 maj, ej fått någon tid än. Ska bli spännande men känns läskigt med sannolikheten också. Vi tänkte göra NIPT först men det kostar ju en del och gör vi KUB och det visar något så får vi ju gå vidare med tex NIPT.
    Ser verkligen fram emot att se bebis!!
  • pinkv0dka
    Maymom skrev 2023-04-25 20:09:55 följande:
    Ja från v20 är nog vanliga ordinationen. Jag äter mitt val kvinna i vanliga fall och ligger ändå lågt på järnet, och har tidigare blivit rekommenderad att börja med det direkt vid inskrivningen. Har dessutom ätit lite extra sedan missfallet förra året som slutade med blodtransfusion... herregud vad man ska vara med om.😅
    Det kan nog stämma att folsyra inte är lika viktig efter några veckor utan framförallt i början när ryggmärgen bildas. Men mitt val gravid är bra hela graviditeten tänker jag.

    Skönt att slippa glukosvelastning, har hört att i vissa län måste alla göra en sån..
    Ja jag fortsätter att äta mitt val tänker jag. Käkade folsyra innan graviditeten också.
    ja fy, glukosbelastningen har jag hört ska vara jobbigt, dricka någon söt vätska osv. Tror man bara behöver göra den i vårt län om glukosvärdet skulle avvika på något sätt eller om man har ärftlighet. Jag tog blodgruppering idag, men man ser ju ej det i sin journal på 1177 sen. Tänker att om det skulle vara något så lär de väl höra av sig. 
    Rh- betyder att man kanske är behov av någon injektion kanske va? Att det ej passar med bebis blodgrupp? Du får rätta mig om jag har fel men fick bara höra lite kort om det idag.
  • pinkv0dka
    Mogen75 skrev 2023-05-01 12:43:24 följande:

    Hej på er tjejer! Har BF 22/11 med mitt första barn och är en inbokad på KUB den 16 maj. Ska till Mvc i morgon och ta prover. Är säkert äldst i denna tråd och med det kommer ju lite extra oro. 
     Vågar inte glädjas riktigt förrän jag sett den lilla. Graviditeten var oplanerad och mkt oväntad 🙂.


    Hej! välkommen, Har bf 21/11.
    Har KUB 12 Maj. 
    Förstår oron, den finns där för mig med även om jag är ung. Har ett missfall bakom oss. 
    Ibland blir man överraskad, hur känns allt?
  • pinkv0dka
    Mogen75 skrev 2023-05-01 15:39:58 följande:

    Tack snälla!
    Ja jag förstår att du är orolig med missfall i bagaget. Jag mår fint, mår illa från och till men inte som i början, har fortfarande lite svårt att förstå att jag är gravid, var redan i v 7 när jag plussade, trodde att mensen var sen pga förklimakteriet så kollade mest för att utesluta och hann knappt doppa stickan förrän strecket kom😄.
     Levde i många år med en man som var steril, så min nuvarande sambo och livs kärlek träffade jag för snart 3 år sedan. Trodde inte det var möjligt men vi är glada han har inte heller barn sedan innan. Hoppas och ber om att allt är bra med den lilla 🙏🏻🙂.


    Skönt att illamåendet har lättat, har mått oförskämt bra med lite illamående mellan vecka 6-8. Är lite avundsjuk på dig att du plussa så sent för mina veckor har gått så segt. Det är typ nu det börjar rulla på haha.  Har en hemskt trötthet som jag inte blir av med men det hör väl till. 
    Är nyfiken, hade du några symtom mer än att mensen var sen innan du plussa, nu när du tänker efter? 
  • pinkv0dka
    Mogen75 skrev 2023-05-01 16:03:03 följande:

    Ja, jag kan tänka mig att det har känts segt. Tycker att tiden kryper fram nu till jag är bokad på KUB.
     Om jag hade symptom innan? Möjligtvis ömma bröst ( men har det innan mens med) , var väldigt trött också men inget som jag tänkte på kunde vara en graviditet. Har faktiskt mått ganska bra, bara ömma bröst, trötthet, förstoppning, lite ?träningsvärk? i livmodern samt illamående utan kräkningar, som gett sig lite nu🙂. 


    Hur har du mått? 


    Har mått rätt bra, hade en del molande värk i livmodern men har lugnat sig lite. Är extremt trött nu, längtar till jobbet får veta så jag kan släppa alla krav att man ska orka lika mycket som vanligt. Längtar till KUB. Vi bokade in ett tidigt ultraljud i vecka 9, där vi fick se ett hjärta slå men sen börjar man oroa sig igen när några dagar går. 
  • pinkv0dka
    Maymom skrev 2023-05-04 07:08:00 följande:

    En och en halv vecka till KUB nu, tiden segar sig fram..,

    hur har ni andra det? 
    Vilka har ni berättat för?
    Jag är så sugen på att berätta för sonen att mamma ska få en bebis och han ett syskon! Men vågar inte förrän efter kub åtminstone..


    Har en vecka kvar till KUB, tiden går så sakta. 

    Fruktansvärt trött och vill bara berätta för alla nu!!
    Vi har berättat för våra föräldrar, våra syskon och några få vänner. Jag tänker att händer något så kommer jag ändå vilja ha deras stöd. Det är jobbet och andra i omgivningen jag är lite försiktig med att berätta för. 


    Jag var Rh-negativ också, så inväntar svar på bebisens Rh-faktor. Blir lite orolig men skulle det vara något skulle nog min barnmorska höra av sig, tänker om det bildas antikroppar pga av tidigare missfall. Sen var jag ej immun mot röda hund vilket är så märkligt för jag är vaccinerad i barndomen. 

  • pinkv0dka
    Mogen75 skrev 2023-05-04 09:10:18 följande:
    Jag tog alla testerna för KUB i förrgår. Berättade för min BM att jag var Rh- negativ eftersom jag redan visste om det som gammal blodgivare. Hur lång tid tog det för dig att få svar på alla blodprov?
    Själva provsvaret från KUB kan jag ej se, utan får reda på det efter ultraljudet när dom räknar ihop sannolikheten osv.
    De andra provsvaren kom nog efter några dagar, mödravårdsscreeningen (röda hund, hiv, hepatit, syfilis)
    Jag har bara kollat i min journal på 1177, men jag vet sedan innan (plus att jag jobbar inom sjukvården) att blodgrupperingen den får man aldrig se i sin journal på 1177, däremot såg jag rh-faktorn. 

    Andra prover som b-glukos, ferritin (järn), urinsticka fick jag reda på direkt på plats. 

    Har jag glömt bort några prover nu? För de tog så många haha. Sköldskörtel proverna kom snabbt, samma dag.
Svar på tråden Bf november