Inlägg från: barnlängtan2021 |Visa alla inlägg
  • barnlängtan2021

    Bf november

    BF Lista:

    21 nov, Maymom, 40 år, andra barnet
    24 nov, Storken23, 31 år, första barnet
    24 nov, Barnlängtan2021, 29 år, andra barnet 
    27 nov, Cocachins, 35 år, andra barnet
  • barnlängtan2021
    Har fått ett MA innan sonen som är född i januari -22. Är livrädd för att få ett MA till nu. Har inte jättemycket symtom, lite molvärk till och från och är trött vissa kvällar, är dock bara i vecka 5+0 idag med så är fortfarande tidigt. Men jämför såklart med sonens graviditet där jag hade jättemycket symtom. 
  • barnlängtan2021
    Maymom skrev 2023-03-27 20:28:24 följande:

    Barnlängtan2021;
    grattis!!
    är det första försöket sedan sonen kom?
    förstår oron för ma, förhoppningsvis har du haft tillräckligt med sånt nu och det går direkt denna gången.😊
    jag har också haft ma så jag vet att det är lätt att oroa sig.
    jag tror du får tänka att alla graviditeter är olika precis som alla barn är olika. Jag är illamående en vecka tidigare nu än med min son, och väldigt yr, nästan så jag blir rädd att det är tvillingar eftersom jag har sån yrsel.😅


    Nej har PCOS med så har fått hjälp med äggstimulering, vi försökte ca 5 månader själva först innan vi sökte hjälp igen. Så efter fjärde försöket så blev jag gravid, så tar verkligen inte en graviditet för givet heller. Tror också det gör mig extra orolig med för det är en sån kamp med att bara bli gravid också 
  • barnlängtan2021
    Maymom skrev 2023-03-27 21:10:47 följande:

    Barnlängtan2021: jag förstår, så extra fantastiskt att du är gravid nu!!
    Skönt också att du har en son sedan tidigare. Det var min tröst under mina två ma förra året, jag har ett fantastiskt barn. Sen hade jag gärna gett honom ett syskon men jag har åtminstone haft ynnesten att få ett barn. Jag är ju 40 så tar inte för givet att det kommer bli ett till.. men jag har ju även varit rädd att förlora mitt enda barn för då har jag ju inget, så vill verkligen ha ett till.. åh herregud aldrig kan man vara trygg och nöjd..😅


    Ja vi får hålla tummarna för oss båda! 
  • barnlängtan2021
    Cocachins skrev 2023-03-28 11:10:21 följande:

    Hej, 5+0 idag. ni som tagit test med veckoindikator hur funkar det, mäter det från ägglossningen/befruktningen? I sånt fall om jag tar ett test nu eller om några dagar nu så borde det visa 3+ ? 
    Har testat med stickor några gånger och det har blivit starkare, men i och med att jag förra gången gick med ett ma till vecka 8 som troligen stannat av direkt så vore det skönt att se lite mer konkret att hcg ökar. 
    Har börjat få lite symtom också vilket känns positivt även om det inte är supertydliga symtom ännu. Lite ömma bröst, ibland lite konstig bakis/illamående känsla, molvärk etc. Sen har jag ett annat ?symtom? jag sover så otroligt kasst och lätt just nu, vaknar flera ggr per natt och har svårt att somna om, någon mer som sover dåligt?  


    3+ på veckoindikatorn är mer än 5 veckor så det borde visa det nu om du tar ett. Jag är själv i 5+0/5+1, vet inte exakt och ska ta ett test på torsdag tänkte jag. Har också haft ett MA tidigare så förstår dig precis. Har inte heller så himla mycket symtom, de är lite diffusa som kommer och går lite svagt. 
  • barnlängtan2021

    Tog ett nytt test idag, är någonstans i v 5+2/5+3 och fick 3+. Nu är det färdigtestat för mig och nu väntar vi nervöst till vårt ultraljud om ca 2,5 vecka ❤️

  • barnlängtan2021
    Nellygirl93 skrev 2023-03-30 18:43:35 följande:

    Var på tidigt ultraljud idag och blev flyttad från v6+3 till 6+6 , och kunde se ett litet hjärta som slog och bebis va 0.91cm 😂😍 allt såg bra ut och dem kunde även se att ägget kommit från min högra äggstock! Hur otroligt? 😂

    känner mig lite lugnare nu än tidigare då jag gått och förberett mig mentalt på missfall(?) pga rädsla såklart! Därför har jag även varit inaktiv här i gruppen!


    Men risken för missfall minskar ju vid bekräftat hjärtslag har jag läst! 


    Hur kunde de se vilken äggstock ägget kom ifrån? 😱
  • barnlängtan2021
    Maymom skrev 2023-03-31 13:17:06 följande:
    Jag har hört att det har att göra med att kvinnor över 35 har lättare att släppa 2 ägg, för att kroppen vill bli av med dem, maximera chansen till artens överlevnad kanske.

    usch vad tufft att det är så. Jag hittade mina seabands igår och de funkar rätt bra, yrseln är värst för mig, lätt att tappa balansen och blir ofokuserad.

    Jag fick inskrivning i V8 men digitalt och då sa hon vi kunde boka ul efter det men det känns sent då jag blev lovad tidigare ul efter mitt förra ma så jag slipper gå så länge igen med nåt som slutat växa eller med oron..
    Ska se om det går att göra om till vanligt möte och ta ul då. Hon sa även att det skulle vara för tidigt att se men i V8 ska det väl gå att se hjärta utan problem..
    Jag har VUL inbokat i vecka 9 men med mitt MA så såg vi hjärtat i vecka 6+3. Så det går ju att se tidigare 
  • barnlängtan2021
    Maymom skrev 2023-03-31 21:22:44 följande:

    Ja jag menar det. Jag har läst nånstans att de förväntar sig att det ska synas från 6+4. 


    kan vara om de inte kör vul då utan bara vanligt ul..?


    Är ju svårt att se överhuvudtaget på vanligt ul i tidiga veckor. Jag personligen skulle aldrig göra ett vanligt före vecka 12. 
  • barnlängtan2021
    jippi1234 skrev 2023-04-02 16:32:18 följande:

    Idag blev jag sugen på något som jag inte ätit sen jag var barn - skorpor med mjölk och liiite socker 😂 sjuuuukt gott! men annars är favoriten rostat bröd med sylt mmmmm.. 
    jag har säkert gått upp 3-4 kg redan haha, finns inget stopp när jag börjar att äta! tur att jag fortfarande orkar träna hehe 
    hur mår ni andra? 


    Har mest en otrolig trötthet på kvällarna. Går inte en kväll utan att jag somnar i soffan 😅 Hungrig ofta och sugen på fet mat 🙈
Svar på tråden Bf november