Inlägg från: Anonym (Emma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Emma)

    Bf november

    Det är jättekonstigt, har haft jätteont i nedre delen av magen och ryggen till och från hela natten. Har varit och kissat flera ggr och fått rosa slem på pappret varje gång. 


    Men sen händer det inget mera igen. Min kropp samarbetar inte och verkar inte fatta. Bara att stå ut två dagar till, kommer att vara gråtfärdig när jag kommer till förlossningen på tisdag morgon. 

  • Anonym (Emma)
    Maymom skrev 2023-11-19 09:00:19 följande:

    Låter ju som att det är på gång. Segt att det lugnar sig på dagen. Försök att vila upp dig inför ev igångsättning så du har ork till det. Men förhoppningsvis kommer det igång innan, låter ju som att det är nära att gå in i latensfas. 


    Här händer inget. Drömde att det var supernära trots att jag inte känner nåt, att huvudet typ gick att känna och att skulle det bara komma igång skulle han komma ut på första värken😅


    Jag är inställd på att det blir igångsättning, märkligt när det inte behövts med syskonen. Det är BF+10 idag och efter hur senaste månaden har varit så är jag slutkörd nu, det blir inget annat än vila. Blir lite orolig av att anstränga mig när blodtrycket legat så högt senaste veckan. 


    Jag hoppas att ni andra har mindre envisa bebisar och slipper den här långa väntan. 

  • Anonym (Emma)
    pinkv0dka skrev 2023-11-19 16:16:10 följande:

    Ja det ser verkligen ut som en mördarsnigel som kommer ut i omgångar😅 Värkarna kom tillbaka men sen avtar dom lite igen allt ifrån 10-30 min emellan men gör ont som fan när dom kommer. Hoppas det blir tätare snart och mer regelbundet annars känns det som man blir rätt slutkörd snabbt. 


    Jag har också bf 21a nov enligt sista mens men blev 18e på RUL. 


    Hoppas du hinner bli frisk tills det drar igång!


    Låter ju verkligen som att det är på G för dig Glad
  • Anonym (Emma)
    pinkv0dka skrev 2023-11-20 00:40:42 följande:
    Hann inte sova så mycket innan jag vakna av en olustig känsla och så sa det splash när jag ställde mig upp, där gick vattnet 
    Hoppas att allt går bra 😊
  • Anonym (Emma)
    Maymom skrev 2023-11-20 17:50:42 följande:
    Hur går det för dig? Hänt nåt nytt idag eller blir det igångsättning imorgon?
    Trycker som bara den mellan benen idag, känns som att han ska trycka sig ut, fortsätter molvärk Rygg ochh slemmiga flytningar. Har tillkommit fruktansvärda ilningar i ljumskarna också 😝 
    Om inget händer inatt så blir det igångsättning imorgon bitti, försöker ladda upp mig för det. 
  • Anonym (Emma)
    Maymom skrev 2023-11-20 19:02:55 följande:
    Blir det så kommer det gå jättebra, känns ju som att du kommit långt och är nära nu att det drar igång ändå, så en liten extra knuff är nog allt som behövs!
    Jag hoppas på det också. Ett drömscenario är att de tar hinnorna och sen säger det bara poff så är han ute 🙂 
  • Anonym (Emma)

    Verkar som att jag slipper igångsättning 🙂 precis varit inne på kontroll för vattenavgång. Allt såg bra ut och jag är hemma igen, nu börjar värkarna komma smygandes. Kanske blir bebis inatt. 

  • Anonym (Emma)
    barnlängtan2021 skrev 2023-11-21 02:26:49 följande:
    Spännande! Även jag ligger hemma med värkar nu, startade för ca en timme sen 

    Häftigt, hoppas att det går bra! Uppdatera senare hur det går. 
     


    Får berömma min lilla kille att han tog hinnorna själv efter att jag skrev att det vore ett drömscenario om deltar dem. 


    Jag hann bara vända hemma och fick åka tillbaka med intensiva värkar. Vid 5-tiden föddes en stor krabat på 4385gr och 54,5cm, så han har haft det bra där inne i magen.

  • Anonym (Emma)
    barnlängtan2021 skrev 2023-11-21 10:37:04 följande:

    Kl 4 imorse föddes vår tjej, väldigt snabb förlossning! Och allt har gått bra. Hur går det för er andra? 


    Såg inte att du hade skrivit, stort grattis. Är din tjej en timme äldre än min lilla kille 👦 
  • Anonym (Emma)
    Mimoosalut skrev 2023-11-21 12:53:59 följande:

    Även här har det kommit en liten plutt. Dock inte med någon drömförlossning..
    14 dagar över tiden men fick värkar när vi åkte till igångsättning. Blev därför direkt till förlossning där vi spenderat 30 timmar innan bebis kom.
    Lycka till för er andra och hoppas att det går snabbt och smidigt för er.


    Stort grattis till er också trots att det tog så lång tid, hoppas att ni kan njuta av bebis nu. 

  • Anonym (Emma)
    pinkv0dka skrev 2023-11-22 15:59:23 följande:

    Bebis kom igår 5:40 efter en först lång utdragen latensfas efter att vattnet gick. Hemska värkar och öppnade mig inget. Fick heller inte åka hem pga av att vattnet hade gått. Till slut öppen 4 cm och får komma ner till förlossningen för att få smärtlindring och får då frossa efter ett tag och värkstimulerande dropp sätts. 39 graders feber och stressad bebis så blir prat om snitt och sedan sugklocka. Hinner inte med värkarna när dom pressar med värkstimulerande men till slut kommer han. Kvar på bb fortfarande pga av den här misstänka infektion jag fått under förlossningen troligtvis pga av för lång tid mellan vattenavgång och förlossning. Vi hoppas få åka hem imorgon om jag slipper antibiotika iv. Absolut inte den förlossningen jag hade tänkt mig från att det starta natten mellan lördag-söndag men bebis mår bra och jag blir omhändertagen. 


    3752 g och 53 cm lång 3 dagar efter bf
    Nu får vi njuta av våra bebisar 


    Grattis till bebisen och bra kämpat! 


    Min kille fick de ta ut med hjälp av sugklocka och läkaren förklarade då också att de var beredda på att trycka på knappen för akutsnitt, men som tur var kom han ut på första försöket med sugklockan. 

  • Anonym (Emma)
    Loviisa92 skrev 2023-11-30 10:49:53 följande:

    BF +10 idag, känner mig knäckt. Slemproppen gick i lördags på BF +5 och natten mellan söndag/måndag så vaknade jag av tre förvärkar med timmar mellan varandra och då fick jag upp hoppet om att det iaf var på gång. Allt avtog på måndagen och sedan dess ingenting. Var på överburenhetskontroll i veckan och jag är öppen 1cm med mjuk tapp som är framåtlutad. de gjordes även en hinnsvepning då som jag fick fruktansvärda värkar av men som också avtog. Fått tid till igångsättning men jag vill att det ska komma igång spontant. Någon mer som inte fått än?


    Stackare, lider med dig. Hoppas att din bebis gör som min och väljer att komma ut innan igångsättningen. Blir det igångsättning så kan det bli som en vanlig förlossning också, fick lyssna på många andras erfarenheter när jag trodde att det skulle bli igångsättning för oss.  Kan trösta dig med att snart är din bebis ute och när du väl har din bebis i famnen då är all frustration som bortblåst. Det blir väl värt väntan 🥰 Kämpa på lite till bara trots att det är tufft!
  • Anonym (Emma)
    Maymom skrev 2023-11-30 22:38:20 följande:

    Nu har även jag äntligen fått ut min lille bamsing.
    Blev igångsättning i v41+5. var bara en cm öppen vid första kontrollen. Fick tabletter varannan timme. Sen tog man hål på hinnorna och sen gick allt i en väldig fart. 3 timmar från första värken till att han låg på mitt bröst. Fick krystvärkar när jag bara var 4 cm öppen och lite panik att allt skulle spricka, men verkar bara ha blivit några små ytliga bristningar. Mycket varma handdukar mot mellangården och urinröret var skönt under tiden.

     Fantastiska barnmorskor! En som blev så glad att hon  fick ta hål på hinnorna och att det hände nåt, lugn dag för dem i övrigt. Och sen nästa som klev på strax efter värkarna börjat och som var lugnet själv. 
    Mycket mer intensivt än första igångsättningen eftersom det gick så fort, fördelen var ju att jag slapp ha värkar hela natten.
    Matchvikt: 4,9 kg....😅


    Stort grattis! 


    Var ju till och med tyngre än min stora kille, de har haft det gott i magen 🙂 

  • Anonym (Emma)
    Loviisa92 skrev 2023-11-30 16:14:32 följande:

    Tack❤️ Ja jag försöker trösta mig med det, då känns det lite bättre. 


    Hur går det för dig?
  • Anonym (Emma)
    Loviisa92 skrev 2023-12-04 20:32:06 följande:

    Värkarna satte igång spontant natten till igår söndag och en vid 00:47 idag så födde jag fram en pojke på 4025gr❤️ långdragen förlossning på 22h ifrån första värk, men allt har gått bra och nu njuter vi.


    Grattis och härligt att det satte igång spontant även för dig. Ni är värda att njuta massor nu!
Svar på tråden Bf november