• Andromeda326

    Bf november

    Hej! :)

    Skapar en tråd för oss med bf i november.

    Själv bor jag i göteborg och jag har precis plussat, går detta vägen får vårat 2019-barn ett syskon i november. Mitt bf är 6/11.

    Ser fram emot att få dela denna tid med er! Hjärta

  • Svar på tråden Bf november
  • Anonym (Lovisa)

    Hej!! 


    Plussade i tisdags 14/3 bim-3, har BF 24 november enligt app, blev jätteförvånad när jag plussade då jag bara skulle testa för att få igång mensen eftersom jag verkligen inte trodde de tagit sig denna månaden. Har inga symtom mer än lite lite molnvärk till och från. Jag är snart 31 och min sambo 35. Vad gör man nu? BM har jag ringt och fått tid till om två veckor, men försäkringar? Något mer att tänka på? Långt inlägg men är lite i chock. 


    Lägger till foto på testet bim-3, testet togs på kvällen. 

  • Maymom

    Hej, 
    hoppar också in här nu, en vecka efter första positiva testet på ÄL+11. Tog ett till i tisdags och det ökade fint. Efter två ma förra året så känns det långt ifrån självklart att detta kommer gå vägen, men statistiskt sett är ju risken för 3 missfall på raken väldigt liten.😊

    bf- 21/11
    andra barnet.

    för att svara dig lite anonym(Lovisa): försäkring kan du vänta lite med, de börjar ändå inte gälla förrän om flera veckor. Teckna innan kub om du ska göra det, annars innan rul.
    kosttillskott är väl bra att tänka på om du inte redan äter det, folsyra, d-vitamin tex. finns ju multivitaminer för gravida.
    tänka på kosten, charkuterier, ostar, tonfisk och strömming tex ska man undvika/ tänka på hur man hanterar.(charkuterier kan ju frysas in tre dygn och är sen ok). Dra ner på kaffe/te.
    och grattis! :)

  • Loviisa92

    Tusen tack Maymon


    Hur mår ni allihop? Har ni några symtom? Och ni som testat med CB veckoindikator, när slog det om ifrån 1-2 till 2-3 för er? 

  • Johol89
    Loviisa92 skrev 2023-03-17 14:38:42 följande:

    Tusen tack Maymon


    Hur mår ni allihop? Har ni några symtom? Och ni som testat med CB veckoindikator, när slog det om ifrån 1-2 till 2-3 för er? 


    Jag testade för en vecka sen med digitalt, då stod det 1-2 v. Sedan i tisdags och då stod det 2-3v. Ska enligt app vara i 5+0 idag eller 4+6. Visar olika fast jag ställt in samma... kommer nog testa en gång till så jag får se 3+. Vet inte varför, men det lugnar, eller blir som små delmål. Min första graviditet slutde i ett MA i v.12...så egentligen bevisar det ju inte ett skit. Ändå testar jag..😏 konstigt nog känner jag mig ändå relativt lugn. Försöker intala mig att det får bli som det blir.
    Jag har inte haft jättemycket symptom än, men imorse mådde jag faktiskt illa och blev kallsvettig. Brösten har också börjat kännas lite konstiga idag.
    Hur mår du?
  • Loviisa92

    Skönt med omslag på veckorna😊 var du i 4+3 då i tisdags när du fick omslaget? hoppas det går vägen denna gången för dig🤗 Jag är i 4+0 idag och fick 1+2 på CB, har BIM idag. Man tänker ju ihjäl sig. Jag har inga direkta symtom, lite ilande i livmodern bara och varma/ömma bröst. 

  • Johol89
    Loviisa92 skrev 2023-03-17 15:49:32 följande:

    Skönt med omslag på veckorna😊 var du i 4+3 då i tisdags när du fick omslaget? hoppas det går vägen denna gången för dig🤗 Jag är i 4+0 idag och fick 1+2 på CB, har BIM idag. Man tänker ju ihjäl sig. Jag har inga direkta symtom, lite ilande i livmodern bara och varma/ömma bröst. 


    Ja precis det måste jag ha varit.
    Ja men jag hoppas ju det också. Detta blir min tredje graviditet. Blev gravid direkt efter mitt MA med min son. Så jag vet ju att det går 😊 det gör mig lite lugnare i tanken även om det skulle vara så att detta inte blir..
    Jag fick 1-2v då var jag i 4+0. Bim +2.
    Men ja man blir lite knäpp av alla tankar 😆
    Med sonen så kom inte illamåendet ordentligt förrän i v.7. Så man får väl vara glad så länge man slipper det värsta.
  • Maymom

    Hur mår ni alla? 


    några som börjat få lite symptom?
    Här är det väldigt lugnt. Lite ömma bröstvårtor igår och nån ilning där nere ibland, det är allt än så länge. Förväntar mig att illamåendet kommer om ca 2 veckor. Det kom ii v.6+6 med första barnet.

  • t123

    Hej! Hoppar in här efter att ha plussat idag, tror BF blir precis i månadsskiftet november-december. Fjärde barnet som varit lite svårt att få till efter ett MA och några missfall! Så tar inget för givet nu men hoppas innerligt ✊🏻

    Finns det någon Facebookgrupp? Alltså utöver den stora! Tycker de mindre grupperna (som är privata och dolda) är mycket härligare ☺️

  • Anonym (Emma)

    Jag mår väldigt illa till och från, tål inte lukten av kaffe (vilket jag i normalt fall älskar). Uppblåst mage, mer spring på toaletten och väldigt ömma bröst. Har också blivit extremt trött och får yrsel till och från. 


    jag har inte varit med om såhär många symtom vid mina tidigare graviditeter. Är idag i V. 6+3.

    idag ska jag se till att ringa till mvc för inskrivning! 

  • Maymom

    t123: grattis till plus!
    jag hade 2 ma förra året så förstår känslan av att inte ta det för givet. En kollega fick missfall nån vecka innan mig sist och nu fick en annan kollega missfall, så då tänker jag ju direkt att det snart är det kört för mig också.😅 men det funkar ju inte så, men hjärnan blir ju lite knäpp av alla tankar.😊

Svar på tråden Bf november