Inlägg från: Anonym (Till läkare- NU!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Till läkare- NU!)

    Jävla hosta

    Um Hamza skrev 2023-03-11 22:10:23 följande:

    Sist sa de bara att det kan hålla i sig, och efter lite tjat på kry fick jag cocillana som inte direkt hjälpte. Nu har jag inte konsulterat läkare, det har eskalerat i dagarna. Jag hoppas bara det går över snabbt den här gången! Jag har verkligen inte ork mentalt för detta.. 


    Jag tycker verkligen att du ska gå tillbaka till läkaren, för om man inte får hjälp med långvarig hosta så kan den utvecklas till astma, och det vill man väl inte ha?

    Min styvmor är barnläkare och blev tokig när jag som barn kom till pappa en sommar med rethosta och när hon frågade sa att jag hade haft hosta i 6-7 veckor. Hon tog mig till undersökning direkt och så fick jag någon medicin mot bronkinflammation, minns inte vad det var nu.
  • Anonym (Till läkare- NU!)
    Anonym (Vera) skrev 2023-03-12 21:01:28 följande:

    Jag har barn med astma och känner mig rätt säker på att man inte får astma av att ha långvarig hosta. Däremot kan långvarig hosta vara ett tecken på att man har astma. 


    Du hade förmodligen akut bronkit/luftrörskatarr. Det kan ge mycket långvarig hosta, över två månader. Om jag förstått rätt gav man förr antibiotika mot det, men det har man slutat med. Som med öroninflammation, gissar jag. Det får man ju generellt inte heller antibiotika för längre.


     


    Det var inte antibiotika utan något kortisonpreparat jag fick, som är förbjudet idag.
Svar på tråden Jävla hosta