• Tukt

    Lag mot köpa sex är ett övertramp från staten?

    Nu vet jag inte om det är lagars mål att ge folk ett bättre liv. Det finns nog en rad andra aspekter som är viktigare där.
    Vet inte heller om folk generellt skulle få ett bättre liv om de kunde köpa sex. Lagen är definitivt värd att ifrågasättas, men inte utifrån att det ska ge en befolkning ett "bättre liv".

  • Tukt
    Stoffosinsky skrev 2023-03-13 09:44:29 följande:
    Tyvärr har Tukt rätt det finns samhällen där lagstiftningen har andra syften än att ge människor ett bättre liv, så är det naturligtvis i totalitära samhällen där lagar stiftas för att behålla en odemokratisk statsbildning. Detta gäller även extrema religiösa stater.
    Utan att jag skrev det utgick jag ifrån ett fritt demokratiskt samhällen med människor som har lika värde. Om du ifrågasätter min uppfattning att lagstiftningen skulle ha ett annat syfte än att ge människor ett bättre liv, vore det intressant att få detta förtydligat.
    Nu var det ju inte riktigt så jag menade. Utan det faktum att andra saker är primära då lagar stiftas och upprätthålls. Exempelvis har man nog mer fokus på att det ska vara rättssäkert, än att "människor ska ha ett bättre liv". De båda kan i slutänden hänga i hop, men det är inte riktigt det man har fokus på.
  • Tukt
    Stoffosinsky skrev 2023-03-13 20:42:26 följande:
    Du skriver ?andra saker är primära då lagar stiftas? och så nämner du ?rättssäkerhet?. Jag för min del anser nog att rättssäkerhet är en del av att människor ska ett bättre liv. 
    Skrev också "De båda kan i slutänden hänga i hop". Men det är inte  rättsväsendets sak att få folk att må bra.
Svar på tråden Lag mot köpa sex är ett övertramp från staten?