Inlägg från: Anonym (Beast) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Beast)

    Lag mot köpa sex är ett övertramp från staten?

    Stoffosinsky skrev 2023-03-24 19:28:45 följande:

    Beast// Jag har försökt förstå din åsikt. Du har upprepat samma sak hela tiden utan att ta in någon annan synpunkt. Genom att du skriver så många inlägg med samma innehåll försöker övertyga att din åsikt är riktig, kanske också för att övertyga dig själv. Jag vet inte bakgrunden till din oförmåga se frågan mer öppen. Ett tag trodde jag du varit delaktig i ta fram lagen, men det känns nästan som du har en personlig relation till frågan. Vad du tycker behövs ingen lång beskrivning för att återge.
    ?Genom lagstiftning mot sexköp åker torskarna dit. Detta avskräcker andra män att köpa sex varför marknaden minskar och de utsatta kvinnorna från forna öststaterna kommer inte att finnas på plats för att sälja sex.?
    Detta förenklade och i stora stycken felaktiga synsätt tror jag inte på. Jag tycker inte det är fel att en person köper sex av en annan fri person och tycker det är övergrepp av staten att lagstifta mot detta. Hittills har inga synpunkter noterats att detta skulle vara fel, såsom i exempel från Laxå. Sådan lagstiftning hör hemma i diktaturer" Problemet med den hemska kriminalitet som människohandel är gäller nu inte bara utsatta kvinnor som säljer sex. Jag anser det synnerligen viktigt att de som sysslar med denna typ av verksamhet åker fast. Att sätta fast torskar innebär att de som organiserar brotten går fria. Du säger att skulle man satsa på att lagfara den organiserade brottsligheten skulle detta inte hjälpa. Här har du definitivt stort feltänkt. Riktar man insatser mot något så får man effekt. Du är dessutom ensidig i din uppfattning av hur kvinnor är verksamma I sexhandel. Det finns som du noterat kvinnor som hålls som slavar och missbrukas. Sedan finns det kvinnor som med drogmissbruk också  har en bekymmersam tillvaro. Sedan finns det kvinnor som inte alls känner igen denna slavbeskrivning. Så inse att du inte talar om en homogen grupp. Om din din lösning vore så enkel och rätt varför är det då bara några få länder som har valt Sveriges väg. Som du ser det beror det väl på att andra läder inte förstår bättre.
    Även sexköparna är inte en homogen grupp av samvetslösa barbarer vilket du antyder på sina ställen. Det är män och kvinnor som vill ha sex och är beredda att betala för detta. De flesta skulle säkert föredra att ha sex med en fri säljare, som inte var en utnyttjad slav. Att med hot om straff ta bort människors behov av sex och I vissa fall skaffa sex genom köp, tycker jag tyder på en dålig förståelse för människan sätt att vara.


    Enda sättet att minska människohandel är att internationellt göra det svårt för den organiserade brottsligheten. 


    Du påstår att jag tycker något som jag aldrig sagt. Varför hittar du på saker? 
  • Anonym (Beast)

    Stoffosinsky, du skriver ...//Att sätta fast torskar innebär att de som organiserar brotten går fria.//

    vad har du för belägg för detta? Känns som jag upprepar mig, men det känns som att du hittar på/killgissar oerhört mycket.


    Spaningen på bordellen som Paolo Roberto besökte ledde till arresteringen av möjliga människohandlare. 

  • Anonym (Beast)
    Stoffosinsky skrev 2023-03-24 23:39:29 följande:

    New Dan// Du är mångordig men säger inte mer än att du av någon anledning tycker att prostitution inte är bra, ibland inlindat med att det är syn om fattiga tjejer från andra länder, ibland för att du själv inte skulle kunna uppskatta att köpa sex, ibland med Utgångspunkt från någon otydlig moraluppfattning och att det ändå är något galet med män som köper sex. Sen sa du visst att det kunde vara kvinnor också. Så mot denna blandning av motiv ska man lagstifta. 

    Jag är av den tron att vi människor aldrig kommer att vara lika, inte lika begåvade, inte lika charmiga inte lika förmögna inte ha samma känsloliv. Den här förutsättningen som tydlig och som du säkert håller med om speglar mycket i våra liv. Lägg därtill att de behov vi har, bland annat efter sex uppfattar jag är grunden till vi på olika sätt säljer och köper sex i en eller annan form och betalningen kan vara i många olika former. En känd artist so har sex med en tjej från publiken betalar på sitt sätt. En kvinna tillsätts på högre befattning efter att tillfredställt chefen. En känd kvinnan raggar en ung okänd man, eller en rik man bjuder den 38 år yngre kvinnan på kryssning i Karibien. Men det kan också vara när den föga framgångsrike anläggningsarbetaren satsar en slant för några timmar med en av de snygga tjejerna på ett storhotell. -och sedan har du mage att göra hån åt min berättelse om killen i Laxå. Jag är övertygad om att sälja och köpa sex är inget som går att ta bort från mänskligt liv.  Nu har det också visat sig att även apor köper sex. Så mot den här bakgrunden tre sig i mina ögon den svenska sexköpslagen som synnerlig naiv och ogenomtänkt, möjligen som ett uttryck för en otydlig moraluppfattning.

    Så låt oss inse fakta och lägga resurser på att fånga dom ruttna individer som för egen vinning är grunden till mycket mänskligt lidande. Girighet är grunden för denna verksamhet. Låt oss se över lagstiftningen. Varför finns det ingen lag mot hallickens verksamhet.   Låt oss hitta modeller som gör att sälja och köpa sex ges förutsättningar som minskar risken för får övergrepp och våld. 


    Din enkla idé att sätt fast torskar ses säkert som en bonus för de kriminella personer som sysslar med människohandel.


    att sätta fast torskar utesluter inte att sätta fast människor som sysslar med människohandel. varför hittar du på? Att legalisera sexköp ökar däremot trafficking. Du tycker det är människans natur att köpa sex och drar paralleller till apor. Apor dödar varandra också, är det ett sånt samhälle du vill leva i? De flesta vill kunna känna sig trygga. Alltså inte bli ett offer för trafficking, utnyttjad eller bli dödad.
  • Anonym (Beast)
    Stoffosinsky skrev 2023-03-25 09:18:22 följande:

    Du vägrar eller värre inte har förmåga att ta in sakliga argument antagligen grumlat av ditt hat mot torskar.
    Dina påståenden är hela tiden fyllda av fel:
    1 Trafficking är människohandel och omfattar betydligt mer än sexhandel.
    2  Att det samhällets resurser är begränsade kan inte ens du motsätta sig. Naturligtvis tar man resurser för att lagföra torskar minskar resurserna att fånga och sätta fast de kriminella som sysslar med människohandel. Detta är inget jag hittar på.
     3 Det finns vissa primära behov hos människan allmänt vedertaget. Sexualdriften är synnerligen stark och människan kommer som ett alternativ att köpa sex om detta är alternativet. Detta oavsett om du lagför ett antal torskar. 


    Ditt inlägg om att apor dödar varandra visar hur svårt du har med en saklig dialog.


     


    Varför fortsätter du hitta på saker? Inte någonstans har jag påstått att trafficking enbart innefattar prostituerade (även om det är en stor del av människohandeln)

    du hittar på saker om att resurserna för att motverka trafficking skulle öka om sexköp blev legaliserat. Inte någonstans finns bevis för detta. Tvärtom så skulle trafficking öka, och det finns det statiska bevis för.

    sen kan man fundera på varför någons behov av sex övertrumfar en annan individs trygghet och säkerhet.

    Du hittar på saker och killgissar hela tiden. Din längtan efter att göra sexköp lagligt är osakligt och baserat på dina egna känslor. Att prostitution är lagligt och sexköp är olagligt handlar faktiskt om att skydda människor. 
  • Anonym (Beast)
    Stoffosinsky skrev 2023-03-28 19:07:23 följande:

    Den här tråden har väckt en del inlägg vilket tyder på att ämnet har den olika infallsvinklar men också att det är kopplat till religion, moral och en del tabun. Det några personer som som ger starkt stöd försvenska svenska modellen att straffa den som köper sex.  Syftet ska alltså vara att påverka efterfrågan för att minska prostitutionen. Ett vassare verktyg från deras sida skulle då vara att straffbelägga både försäljning och köp. Men här anförs en originell idé att säljarna är utsatta och utnyttjade huvudsak kvinnor som det i allmänhet är synd om. På samma sätt som när det gäller sexköparna måste förespråkarna för sexköpslagen felaktigt förutsätta att även de som säljer sex är en homogen grupp. Det behövs väl inget närmare utlägga att det inte är frågan om homogena grupper.


    Den största delen av alla som säljer sex har börjat med detta av egen fri vilja och i nästan all fall för att tjäna pengar. Den som övervägt och tagit beslutet har gjort detta genom att den planerade intäkten är tillräcklig i förhållandet till insatsen. En kalkyl som ligger bakom i stort sett varje uppdrag/jobb. I en del fall är kalkylen korrekt ibland inte. I en del fall  kommer den organiserade brottsligheten med ibland övertalning och lögner ibland direkt våld att med tvång och orimlig insats bli utnyttjade sexslavar. Detta är en kriminalitet som borde med kraft bekämpas. Men detta ska inte överskugga att det finns sexsäljare som fortsätter att sälja sex av en fri vilja. Jag har svårt att sympatisera med synsättet att sexsäljarna inte är rustade att fatta egna och kloka beslut. 


    Du fortsätter hitta på. Vad har du för belägg att de flesta börjar sälja sex av fri vilja?
  • Anonym (Beast)
    Anonym (Beast) skrev 2023-03-28 20:15:11 följande:
    Du fortsätter hitta på. Vad har du för belägg att de flesta börjar sälja sex av fri vilja?

    Personer som befinner sig i prostitution kan komma från alla samhällsklasser och ha olika erfarenheter av att sälja sex, men de flesta hamnar i prostitution på grund av någon form av yttre eller inre tvång. 


    Det som främst upprätthåller prostitution är emellertid efterfrågan. 


    https://www.nck.uu.se/kunskapsbanken/amnesguider/sarskild-sarbarhet/vald-kvinnor-prostitution/


    med andra ord, torskar som köper sex kan förvänta sig att hon inte ligger där av fri vilja.

  • Anonym (Beast)
    Anonym ("Knolla") skrev 2023-03-31 00:32:08 följande:
    Hur kan du generalisera och säga att det är så? Utifrån egna erfarenheter?

    De flesta gör det nog inte, men inte alla.
    Hur kan du säga att det inte är så? Faktum är att torsken inte vet varför den prostituerade säljer sex. 
  • Anonym (Beast)
    Anonym (jaha) skrev 2023-03-31 15:42:57 följande:
    Och det vet inte du heller men envisas ändå med att påstå att personen är offer för trafficking

    hur vet torsken att det inte är så? 


    det kan den inte, men struntar i det, informationen om huruvida den prostituerade befinner sig där av fri vilja är av inget intresse när torsken fattar beslutet att köpa sex.

  • Anonym (Beast)
    Anonym (jaha) skrev 2023-03-31 18:10:27 följande:
    Varken torsken eller du vet och därför är det ju himla märkligt att du utgår ifrån att alla sexarbetare är offer för trafficking. Mao du skiter lika mycket i frivilliga sexarbetare som torskar skiter i trafficking. 
    Jag har aldrig påstått att alla sexarbetare är offer för trafficking. Vet inte varför du använder en sån retorik? Är du medveten om att sex är lagligt att sälja? Varför skulle prostituerade råka mindre illa ut om sex blev lagligt att köpa? Forskning pekar ju åt ett håll, och det är att trafficking skulle öka m a o sexarbetarna skulle råka mer illa ut.

    det är efterfrågan som upprätthåller trafficking. Torskarna bidrar till att människor råkar illa ut. De struntar i det.
  • Anonym (Beast)
    Anonym (jaha) skrev 2023-03-31 18:15:11 följande:
    Ja för FL feminister vet såklart bättre varför en sexarbetare säljer sex än vad de själva gör. Och om sexarbetare inte tycker som feminister vill så ljuger och låtsas de bara. // Drömmer
    Du behöver inte vara feminist för att sympatisera med sexköpslagens utformning. Kanske humanist dock.
Svar på tråden Lag mot köpa sex är ett övertramp från staten?