• Fre 17 mar 11:58
  1087 visningar
  6 svar
  6
  1087

  Gravid, när berättade ni?

  Hej
  Jag är gravid i v.5 och har bara berättat det för min bästa vän (förutom min partner då) men hon var också den enda som visste att det var pågång. 

  Så nu undrar jag när ni andra här berättade för familj, vänner, kollegor och chefen? 

  Jag tycker nästan det känns jobbigt att berätta då ingen visste att vi ens försökte bli gravida, och är rädd att folk ska bli besvikna om jag väntar för länge men det kan vara något som bara finns i mitt huvud. 

 • Svar på tråden Gravid, när berättade ni?
 • Fre 17 mar 12:28
  #1

  Det är nog mest i ditt huvud, du/ni ska berätta när ni känner att ni vill det helt enkelt.

  Jag och min man har två barn, välplanerade båda två. För oss. Folk runtomkring kanske inte var lika beredda men det var vi
  Med första barnet fick våra föräldrar veta efter inskrivningen så det var väl i vecka 9-10 nånting. På jobbet berättade jag runt vecka 14, för det var precis innan sommaren och det skulle hinna gå väldigt många veckor om jag hade valt att vänta till efter semestrarna.  Man såg inget men det kändes som att jag ville få det ur mig innan jag gick på ledighet. 

  Andra barnet skulle jag och min chef genomföra en ganska stor förändring på min tjänst och jag skulle vara i ett nytt projekt som jag ju visste att jag inte skulle hinna slutföra pga jag skulle gå på f-ledighet om 8 mån. Så hon fick veta TIDIGT, jag hade varit på ett tidigt UL men jag tror jag bara var i vecka 7. Nu när jag tänker efter så tror jag att hon fick veta före våra familjer....
  Men chefen höll förstås tyst om det och sa inget till resten av teamet utan det berättade jag kanske 3 mån senare för dem. Det beskedet kom nog som en överraskning för de flesta för vi hade inte tänkt ha fler barn (vilket många också visste). 

 • Anonym (Sent)
  Fre 17 mar 15:18
  #2

  Min bästa vän fick veta v.7 med första barnet. Makens släkt v.14 tror jag. Offentligt på Facebook v.22 kanske. Mamma runt där också. Senare med andra barnet till allihopa. Offentligt var senare än v.30.

  Man berättar när man vill till vem man vill.

 • Anonym (Tvill­ingmor­san)
  Fre 17 mar 15:31
  #3

  När jag fick veta att jag var gravid var jag redan i vecka 8, visade det sig. (Hade oregelbunden mens efter p-piller, så jag misstänkte inget förrän jag började få andra graviditetssymtom). 

  Ett VUL visade att jag var i vecka 8 och att det var tvillingar. Vi berättade direkt för våra närmaste. I vecka 13-14 (efter NUPP) berättade vi för resten av bekantskapskretsen, inklusive jobbet. Ingen visste innan att vi försökte få barn, men det kom väl inte som en fullständig överraskning. 

 • Anonym­4848
  Igår 23:13
  #4

  Bästa vännen och min syster vid plus (de var de enda som visste att vi försökte).

  Föräldrar efter KUB v. 13.

  Min chef v. 16.

  Andra vänner efter RUL v. 20.

  De flesta andra - när hon fötts.

 • Anonym (Lis)
  Igår 23:17
  #5

  Bästa vännen nån vecka efter plus

  familjen efter kub

  fler vänner runt v19

  jobbet v25 eller 27, några hade börjat misstänka det.

 • Anonym (Sent)
  Idag 12:42
  #6
  Anonym (Lis) skrev 2023-03-19 23:17:28 följande:

  Bästa vännen nån vecka efter plus

  familjen efter kub

  fler vänner runt v19

  jobbet v25 eller 27, några hade börjat misstänka det.


  Börjat misstänka så sent?! Då var jag redan stor som ett hus. Fick första misstanken v.9. 
Svar på tråden Gravid, när berättade ni?
Logga in
Bli medlem