Inlägg från: ladylovely |Visa alla inlägg
  • ladylovely

    BF december 2023

    Smyger försiktigt in.
    Har egentligen bim på fredag men testade imorse för att jag egentligen skulle ha börjat med blodtrycksmedicin. Nu törs jag ju inte det iom att är gravid.
    Får vänta o se hur detta utvecklas innan jag tar kontakt med barnmorska och hur jag gör med medicinen. 
    Med 3 missfall i bagaget så törs jag inte hoppa högt än. Men är såklart lycklig! 😊 Bf 25 December 

    Hur mår ni andra ? 😊

  • ladylovely
    Cykelhjul skrev 2023-04-10 08:56:46 följande:

    Jag hade en ganska rejäl blödning samt mensvärk igår ☹️ har haft bruna flytningar ett par dagar. Så det känns som att det är kört. Får ta ett gravtest om några dagar men det känns som en evighet tills dess😭


    Fy vad tråkigt. Det är så orättvist och frustrerade när det blir sådär. Jag blödde när jag väntade min minsta, då hade jag moderkakan nära utgången så att säga. Så det kan vara normalt, det är många som blöder under graviditeterna. Ta en dag i taget 💞
  • ladylovely
    oshark skrev 2023-04-13 08:12:19 följande:
    *Hunden blev alltså troligtvis galen för stt han kunde lukta sig till att jag var gravid. Var likadant med första barnet, han var tokig i mig.
    Det märker jag med av. Hundarna reagerar, min ena tik är skendräktig och hon bär runt på hennes "valp" som är en pipleksak. Hon lägger den på mig vet jag än går, duttar på den med nosen så den piper och jag får vakta den åt henne 😂. Även ena  hankatten reagerar. Han vill ligga nära vilket han i vanliga fall inte gör. ❤️

    Jag måste fråga.
    Känner ni av att ni är mer varm än vanligt?
    Jag brukar normalt frysa jämt men nu går jag i tshirt o svettas 😅 iövrigt mår jag bra. Molvärk av och till. Sträcker mycket i ligamenten nattetid. Halsbränna o svullen mage. 

    Undrar även när ni andra fick 2-3 på cb ?  Var det runt bim eller senare? 
  • ladylovely
    Anonymcola skrev 2023-04-13 14:51:52 följande:

    Var på inskrivning hos BM igår och fick Veta att jag har förhöjt blodtryck. Nu har jag lämnat urinprov och ska få samtal från gyn för att se om jag ska ta något för blodtrycket och gå på extra kontroller. Förstod att det handlade om att förebygga havandeskapsförgiftning som jag fick en lindrig släng av i slutet på förra graviditeten men blev lite orolig när de börjar prata om mediciner och extra kontroller. Någon som varit med om detta och där graviditeten gått bra trots förhöjt blodtryck? Det kanske låter värre än det är och jag oroar mig i onödan😅


    Jag fick havandeskapsförgiftning med alla mina 3 barn, mellersta graviditeten avslutades drastiskt med akutsnitt när delar av moderkakan lossnade. Så jag har haft högt bt sista veckorna alla gångerna. Har fått många extra kontroller och extra ul. Fick dock inget blodtryckssänkande utan bara fler undersökningar. Fick mätare att ha hemma. 
    Den här graviditeten lär jag få äta blodtrycksmedicin då jag redan innan graviditet har högt. Jag skulle egentligen börjat med den förra veckan. Men tänkte vänta o se om graviditeten håller sig kvar först ( iom att jag haft 3 mf på rad sedan i somras) innan jag tar diskussionen med läkare och barnmorska.
  • ladylovely
    Anonymcola skrev 2023-04-13 15:15:35 följande:
    Åh men vad skönt att det ändå gått bra med dig och barnen! Det är ju bra att de ändå har koll på det tidigt men man blir ju orolig.. får väl helt enkelt se vad läkaren säger nästa vecka och de lär nog oavsett ha extra koll på blodtrycket. När jag frågade BM så sa hon att de mest påverkar mig att jag kan bli sjuk men det verkar ju även påverka fostret så det oroar mig också😩 Hoppas du får en frisk och lugn graviditet denna gång!
    Jodå, det har gått bra. Men samtidigt en sorg att inte få uppleva en fin graviditet med lugna fina avslut liksom. Jag har ju 3 skräckexempel till graviditeter och har inte fått gå alla veckor heller. Nu har jag ny partner så hoppas innerligt på att det blir annorlunda ❤️ 
    Man får ta ett djupt andetag och låta vården styra. Dom är så duktiga så ingen ide att stressa upp sig. 😊
  • ladylovely
    oshark skrev 2023-04-13 16:00:08 följande:
    Och tyvärr har det inte med partnern att göra. Men det är till viss del ärftligt och om din mamma fick det är risken större att du får det. Så om du haft det tre gånger varav en gång så allvarligt så undrar jag om din vårdgivare verkligen gör vad de ska? Alla har rätt till rätt vård ❤️

    "Risk för preeklampsi efter svår preeklampsi är 22-65 % och risken ökar ju tidigare symtomen uppkom och ju tidigare förlossning skedde i föregående graviditet."
    Min mamma hade aldrig det.
    Nä fick inte Trombyl. Bara extra koll. Däremot under förlossningen fick jag div mediciner.
  • ladylovely
    oshark skrev 2023-04-13 18:13:02 följande:
    Vad konstigt. Här (Stockholm) sa läkaren att det är standard för alla som haft havandeskapsförgiftning att ta från v 12. 

    Min mamma hade det inte heller, men min mormor hade det ganska allvarligt och mamma föddes en månad för tidigt pga det.
    Det är säkert så här med nu. Det är ju 13, 17 och 18 år sedan mina barn föddes 😊
  • ladylovely
    Loviisa92 skrev 2023-04-17 05:56:30 följande:
    Ringer ni 1177 och rådfrågar när ni börjat blöda? Eller vart ringer ni för att få komma in och göra vul? började blöda mycket i morse, har inte ont och de kommer inga klumpar. 1177 sa att jag skulle avvakta, men med är lättare sagt än gjort. 
    Hur går det?  Vilken vecka är du i? 
Svar på tråden BF december 2023