Inlägg från: Anonym (S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S)

    Oplanerat gravid

    Anonym (??) skrev 2023-04-24 10:44:03 följande:
    Jag är ganska rejält säker på att jag är gravid. Har plussat 6 dagar innan BIM med de andra två barnen och känner jag min kropp rätt så är det ingen tvekan. Vi har kört avbrutet i massa år så trodde ändå det var relativt safe.
    Hur vet man att abort är rätt då? Hur tar man sig mod att göra det? Gjorde det en gång som väldigt ung men nu med två barn, hus och stabil tillvaro känns det inte lika enkelt. 

    Om du inte tror du klarar en abort, varför i hela världen har ni inte skyddat er bättre?

    Tydligen känner du inte din kropp så väl eftersom ni haft sex vid fel tillfälle. 


    Säger som ovanstående, vänta tills ni vet säkert,  Är du inte gravid be mannen sterilisera sig, så tar han sitt ansvar för att inte vilja ha fler barn.  

  • Anonym (S)
    Anonym (??) skrev 2023-04-24 11:11:33 följande:
    Det känslomässiga är det svåra, inte rädd för smärtan. Tänk om man ångrar sig senare i livet? 
    Vad ska du ångra? Ett barn ni inte vill ha? Eller är det så att du trots allt vill ha fler barn? 
  • Anonym (S)
    Anonym (??) skrev 2023-04-24 11:35:35 följande:
    Känslomässigt vill jag ha ett barn till, men rationellt vet jag att det inte är rätt tajming. förutom att min man inte vill så passar det inte av följande skäl:
    Ekonomi och världsläge: Räntor, elen osv osv. Vi bor dyrt, klarar kostnaderna men vad skulle en föräldraledighet göra med ekonomin. Därtill extra kostnader för ett nytt barn. 
    Relationen: Skulle vi palla? Ännu mindre tid för varann 
    De stora barnen: är ju svårt att hinna med aktiviteter osv som det är. Lär inte bli mycket ro för läxläsning med en bebis hemma.

    Är det värt att riskera det ni har idag för ett barn till? 


    Jag tycker ni har fullt rimliga skäl för en abort, mycket av det du beskriver kan ju med ett barn till bli att ni går isär.

    Så även om du kanske ångrar dig så kom ihåg varför ni väljer abort. Ni gör det för era barn och er skull, för att ni ska leva ett bra liv och hinna med de barn som redan finns och er relation. Fina, ansvarsfulla anledningar som ni absolut inte behöver känna ånger över. 

Svar på tråden Oplanerat gravid