Inlägg från: Henke81 |Visa alla inlägg
  • Henke81

    Riksdagsvalet 2026

    KillBill skrev 2023-05-17 09:07:42 följande:

    Nej SD sjunker som en sten i opinionen just nu och det beror på att sanningen har kommit i kapp partiet. Nu inser väljarna att SD bara var ytterligare ett parti som göder de rikaste i samhället. 


    jimmiemoment.se/
    Tror att SD sjunker i opinionen av ett antal anledningar. 
  • Henke81

    Jimmie har varit ganska anonym ändå va? Legat lågt och inte tagit så mycket plats i debatten. Jimmie är ganska ljusskygg i långa perioder.

    Samtidig har Gunnar Strömmer synts en del och M har klivit fram i rättspolitiska frågor. 


    Att SD försöker köra bilen från baksätet är kanske inte bara nåt som får opinionssiffrorna att skjuta i höjden för partiet. Det är en lite kluven position.

    Valet 2026? Mycket kan såklart hända på tre långa år. Lite svårt att gissa faktiskt. Valet kommer ju till mycket stor del att påverkas av vad som händer i omvärlden. Sådant som riksdagspartierna egentligen inte kan rå så mycket över. Inte regeringen heller. Allt påverkar ju. Men en inte alltför vild gissning är att det blir ungefär som valet 2018.

  • Henke81
    RaYzLeR skrev 2023-05-18 21:09:27 följande:

    Jag tror inte att Jimmie Åkesson avgår, även om jag tror att SD tappar väljare.

    Jag tror att vänsterblocket vinner nästa val.


    Inte säker på att de vinner. Men det beror ju såklart på vilka parter man räknar in. 


    Men tänk på att både MP och C riskerar att göra ett svagt val 2026. Inte alls säkert att vänsterblocket får över 50 procent. 


    Däremot får man kalkylera med att högerblocket också gör ett dåligt val. Förmodligen blir SD vågmästare och det blir förhandlingar precis som 2018 och 2022. Men som sagt vem vet.

  • Henke81

    Förmodligen har KD en ny partiledare 2026. Vem har vi ingen aning om och hur partiet kommet att ha rört sig i opinionen har vi inget svar på. Många variabler spelar in.

    Jimmie är med största sannolikhet kvar även 2026, om nu inte typ Karlsson har tagit över. Men jag tror han sitter kvar faktiskt. 2030 är jag mycket mera osäker, då tror jag Jimmie avgått som partiledare. Men om tre år är han nog kvar.

    Stegrud kan möjligen ta över SD iofs. Jag är lite för dåligt insatt i SD ärligt talat.

    C kommer att göra ett dåligt val 2026.

    V får väl åtta till elva procent.

    S kommer få under 30 i alla fall.

  • Henke81
    KillBill skrev 2023-09-09 10:18:38 följande:

    Glöm inte detta i nästa val.

    De med minst ekonomiska resurser såsom sjuka och handikappade får ingen skattesänkning med regeringens politik vilket i praktiken leder till att dessa grupper straffbeskattas. 


    To be fair så tror jag inte de skulle få så oerhört mycket sänkt skatt med vänsterblocket heller. Rent krasst. 


    Vänstern brukar inte jobba häcken av sig direkt för att sänka skatter så? Det skulle nog va lite same same.

  • Henke81
    KillBill skrev 2023-09-09 12:07:09 följande:
    Det var Alliansen som skapade ett system där pensionärer, sjuka och funktionshindrade betalade en högre skatt än vanliga arbetare. Under den förra socialdemokratiska regeringen försvann dessa orättvisor. Nu när vi har en SD styrd M/KD/L regering så införs orättvisorna igen och sjuka och funktionshindrade får betala högre skatt än andra medborgare. Det är skamligt.
    Solklar logik! Vad är det som är så svårt att först?

    Den som bidrar till välfärden genom att jobba och betala skatt får en liten morot i form av en skattesänkning. Obs! Jag säger inte att jag själv skulle lagt upp systemet så om jag fick bestämma, men det hindrar ju inte att jag FÖRSTÅR konceptet. Särskilt inte som syftet förmodligen är att stimulera ekonomin också.
  • Henke81
    KillBill skrev 2023-09-09 13:16:19 följande:

    Regeringen dansar hela tiden efter SDs pipa så är allt annat är ologiskt. 


    Vadå är Tidöavtalet någon hemlig konspiration eller?
  • Henke81
    Supporter skrev 2023-09-09 12:38:35 följande:
    Både ja och nej. Samhällsklimatet har förvärrats succesivt de senaste 10 åren sen SD kom in i riksdagen, men efter valet har situationen verkligen eskalerat snabbt. Exportnäringen drabbas hårt av den negativa Sverigebilden och det skadar vår ekonomi nåt enormt. Men även sanktionerna och terrorhotet är ju exceptionellt och har aldrig nånsin förekommit i vårt lands historia. Men just det ja... vi har ju aldrig haft en blåbrun regering förrän nu.
    SD är symtomet. Det är inte SD som skapat den negativa Sverigebilden. Det är resultatet av ett gemensamt arbete Av Palme, Göran Persson, Reinfeldt och Stefan m.fl.. 
  • Henke81
    Supporter skrev 2023-09-10 10:41:30 följande:
    Mycket talande bild som verkligen visar kraften i socialdemokratins politik. Vi behöver tillämpa en del av 70-talets värderingar och bygga ett nytt folkhem för att komma tillrätta med dagens problem. Glad

    Fast vadå? Vi har väl fortfarande i stort sett allt kvar med försäkringskassan och alla bidrag m.m.

  • Henke81
    Supporter skrev 2023-09-10 12:49:58 följande:
    Det har du rätt i. Det är socialdemokratin som byggt vårt land starkt, medan högerpartierna har motarbetat alla de reformer som vi tar förgivet i dag, som schysta arbetsvillkor, sjukvård åt alla och kvinnors rösträtt, till exempel. Varenda gång högerpartier har hanterat statskassan har det gått käpprätt åt helsike med svensk ekonomi. Det är ingen tillfällighet, utan beror på att deras politik bygger på ideologiska grundvärderingar som inte fungerar i vårt land. Pågående mandatperiod är inget undantag, utan här kommer sossarna att behöva städa upp rejält när de återfår stafettpinnen.
    Socialdemokraterna bidrog till att välståndet byggdes upp. Sedan bidrog socialdemokratin till att det raserades igen..
  • Henke81
    Supporter skrev 2023-09-10 10:41:30 följande:
    Mycket talande bild som verkligen visar kraften i socialdemokratins politik. Vi behöver tillämpa en del av 70-talets värderingar och bygga ett nytt folkhem för att komma tillrätta med dagens problem. Glad
    Det var väl ändå på Erlanders tid välståndet var på topp? Inte under Palmes kortare sejourer vid makten?

    Hur såg det ut på 70 talet..

    Brottsligheten som börjat öka på 60 talet fortsätter att öka   ännu mer.
    Det korkade mellanölsförbudet kommer till.
    Sveriges statsfinanser försämras kraftigt och det börjar lånas till välfärden.
    Folkligt missnöje mot de kraftigt höjda skatterna. Bland annat så börjar dansbanden klä sig i clownkostymer som går att dra av i deklarationen, och svenska elitidrottare flyttar utomlands.
    De allt annat än jättepopulära miljonprogramsområdena gapar halvtomma och de kommunala bostadsbolagen svettas nervöst över bristande hyresintäkter. Lösningen blir ökad invandring för att fylla upp och dölja problemet. Vi ser resultatet idag..
    Sveriges television köper in programidéer från diktaturen DDR.
    Palme som mer och mer tycks ha tröttnat på Sverige engagerar sig mer och mer i tredje världen. Nu ska Sverige vara förebild och hela värdens socialkontor minsann. Ja det gick ju också sådär.
    Palme åker till Kuba och håller tal på spanska bredvid den cyniske moskvamarionetten och diktatorn Castro, och han poserar med ett militärt vapen på scen?

    Slutligen 1976 har folk tröttnat på socialdemokratin och Palme förlorar riksdagsvalet.

    Låter ju som rena drömsamhället.
  • Henke81

    Mot bak av allt detta mm så har jag bara så oerhört svårt att förstå den stora hajpen runt Palme. En bra socialdemokratisk ledare var väl snarare Ingvar Carlsson. Han nämns sällan som nån ikon..

  • Henke81

    Det rimliga är väl ändå som en generell tumregel då att myndigheter SKA anmäla om de misstänker att nån vistas olaglig.. Det tycker jag är helt okontroversiellt. Fast det är ju lite oklart i vilka sammanhang det skulle röra sig om?

    Frågorna är fler än svaren i den här debatten. Hur långt har man kommit i processen?

  • Henke81
    KillBill skrev 2023-09-10 21:01:26 följande:
    Det är regeringens stasi-lagar som inte fungerar. Inga yrkesgrupper vill ha dem.
    Vilka lagar? Har det hunnit stiftats några nya sådana lagar redan?
  • Henke81
    Rataxes skrev 2023-09-11 08:18:53 följande:
    "Flera miljoner akademiker" 🤡
    Det är ju robotinlägg..
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026