Inlägg från: Cathariiina |Visa alla inlägg
  • Cathariiina

    Riksdagsvalet 2026

    Jag hoppas och tror att Sd kommer att växa och att Åkesson blir statsminister. Folk vill inte tillbaka till de öppna gränserna och daltandet med kriminella och bidragstagande invandrare, de vill ha ordning i det är landet igen - och för att säkerställa det så kommer många att rösta på Sd. De vet att det finns invandrings- och daltvänliga falanger i alla andra partier, och att oavsett vad de partierna gör och säger nu så kan en sådan falang ta över makten _under_  mandatperioden. Åkesson är en garanti för så stängda gränser som möjligt och så lite dalt som möjligt.

  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-01-12 10:38:20 följande:

    Har Jimmie Åkesson tagit avstånd från SDs tyska systerparti AfD ännu eller anser han inte att det är konstigt men planer på att utvisa ett lands egna medborgare?

    Hur kan det komma sig att Åkesson inte får frågor från media om detta?


    Fast detta är ju inget konstigt. Tyskland har liknande problem som vi har (fast inte lika svåra, främst för att det inte har gått att smuggla in skjutvapen till Tyskland i samma omfattning) i sviterna efter fru Merkels huvudlösa invandringspolitik. Och då MÅSTE de ju - liksom vi - ta till hårda åtgärder för att försöka rädda vad som räddas kan. 

    Cartoon: Merkel (medium) by kurtu tagged merkel,merkel
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-01-13 11:57:13 följande:

    Kommer ni ihåg före valet 2022 när Ulf Kristersson och Ebba Busch krävde stopp av all import av rysk olja och gas? Nu har Kristersson och Busch styrt landet i ett  och ett hälft år och den ryska gasen och oljan flödar in i Sverige.  För dessa politiker så är det tydligen inte viktigt att stoppa Vladimir Putins krigs-finansiering..

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/kEk976/rysk-gastanker-anlander-till-nynashamn-igen

     


    Ja men hade du velat vara utan den gasen då, på riktigt, i den här kylan..?
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-02-11 17:16:33 följande:
     Sverige är inte beroende av rysk olja skulle det stå..
    När elkrisen var som värst, var det vettigt av regeringen att fixa alla källor till energi och värme som gick att få hit. Hade de INTE gjort det, och folk hade fått frysa, så hade det blivit skrik om det också - om hur inkompetent regeringen var, som inte hade säkrat upp den ryska gasen och oljan när de hade möjlighet!
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-02-11 19:08:52 följande:

    Moderaterna var kritiska till att den förra S ledda regeringen inte omedelbart ströp rysk gas import (våren 2022 när energikrisen var som störst).  Nu befinner sig inte Sverige i någon energikris och med Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson vid rodret så importeras rysk gas för fullt.   Sverige leds av ett gäng hycklare..


     


    Men du fattar ju inte, att man kan vara tvungen att frångå vallöften om det är "for the greater good". Och det var det - minns du inte paniken när folk röjde upp i sina gamla eldstäder och skorstenar och kaminer som de aldrig hade använt, och köpte ved för fantasipriser? Nu vet vi att det inte blev så hemskt, men det visste inte Kristersson med regering och stödparti DÅ.
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-02-11 22:22:32 följande:

     


    Det är uppenbart du som inte fattar. Kristersson krävde ett stopp för import  av rysk olja och gas när energikrisen var som värst. Nu när Kristersson sitter vid makten och när vi inte har någon energikrisen så importerar Sverige rysk gas för fullt. Ser du inte hyckleriet?


    Det är väl en säkerhetsåtgärd. Nu vet ju alla att det KAN bli energikris här också. Då är det bra att säkra upp införseln av all energi man kan få tag i. Du skulle inte heller bry dig om var värmen kom ifrån, om du hade frusit rejält innan...
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-02-14 16:33:54 följande:

    Åkesson sa en sak före valet och nu när arbetslösheten ökar kraftigt så gör han tvärtom. Jag kan tänka mig att det finns tusentals ursinniga byggarbetare just nu..


    Fast det måste ju göras någonting där. A-kassan var från början en omställningsförsäkring, sedan började folk uppfatta den som en livstidsförsörjning. Det har vi inte råd med. Det är en OMSTÄLLNINGSförsäkring, man får anstränga sig för att skaffa nytt jobb, och verkar det som att det inte går så får man gå ner till samma standard som andra som har t.ex. socialbidrag. Det är liksom inget konstigt. 
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-02-14 17:51:39 följande:
    Du sprider desinformation. A-kassan är en omställningsförsäkring som ger arbetslösa rätt till ersättning under 300 dagar. Det är alltså inte livstidsersättning.

    Det visste Jimmie Åkesson när han lovade att fälla regeringen om den försämrade A-kassan men nu gör han gemensam sak högerpartierna.   SD lär tappa stort bland alla tusentals byggarbetare som blivit arbetslösa efter regeringens usla bostadspolitik som resulterat i rekordarbetslöshet i byggbranschen. 
    Fast i praktiken har människor ofta erhållit bidrag som bygger på en lön de hade för många år sedan. Det funkar så eftersom de hoppar mellan A-kassa, sjukpenning, aktivitetsersättning, föräldrapenning och alla andra bidrag som det finns. Där MÅSTE vi sätta en gräns, typ att det bara går att få ett bidrag på SGI-nivå i max ett år efter att man arbetade senast, och sedan ska det inte spela roll vad bidraget heter. Därefter får man hjälpas åt i familjen, eller gå till soc. Vi har inte råd med det här. 
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-02-20 22:12:51 följande:

    Nu är har Jimmie Åkessons kompis Runar Sörgaard hamnat i klammeri med rättvisan igen. Den här gången handlar det om ett av de allra  vidrigaste brotten nämligen bedrägerier mor äldre människor. Hoppas att han döms till ett riktigt långt fängelsestraff.

    Misstanken: Äldre lurades ? pengarna gick till Runar Sögaard | Nöje | Expressen


    ...och Åkesson blir då smittad av detta, eller vad menar du? Guilty by association?
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-02-21 06:56:30 följande:

    Ja tokhögerns försvarare hade gått bananas om Om det hade varit Magdalena Andersson som tagit med sig sin man och inte betalat för detta. När det handlar om Ulf Kristersson så är det bara ett missförstånd..


    Fast det är väl socialisterna som har velat avskaffa medföljande-fru-rollen? Inte de konservativa. Det ska inte finnas några könsroller och absolut inga hemmafruar, alla ska vara individer, föräldraledigheten ska delas på hälften och båda parterna ska betala lika mycket till hushållets utgifter. Löfven hade t.ex. inte med sig sin fru alls i officiella sammanhang. Folk visste knappt vad hon hette.

    Medan konservativa... är konservativa. Och då kan det mycket väl ingå en medföljande fru på statsbesök, som gör vissa programpunkter tillsammans med det andra landets statsministerfru (t.ex. besöker ett par inrättningar inom vård-skola-omsorg). Och som både Kristersson och frun varit så öppna på sociala media om att hon var med, så tror jag faktiskt att det VAR ett oskyldigt misstag. 

    ...sedan är det en annan sak, att jag inte gillar fru Kristersson som person, som hon håller på. Dels det där med prästkragen i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Och dels att hon verkar vara så media- och kändiskåt. Förutom att hon är så uppenbart NÖJD MED att vara statsministerfrun. Kanske är det komplex för att hon inte kunde föda barn som andra kvinnor, som ligger bakom detta..?
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-02-21 08:00:25 följande:
    Kan du visa någon källa för att vänstern skulle vilja avskaffa medföljande rollen eller sitter du och hittar på?

    i övrigt så måste även stadsministrar från högerhåll följa regelverket. Fattar du inte det?
    Det har de ju redan gjort..? Eller kommer du ens ihåg någon sosse-statsministerfru? Jag kan inte komma ihåg någon sedan Olof Palmes fru Lisbeth, hon var med i en del demonstrationer och sådant, och satt i publiken när han talade. Men jag tror faktiskt inte att hon heller följde med på statsbesök.

    Såklart att de måste, men jag tror som sagt att detta var ett oskyldigt misstag. Min poäng var att det nog inte var så konstigt för Kristersson att frun följde med, eftersom det är vanligt att konservativa statsministrar i alla länder har sina fruar med, utan att ministern behöver betala för henne för att det är självklart att hon ska vara med - medan vänsterns mosvarigheter ofta inte har det.

    T.ex. har republikanernas presidentfruar alltid varit hemmafruar och ägnat sig helt åt presidentfrurollen, medan vänsterliberala Joes fru fortsatt att arbeta som lärare till och med flera år efter pensionsåldern, bara för att göra en point av att hon arbetar och alltså är ett självständigt hen, som det anstår ett parti som inte tycker att män och kvinnor finns som kategorier. 

    För övrigt heter det staTsminster, inte staDsminister. Vänsterpack och deras obildning... *suckar*
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-02-21 08:21:06 följande:

    Försök Inte. Du har inte gett någon som helst källa för att  vänstern föreslår att avskaffa den representationsroll som är kopplad till att att vara gift med en statsminister.


    Förstår du inte hur oseriöst det är att sitta och hitta på sådant


    Statsministerfrun har ingen officiell roll i Sverige, sedan länge tillbaka. Du kan läsa här, artikeln är från 2002 när det var Göran Persson som var statsminister. Frun hade tydligen följt med kungen, Silvia och sin make vid något tillfälle, och bland annat tecknat sitt namn i någon gästbok, och det fick hon massiv kritik för för att statsministerfrun inte har en officiell roll i Sverige:

    www.svd.se/a/dff645c2-2307-3108-b72a-307a8753ec7b/fa-officiella-plikter-for-statsministerfru
  • Cathariiina
    KillBill skrev 2024-04-20 09:49:19 följande:

    Kampen mot den korruptionen och den organiserade brottsligheten måste starta med att regeringen sparkar den förra moderatledaren.

    www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/kampen-mot-korruptionen-maste-borja-med-anna-kinberg-batra/


    För en gångs skull håller jag med dig. Men jag ser Mona Sahlin nr 2, och det gissar jag att du inte gör? Det var samma med henne: hon kunde begå hur många tjänstefel och rena olagligheter som helst, ändå fick hon vara kvar - eller mycket snart efter en time-out komma tillbaka till ett annat välavlönat skattefinansierat arbete.

    Båda blev dessutom upphaussade på samma sätt, från klarhet till klarhet, trots att de inte hade de rätta egenskaperna alls. Sahlin var dock till och med sämre än Bakra, eftersom hon inte ens hade någon relevant formell utbildning - vilket Bakra har. Men båda har det gemensamt att de gjort sig illa omtyckta med sin arrogans, sin känsla av entitlement. "Jag ska ha det jag vill ha, nu - mina polare som kollegor, en ung älskare även om jag måste köpa honom med falska intyg. Det är min RÄTT - det spelar ingen roll om det är olagligt för pöbeln".
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026