Inlägg från: Anonym (C) |Visa alla inlägg
  • Anonym (C)

    Skulle du kunna vara tillsammans med någon som röker på?

    Anonym (.) skrev 2023-05-15 10:11:27 följande:
    Absolut.
    Normala människor, det vill säga människor som inte lyssnar på Anna-Karin, 50, som säger att det är en dödsdrog.

    Förr eller senare kommer Sverige också legalisera cannabis. 
    Och pålästa riktiga människor... Vet att THC förhindrar utveckling i hjärnbalken. Och att långvarig användning leder till förhöjd nivå av ångest, tolerans och depression. 

    Därför kommer legalisering aldrig någonsin bli verklighet. 
  • Anonym (C)

    Cannabis är inte en så jättefarlig drog att vara kring. Men har du hängt med någon som röker en längre tid, så märker du att de blir slö i kolan, får minnesluckor ofta eller börjar glömma bort ord.

  • Anonym (C)
    Anonym (.) skrev 2023-05-15 10:29:02 följande:

    Det gäller endast om man börjar röka i väldigt ung ålder.

    Nej, de flesta som röker på blir inte deprimerade. 

    Riskerna med alkohol är betydligt större, även med cigg, men ändå är det lagligt. Förstår du inte vilken enorm dubbelmoral det är?

    Jo då, förr eller senare så. Alkohol är en drog som är legaliserad och där är riskerna betydligt större.


    Lagligt kommer det aldrig att bli, speciellt inte om du tittar på rätt forskning. 
  • Anonym (C)
    Anonym (.) skrev 2023-05-15 10:35:30 följande:
    Säg det du. Allt fler och fler länder legaliserar cannabis. Vem vet vad som händer i Sverige långt in i framtiden.

    Oavsett så kommer folk aldrig sluta röka på. 
    De ställen som har legaliserat har nu gatorna fulla utav heroinister.. Tror du får flytta dit istället, för det är inte någon utveckling som Svenskar kommer vilja se. 
  • Anonym (C)
    Anonym (.) skrev 2023-05-15 10:58:22 följande:

    Nu pratade vi ju om cannabis, inte heroin. Det spelar ingen roll om Sverige legaliserar eller ej, folk kommer fortfarande fortsätta röka på. 


    Det hade varit bra att legalisera cannabis. Det finns många argument, men bland annat för att Sverige har stora problem med gängkriminaliteten och för att bekämpa den kriminaliteten så kan det bästa sättet vara att legalisera cannabis och slå mot gängens plånböcker. 


    Sedan, varför ska alkohol vara lagligt, men inte cannabis? Alkohol är ju också en drog, som för med sig många risker dessutom. 


    Vi kan göra såhär istället... Du kan gå in på youtube och söka på the huberman lab och kolla på forskningen som han i videon drar upp. Så slipper jag sitta här och svara på dina dumma frågor. 

    Men du kanske inte förstår problematiken med att ungdomar som redan kan få tag på cigarretter när dom är under 18. Istället skulle ha tillgång nu till cannabis istället.. Därmed öka risken med mer än det dubbla........ Till att i framtiden börja utveckla schizofreni och psykos? 

    Förövrigt snackade du om att andra länder hade legaliserat cannabis.. Vilket du tyckte var jättehäftigt.. Och jag förklarade då hur de områdena numera ser ut och hur hela det projektet faktiskt gått.
  • Anonym (C)

    Här, eftersom cannabis rökare är rätt slöa så kan jag ordna det åt er..

    Här är den korta versionen av det som sägs i videon.. 

    Hos alla: Ökade risker för att utveckla ångest problematik eller depression. 
    Alla som röker, kommer dessutom att bygga upp tolerans, så de kommer krävas mera bloss för att kunna känna något. 

    I barn: Dubbel risk för att utveckla schizofreni och/eller psykos..
    I äldre: Varje gång du röker så minskar du grå cellmassa i prefrontala cortex.. Dessa styr bland annat planering, impulskontroll, att kunna sätta in 4 kantiga klossar i rätt hål... Rörelser och reflexer, styrning av beteenden. 

    Allt detta börjar förklaras runt cirka 2:18:00.. 





    Och därför kommer aldrig Sverige börja legalisera något sånt. Spelar ingen roll hur många 18 åringar som tror att dom är woke och tycker det är skoj. 

  • Anonym (C)
    Klartsomvatten skrev 2023-05-15 11:11:31 följande:
    Exakt!
    Patetiska svenskar som tror att de är bättre än folk som röker på, trots att de själva röker cigg och/eller dricker alkohol. Dubbelmoralens mamma. Svenskar vet ingenting om cannabis, det är riktiga forskare man ska lyssna på. 
    Det är det vi har gjort också, och vi "patetiska Svenskar" inser att du är aldrig kommer bli någon, och aldrig kommer lyckas forska om nått. 
  • Anonym (C)
    Anonym (.) skrev 2023-05-15 11:29:37 följande:
    Dessa risker är främst för de som börjar röka i väldigt ung ålder och därmed inte har en färdigutvecklad hjärna än. Man kan inte få schizofreni av cannabis, däremot kan det påskynda utveckligen av det. Får man schizofreni så skulle man ha fått det hur som helst, bara senare i livet. Sedan är det olika hur man känner sig efter att ha rökt på. Får man ångest och mår dåligt jaha, rök inte mer då. De flesta mår bra.

    Detta tycker du är anledningar till att cannabis inte ska vara legaliserat? Är det därför det är värre än cigg och alkohol? Jag vill gärna höra dina argument till varför det inte är lika illa att dricka alkohol, för det är ju en drog som är laglig. 
    Om du tar och kollar länken vilket det är uppenbart att du inte gjort. Så ser du klart och tydligt hur han går igenom utvecklingen hos en vuxen hjärna också.. 

    Prefrontala cortex är dessutom kopplad till andra delar utavfolks hjärnor.. 
    Detta är vad som nämns om prefrontala cortex, exakt vilka funktioner den styr, vad den är och vad den i slutändan gör..
    Denna del utvecklas alltså inte som det ska även i vuxet folks hjärnor. 

    Prefrontala Cortex (PFC) hittar du i den främre delen av hjärnans pannlob och har kopplingar till hjärnans alla sinnessystem samt till amygdala och hypotalamus. Här sköts våra komplexa, exekutiva förmågor som impulskontroll, planering av rörelser och styrning av beteenden.


    Annat som sköts i din PFC är förmågan till uppmärksamhet, omdöme, tidsuppfattning, reflektion, analys och problemlösande. Även förmågan att fatta beslut och att anpassa sig till olika sociala sammanhang hanteras här.

  • Anonym (C)
    Klartsomvatten skrev 2023-05-15 11:32:33 följande:
    Så du erkänner att du är en patetisk svensk som tror att du är bättre än folk som röker på, trots att man själv dricker och/eller röker cigg, vilket är betydligt farligare? I knew it!
    Jag är Garanterat bättre än dig, som kallar någon för en "Patetisk Svensk" när det är uppenbart att du inte ens klarar av att läsa på.

    I knew it! Du har inget som backar något av dina ord och är inget annat än en Edgelord. 
  • Anonym (C)
    Anonym (.) skrev 2023-05-15 11:39:19 följande:

    Och? Om man mår dåligt av röka eller känner sig slö eller liknande så rök inte då. Du verkar tro att alla som röker på blir så där som han pratar om i videon. Många mår hur bra som helst av det, och det är på inget sätt en dödsdrog. Det är helt omöjligt att dö av att röka på. 


    Vaddå och? Uppenbart att du inte förstår hur allt hänger ihop. Och visst, du bryr dig säkert inte ett dugg om hur din hjärna faller ihop, men det är inget du ska belasta alla andra på.

    Det kommer aldrig att bli legaliserat ändå. Av just de anledningar jag precis har dragit upp. 
Svar på tråden Skulle du kunna vara tillsammans med någon som röker på?