Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Skulle du kunna vara tillsammans med någon som röker på?

    Anonym (H) skrev 2023-05-15 11:15:27 följande:
    Sedan var ju frågan om man vill vara tillsammans med en som tar droger. Det måste väl ändå var och en få bestämma själv, oavsett om du tycker det är fel anledning. 
    Dessutom är alkohol också en drog, bara att den är laglig. 
  • Anonym (.)
    Anonym (C) skrev 2023-05-15 11:21:15 följande:

    Här, eftersom cannabis rökare är rätt slöa så kan jag ordna det åt er..

    Här är den korta versionen av det som sägs i videon.. 

    Hos alla: Ökade risker för att utveckla ångest problematik eller depression. 
    Alla som röker, kommer dessutom att bygga upp tolerans, så de kommer krävas mera bloss för att kunna känna något. 

    I barn: Dubbel risk för att utveckla schizofreni och/eller psykos..
    I äldre: Varje gång du röker så minskar du grå cellmassa i prefrontala cortex.. Dessa styr bland annat planering, impulskontroll, att kunna sätta in 4 kantiga klossar i rätt hål... Rörelser och reflexer, styrning av beteenden. 

    Allt detta börjar förklaras runt cirka 2:18:00.. 

    Och därför kommer aldrig Sverige börja legalisera något sånt. Spelar ingen roll hur många 18 åringar som tror att dom är woke och tycker det är skoj. 


    Dessa risker är främst för de som börjar röka i väldigt ung ålder och därmed inte har en färdigutvecklad hjärna än. Man kan inte få schizofreni av cannabis, däremot kan det påskynda utveckligen av det. Får man schizofreni så skulle man ha fått det hur som helst, bara senare i livet. Sedan är det olika hur man känner sig efter att ha rökt på. Får man ångest och mår dåligt jaha, rök inte mer då. De flesta mår bra.

    Detta tycker du är anledningar till att cannabis inte ska vara legaliserat? Är det därför det är värre än cigg och alkohol? Jag vill gärna höra dina argument till varför det inte är lika illa att dricka alkohol, för det är ju en drog som är laglig. 
  • Anonym (.)
    Anonym (H) skrev 2023-05-15 11:23:46 följande:
    Så länge det inte är legaliserat så göder man de kriminella. Är du ok med det?

    Du får förhålla dig till dagens verklighet, inte en dröm som kanske aldrig blir sann. Sedan har ju inte varken droganvändning eller kriminalitet minskat i länder där cannabis är lagligt. 
    Det hade kunnat ändras genom att man legaliserade det, för folk kommer aldrig någonsin sluta röka på. Det är inte folkets fel att staten inte har legaliserat det. 
  • Anonym (.)
    Anonym (H) skrev 2023-05-15 11:33:36 följande:

    Och? Man bestämmer väl ändå själv vem man vill vara tillsammans med, även om andra tycker det är dubbelmoral. 


    Det är ju inte då att de som vill röka på är fördomsfria och saknar dubbelmoral. Det är inte heller så att de som röker på är smartare än andra. 


    Rök du på, men acceptera att andra inte vill. 


    Men förklara hur det är bättre att dricka alkohol ofta, än att röka på ofta? Hur är det bättre för ens egen hälsa, och på vilket sätt är det bättre att som partner leva med ett fyllo?
  • Anonym (.)
    Anonym (lil) skrev 2023-05-15 11:34:32 följande:
    Varför inte införa total anarki på samma gång? Det skulle minska kriminaliteten med 100%
    Någon gräns får man väl dra, men inte vid cannabis. Varför ska alkohol och cigg (som är betydligt farligare) vara legaliserat men inte cannabis? Det är ingen dödsdrog.
  • Anonym (.)
    Agda90 skrev 2023-05-15 11:34:22 följande:

    Nej, det skulle jag inte. Det är så lpngt ifrån mina egna värderingar. Jag dricker ett glas vin till middagen då och då och då är det inget billigt zinfandel vin direkt. Så varför skulle jag vilja vara tillsammans med någon som anser att droger är okej? 


    Haha, den var rolig. Användarnamnet också, Agda Skrattande
  • Anonym (.)
    Anonym (C) skrev 2023-05-15 11:36:39 följande:
    Om du tar och kollar länken vilket det är uppenbart att du inte gjort. Så ser du klart och tydligt hur han går igenom utvecklingen hos en vuxen hjärna också.. 

    Prefrontala cortex är dessutom kopplad till andra delar utavfolks hjärnor.. 
    Detta är vad som nämns om prefrontala cortex, exakt vilka funktioner den styr, vad den är och vad den i slutändan gör..
    Denna del utvecklas alltså inte som det ska även i vuxet folks hjärnor. 

    Prefrontala Cortex (PFC) hittar du i den främre delen av hjärnans pannlob och har kopplingar till hjärnans alla sinnessystem samt till amygdala och hypotalamus. Här sköts våra komplexa, exekutiva förmågor som impulskontroll, planering av rörelser och styrning av beteenden.


    Annat som sköts i din PFC är förmågan till uppmärksamhet, omdöme, tidsuppfattning, reflektion, analys och problemlösande. Även förmågan att fatta beslut och att anpassa sig till olika sociala sammanhang hanteras här.


    Och? Om man mår dåligt av röka eller känner sig slö eller liknande så rök inte då. Du verkar tro att alla som röker på blir så där som han pratar om i videon. Många mår hur bra som helst av det, och det är på inget sätt en dödsdrog. Det är helt omöjligt att dö av att röka på. 


    Förklara nu på vilket sätt alkohol är bättre, och varför det ska vara legaliserat. 

  • Anonym (.)
    Anonym (C) skrev 2023-05-15 11:44:43 följande:
    Vaddå och? Uppenbart att du inte förstår hur allt hänger ihop. Och visst, du bryr dig säkert inte ett dugg om hur din hjärna faller ihop, men det är inget du ska belasta alla andra på.

    Det kommer aldrig att bli legaliserat ändå. Av just de anledningar jag precis har dragit upp. 

    Haha, du verkar tro att man blir en hjärnskadad grönsak av att röka på. Det stämmer verkligen inte. Det han tar upp är saker som kan påverka till viss del, det gör inte att man blir helt efterbliven och inte fattar någonting. 


    Förklara nu på vilket sätt alkohol är bättre.

  • Anonym (.)
    Anonym (H) skrev 2023-05-15 11:48:02 följande:
    Var har jag skrivit det? Sitt inte och hitta på saker jag inte skrivit. 
    Anonym (.) skrev 2023-05-15 11:31:08 följande:
    Det hade kunnat ändras genom att man legaliserade det, för folk kommer aldrig någonsin sluta röka på. Det är inte folkets fel att staten inte har legaliserat det. 

    Så det är alltså ok att göda de kriminella gängen? Gnäll då inte när det är ditt hus som sprängs eller ditt barn som blir skjutet. 


    Man får tycka vad man vill om allt, men man får faktiskt leva och rätta sig efter den verklighet och lagstiftning vi har idag. Eller är det ok att mörda också eftersom man tycker politikerna är dumma som förbjuder det?


    Varför skriver du då ingenting om alkohol och dess risker? Du pratar ju bara om cannabis. Varför ska cannabis inte vara legaliserat, om alkohol ska vara det?
  • Anonym (.)
    Anonym (lil) skrev 2023-05-15 11:50:42 följande:
    Så varför inte förespråka ett förbud mot alkohol och tobak istället?
    Det är ju det jag tycker, att det är väldigt konstigt att alkohol och tobak är helt legaliserat medan cannabis inte är det. 
Svar på tråden Skulle du kunna vara tillsammans med någon som röker på?