• Anonym (Arg)

    Vår katt, annans halsband

    Vår katt rymde och har varit försvunnen några veckor och kom plötsligt tillbaka... med ett halsband vi inte köpt. Ringde upp numret i och förklarade, men blev ett himla liv. Nu anklagar de oss för att stjäla katten och hotar att anmäla om vi inte släpper ut den.

    Har de något att komma med?

  • Svar på tråden Vår katt, annans halsband
  • Mrs Moneybags

    Självklart har de inget att komma med. Det är inte katten som bestämmer vem som äger den. Ni har väl någon sorts bevis för att ni hade katten först. 

    Om de anmäler skulle jag göra en motanmälan. 

  • Jemp
    Anonym (Chip?) skrev 2023-06-07 17:31:18 följande:

    Chipmärker man inte katter?


    Jo, och registrerar. Lagstadgat sen nyår. Så det borde ju vara lätt bevisat. 
  • Anonym (Juju)

    Det är ju numera lag på att katter ska vara chippade (eller märkta på annat sätt) och registrerade. Så ta er katt till veterinären och chippa den, så kan ingen stjäla er katt.

  • Anonym (XXX)

    Är du säker på att det ÄR din katt, då? Jag känner en familj som hade en katt som försvann på äventyr. Dom letade och letade, och så hittade den efter några veckor, välbehållen - bara att den verkade vara lite osäker först, innan den slog sig till ro i hemmet. Sedan gick det några veckor till, och då kom deras riktiga katt hem! Så nu har de två katter! :D De är nästan identiska, man ser bara skillnad om man har dem sida vid sida och vet vad man ska titta efter...

Svar på tråden Vår katt, annans halsband