Inlägg från: Anonym (Hej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hej)

    Skäms för dålig ekonomi

    Hej!
    jag känner igen mig litegrann i det du skriver. Jag känner att jag borde ha kommit längre. Har en medicinsk utbildning och tjänar 40k i månaden. Har inget sparande, bor i hyresrätt, är ensam med två barn. Jag hade en priviligerad uppväxt och där nästan alla mina vänner fick ut förskott på arv eller fick kontantinsatsen till sin första lägenhet, men inte jag eller mina syskon. 


    Pappan till mina barn spelade bort min kontantinsats och mina sparpengar så jag har noll sparat. Nu efter separationen har jag lite lån smålån pga att jag köpte nya möbler då vissa saker inte tillföll mig. 


    det kommer att bli bättre, jag tänker att ngn gång kanske jag känner att jag kan se bort och förbi det där förbenade ordet ?borde ha?. Nu i dessa tider tänker jag att jag säkert aldrig hade haft råd med ränteläget om jag ägt min bostad :) 

  • Anonym (Hej)
    Jämna plågor skrev 2023-06-25 01:14:11 följande:

    Jo, det kommer att bli bättre. Det måste man ju tro. Det är bara den där stressen. Om jag betalar av mina skulder i nuvarande takt så är jag 55 när jag är skuldfri. Det är ju en hisnande tanke. Ska jag då börja harva och spara till en kontantinsats? Det kommer jag ju aldrig få ihop!

    Du har rätt i att ?borde ha?- tänket bara är destruktivt. Man borde i stället glädjas åt det man FAKTISKT HAR, i stället för att gräma sig över vad man inte har.

    Men hur gammal är du? Känner du också stress över omgivningens syn på dig?


    Jag är 38 :) jag känner ibland stress, men tänker att jag ändå har det bra som det är. när jag växte upp bodde alla i hus förutom en klasskamrat. Nu är mitt barn det enda som bor i hyresrätt. 


    Jag tänker att alla har  olika förutsättningar 

Svar på tråden Skäms för dålig ekonomi