Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Hjälp

    Jag skulle inte lämna den hunden ensam hemma, det spelar ingen roll att ni har en hund till som sällskap. Tydligen mår den inte bra av att lämnas ensam.

    Vad är det som tyder på misshandel hos hunden? Skyggar den vid beröring t ex, eller vad är det ni har sett?

    Det blir svårt att anmäla till Länsstyrelsen när en sådan anmälan bygger på skvaller och inget ni själva har belägg för. Däremot kan ni fråga vad ni ska göra av hunden ifall det är så att ni inte vill ha kvar den.

  • Mortiscia80
    Missmeblue skrev 2023-07-07 13:19:48 följande:

    Tar vi fram sopborste för att sopa blir hon livrädd o springer i väg. Bli någon arg blir hon livrädd. Jag fick själv träna henne till att bli rumsren då han ljög o sa att hon var det. Hon blir 4 år iår


    Stackars hund.... Hon behöver mycket kärlek, omtanke och förståelse. Men prata med Länsstyrelsen i vilket fall, de har säkert kloka saker att säga om hundens framtid.
  • Mortiscia80
    Missmeblue skrev 2023-07-07 13:21:24 följande:

    Ja han vill avla på henne. Nej jag får ingen bra respons av länsstyrelsen 


    Oj, ursäkta, lite snabb med inlägg där :) Prata med polisen då?

    Ni äger inte hunden men får inte tag i ägaren. Är det dags att lämna tillbaka hunden nu, eller vill ni bara ha kontakt generell? Någon måste ju veta vad man gör av en hund där fodervärdskapet ska gå ut men ägaren inte är lämplig att lämna den till.

    Ni kan också ringa Länsstyrelsen på andra platser i landet, för att åtminstone få information om vad man kan göra.
  • Mortiscia80
    Jemp skrev 2023-07-07 14:02:32 följande:
    Fodervärdskap på hund innebär i normala fall att ägaren/uppfödaren har rätt att ta 2 kullar men hunden i övrigt och i vardagen bor hela livet hos fodervärden (som blir formell ägare efter kullarna). 
    Tack för info :) Alltid bra att lära sig något nytt.
Svar på tråden Hjälp