• Anonym (X)

    Kan en pappa välja att bara ha kontakt med ett av två helsyskon?

    LFF skrev 2023-07-19 15:57:01 följande:
    På vilket sätt är det HENNES fel att HAN valt att inte skydda sig när hon meddelat att hon plockat ut spiralen och inte tänker sätta dit nya preventivmedel? Har inte han fått sexualundervisning och vet hur barn blir till? Eller tänker han som så många andra "äh, det är ju bara att göra abort om det blir en graviditet"?

    TS har varit tydlig. Han har valt att stoppa huvudet i sanden tills dess att "olyckan" är framme.
    Och nu sitter hon med en ovillig pappa, så frågan är vem som förlorar mest på detta. Om hon nu tyckte det var ett bra beslut att ligga utan skydd och få ett barn till med en idiot, varför klaga nu? Skaffar barn gör man gemensamt när man är i en relation. 
  • Anonym (X)
    LFF skrev 2023-07-20 10:50:09 följande:
    Eftersom han valde att inte skydda sig när hon berättade att hon slutat och inte sa något innan om att han inte ville ha några fler så får han bita i det sura äpplet och ta sig i kragen. Att förhindra en graviditet ligger inte bara på EN person. Man är två om det hela. Om den som hela tiden sett till att skydda båda genom att proppa kroppen full med hormoner säger "nu slutar jag, vill du inte ha fler barn så får du skydda oss" och den andre bara kör på, hur sjutton ska TS då veta att han faktiskt inte vill ha barnet som blir till? Att göra abort är inget man "bara gör", speciellt inte när TS i sitt huvudinlägg säger att "hon är lite till åren". 

    TS har varit tydlig gentemot sin partner. Han har valt att inte skydda sig/dem och därmed så är han inte lurad, han är inte "ovillig pappa" (han gjorde ett val att ligga utan skydd). Han har däremot beteendet av en 3-åring som inte får som den vill. 
    Så när hon frågade om de skulle skaffa ett barn till så sade han ja? 
  • Anonym (X)
    molly50 skrev 2023-07-20 13:22:45 följande:
    TS var tydlig med att hon tagit ut sin spiral.
    Hur mycket mer klarspråk kan man tala,tycker du?
    Att det kan bli barn när man har samlag är ingen raketforskning så om han inte ville ha fler barn så är det han som borde ha talat klarspråk om det istället för att bara köra på när han visste att de inte hade skydd.
    Så det är så man kommunicerar när man vill ha barn? Man säger att man slutat med preventivmedel. Jag trodde man pratade om det och diskuterade om man skulle skaffa fler barn och hur man ska göra om någon inte vill. 
  • Anonym (X)
    Anonym (Ja) skrev 2023-07-20 21:43:32 följande:
    Alltså, har man gått i grundskola så vet man nog hur barn blir till. Han visste att ts var oskyddad. Vari ligger lurendrejeriet?
    Så man ska inte diskutera om man ska skaffa barn tillsammans? 
  • Anonym (X)
    LFF skrev 2023-07-20 22:17:42 följande:
    Tja, när jag träffade sambon för 20+ år sedan sa jag att jag inte tog några preventivmedel och att jag inte tänkte göra abort om det var så (hade en dålig erfarenhet av hormonpreparat sen tidigare). Han tog sitt ansvar och vi körde med kondom i fem år innan vi bestämde oss för att se om vi kunde skapa barn (det tog i sin tur fem år). 

    Sen 7 år tillbaka har jag spiral, det enda jag får använda då jag haft en misstänkt blodpropp. Skulle jag säga att jag tar ut den skulle hans reaktion inte vara som TS sambos, att fortsätta köra "naket" och hoppas på att det inte blir någon graviditet. Vi skulle återgå till gummi eller så skulle han få gå och fixa sig. Detta trots att sannolikheten för en graviditet numera är hyfsat liten då jag fyller 47 i år. 

    Vill man inte ha barn och ens partner har sagt att hon slutar med preventivmedel så får man se till att ordna så det inte blir något barn. Punkt. Man fortsätter inte att köra naket och hoppas på att det inte ger frukt. Då är man korkad. Abort är inget preventivmedel. 
    Om man slutar med preventivmedel så diskuterar man med sin partner om annat skydd eller om båda är ok med att skaffa barn. 
  • Anonym (X)
    Anonym (Ja) skrev 2023-07-20 23:22:53 följande:
    Han hade kunnat insistera på skydd. Läs gärna Mollys kommentar annars.

    Ok, jag fattar. Man behöver inte diskutera barnfrågan. Man meddelar att man inte använder skydd. Punkt. 


    Ja, det fungerade ju jättebra för TS. Och nu ska ett oskyldigt barn betala priset. Men TS får ju sitt barn, det är väl viktigare än att båda ska vilja. 

  • Anonym (X)
    molly50 skrev 2023-07-20 23:18:26 följande:
    Självklart!
    Men om ens partner talar om att hon slutar med sina p-medel så begriper man vad det kan leda till om man inte har missat alla biologilektioner i skolan.
    Då ser man till att själv använda skydd om man inte vill ha fler barn.
    Det är att idiotförklara män att tro att han inte ska begripa det.

    I detta fall rör det sig om en idiot, så det hade ju varit bra om hon behandlade honom som en sådan. 


     

  • Anonym (X)
    LFF skrev 2023-07-21 09:21:46 följande:
    Ja, visst är det konstigt att HAN inte sa något eller tog upp frågan om vad de nu ska ha för preventivmedel när hon sa att hon skulle ta ut sin spiral. Visst är det konstigt att HAN väljer att stoppa huvudet i sanden och köra på när HAN inte verkar vilja ha fler barn. Visst är det konstigt att HAN förutsätter att HON ska göra abort om det blir en graviditet när HAN inte nämnt något om att HAN inte vill ha fler barn men inte heller ser till att ordna så det inte blir fler barn. 

    Visst är det konstigt att frågan om graviditetsprevention så gott som alltid ska ligga på kvinnan.

    Med tanke på att en graviditet påverkar en kvinna så mycket mer än en man borde det även ligga i hennes intresse att få ett samtycke om fler barn. 


    Jag tycker de båda har ansvar för detta, båda hade sex oskyddat, båda visste att de kunde bli barn. Ändå öppnade inte någon av dom käften för att prata om konsekvenserna. 

  • Anonym (X)
    Mimosa86 skrev 2023-07-21 09:07:34 följande:
    Nej det är jättemärkligt att han inte tog upp detta för diskussion när hon meddelade honom att hon är oskyddad.
    Lika märkligt som att hon inte gjorde det. Men hon hade ju en agenda, så på detta sättet blev det som hon ville. 
Svar på tråden Kan en pappa välja att bara ha kontakt med ett av två helsyskon?