• Tow2Mater

    Kan en pappa välja att bara ha kontakt med ett av två helsyskon?

    LFF skrev 2023-07-20 10:50:09 följande:
    Eftersom han valde att inte skydda sig när hon berättade att hon slutat och inte sa något innan om att han inte ville ha några fler så får han bita i det sura äpplet och ta sig i kragen. Att förhindra en graviditet ligger inte bara på EN person. Man är två om det hela. Om den som hela tiden sett till att skydda båda genom att proppa kroppen full med hormoner säger "nu slutar jag, vill du inte ha fler barn så får du skydda oss" och den andre bara kör på, hur sjutton ska TS då veta att han faktiskt inte vill ha barnet som blir till? Att göra abort är inget man "bara gör", speciellt inte när TS i sitt huvudinlägg säger att "hon är lite till åren". 

    TS har varit tydlig gentemot sin partner. Han har valt att inte skydda sig/dem och därmed så är han inte lurad, han är inte "ovillig pappa" (han gjorde ett val att ligga utan skydd). Han har däremot beteendet av en 3-åring som inte får som den vill. 
    Man pratar klarspråk. Det har både TS och mannen misslyckats med. Tänk liknande som samtycke vid sex. Tydligt samtycke (och inte något diffust silent-comitment) borde ju vara självklart.
  • Tow2Mater
    molly50 skrev 2023-07-20 13:22:45 följande:
    TS var tydlig med att hon tagit ut sin spiral.
    Hur mycket mer klarspråk kan man tala,tycker du?
    Att det kan bli barn när man har samlag är ingen raketforskning så om han inte ville ha fler barn så är det han som borde ha talat klarspråk om det istället för att bara köra på när han visste att de inte hade skydd.
    De borde båda talat klarspråk, hon antog tydligen han skulle vara ok med barn om det hände, och han kanske antog hon skulle vara ok med abort om det hände.

    Samtycke borde finnas, bra att tänka på infor nästa barn-alstrar-situation.
  • Tow2Mater
    molly50 skrev 2023-07-20 18:19:28 följande:
    Ja,absolut.
    Och TS har ju även själv medgett att båda har brustit i ansvaret.
    Men han visste ju ändå att TS varit utan skydd i 1 år. Då kör man inte bara på utan skydd om man inte vill ha fler barn.
    Han kanske for 1 år sedan nämnde att det finns ju abort, och om TS inte sa nåt då utan bara var tyst antog han hon var ok med det, om det skulle hända (silent-comitment).
  • Tow2Mater
    Mimosa86 skrev 2023-07-21 09:07:34 följande:
    Nej det är jättemärkligt att han inte tog upp detta för diskussion när hon meddelade honom att hon är oskyddad.
    Hur vet vi det? Han kanske nämnde att det finns ju abort och hon kanske inte sa nåt. Så han antog hon var ok med det.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mina) skrev 2023-07-21 09:45:48 följande:
    helt med. 

    hon kan under älskandet sett det som en "fin gest" av honom att samtycka till att de ska försöka få ännu ett barn när han vet om att hon är oskyddad och vet om att hon vill bli gravid igen. 
    Hur vet du att han visste om det? Hon kanske inte sa det.
Svar på tråden Kan en pappa välja att bara ha kontakt med ett av två helsyskon?