Inlägg från: Anonym (Sköterska) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sköterska)

    Behöver hjälp gällande urinsjukdomar hos katt

    Jag har själv, tack och lov, inte behövt stå ut med samma problem med egna katter, men arbetar inom djursjukvården och vill ge er en eloge för att ni kämpat och fortsätter kämpa för er katts hälsa. Men, jag vill också vara tydlig med att det är okej att fatta det där hemska beslutet om att låta katten somna in och slippa må dåligt. Ni verkar ha testat allt man kan, utan framgång. Då är faktiskt avlivning ett rimligt alternativ. Jag vet att det känns som att hjärtat slits ur bröstet bara man tänker på det, men det är en tjänst vi gör för våra djur, för att garantera att de ska slippa lida. 

    Jag har tyvärr inga konkreta råd att ge, inga mirakelkurer finns och veterinärerna som träffat katten och tagit prover har förmodligen redan gett er väldigt goda råd och instruktioner. Jag vet att man i mer akuta fall kan använda ett spasmolytiskt preparat men osäker på hur långtidsbehandling fungerar med detta. Sen att man reder ut de psykiska faktorerna då den här typen av besvär ofta, men inte alltid, triggas av stress. 

    Jag gissar att ni redan sökt till de stora djursjukhusen ni har i och kring Stockholm (tänker framförallt på Södra Djursjukhuset Kungens Kurva), om ni inte har det så gör det. Man kan ha lyckträffar på mindre kliniker men det finns i regel en större mängd specialister och specialdiagnostiska verktyg på djursjukhusen. 

    Styrkekramar!

Svar på tråden Behöver hjälp gällande urinsjukdomar hos katt