Inlägg från: vissli |Visa alla inlägg
  • vissli

    Utmattad av hustruns hundar

    Din fru måste gå kurser och lära sig hantera hundarna själv.

    Klarar hon att hålla emot som du gör om det blir skarpt läge ute? Om inte har hon skaffat sig hundar hon inte kan hantera. Varför en så stor och stark ras? Det här är vlktigt, tänk om de sliter sig och hamnar i slagsmål med en annan hund eller skapar en trafikolycka?

    Och ni måste hägna in del av trädgården för hundarna så du får ha ditt intresse med, allt annat är orimligt. Går det att bygga en ingägnad hundgård åt dem?

  • vissli
    TLJE skrev 2023-08-02 11:28:06 följande:

    En liten påfyllning av fakta: de flesta av de fina förslag jag fått hittills har jag testat.

    T ex på det förra stället byggde jag en ganska rejäl hundgård. Hundarna lyckades riva ner grinden, förklaringen var att de tydligen inte trivdes därinne. En väger knappa sextio kilo (rottweiler), den andra ca 45 kilo (en mkt storvuxen korsning av labrador/golden).

    Inga samtal med hustrun har lett till nån långvarig förändring.

    Hon har tagit en del online-kurser av erkända hundexperter, men hon slutar alltid med träningen efter ett tag.

    Jag har redan från början varit alldeles för snäll.

    Hundarna lyssnar faktiskt bättre på mig, men mitt problem är att jag varken vill eller har tid att sköta dem. Hos mig är den mest positiva känslan likgiltighet (förlåt alla hundägare, men de flesta människor har ju inte hund).

    Återigen accepterar jag att hundarna är viktiga för min fru, men jag hade ju önskat att hon haft kontroll på dem och att hon orkat koppla dem och lämna tomten varje gång de behöver ut.

    Vi kan inte resa nånstans. Vissa av våra bekanta vill inte komma förbi eftersom hundarna dyker på alla som visar sig. De är inte elaka, men stora och intensiva. Andra människor bryr sig förstås inte.

    Jag letar fortfarande efter den gyllene lösningen. Ha, ha.


    Att köpa såna hundar utan att träna och aktivera dem är elakt mot hundarna och alla runt dem. De är inte knähundar.

    Jag förstår era bekanta, jag skulle inte heller vilja besöka er med två stora ouppfostrade hundar.
  • vissli

    Men TS, du måste ta upp diskussionen att hennes ovilja att träna sina hundar dels kostar dig ditt stora intresse och dels faktiskt krymper ert sociala liv när vänner slutar vilja besöka er. 

    Skaffar man en hund som behöver rejäl aktivering måste man lägga den tiden. Annars är det omplacering för HUNDENS skull. Att bara säga ojsan är inte rätt mot någon. Ska de här stackars hundarna alltså leva understimulerade 8-10 år till? Vad är det för ett hundliv?

Svar på tråden Utmattad av hustruns hundar