Inlägg från: Anonym (Hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hm)

    Kan Sverige utvisa han som riskerar vår säkerhet genom koranbränningar?

    Anonym (Kosmopolit) skrev 2024-03-29 04:48:55 följande:
    Det här forumet styrs egentligen också av lagar och yttrandefrihet är något som vi i Sverige anser vara nästan heligt. Jag tycker att det är ytterst beklagligt att man försöker kontrollera vår yttrandefrihet. Ett exempel är att man inte får kritisera Israel eftersom det räknas då som antisemitism. Alla andra länder får man kritisera men inte Israel. Det är väldigt märkligt. Man får  heller inte kritisera judar på samma sätt som tex muslimer eller kristna. Mycket märkligt. 
    Får man inte kritisera Israel? Tycker det står kritik överallt om Israels bombningar och att de är orsaken till att barnen svälter. Jag vet nog inte många andra länder, som får så mycket obefogad, och befogad kritik som Israel. 
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2024-03-29 19:37:47 följande:
    Då har du missat att folk som befogat kritiserar Israel även nästan automatiskt anklagas för att hata judar. Artister och kånda personer blir automatiskt anklagade för antisemitism och förlorar både jobb och nya uppdrag. Inget annat land har skapat så mycket elände som Israel och kritiken är obefintlig med tanke hur det borde vara. Det känns som att främmande makter allt oftare inskränker våra rättigheter gällande yttrandefrihet. När det handlade om Koranbränningar var det islamister som ville förbjuda det och nu när det gäller kritik mot läget i Gaza är det andra extremister som tycker att yttrandefrihet har gått för långt. Kan de inte bara låta oss vara i fred.

    Om kändisar blir anklagade för antisemitism, måste de väl först och främst ha sagt något som inkluderas i lagen om hets mot folkgrupp? Kritik per se, ska man kunna rikta mot vem som helst och vad som helst, så länge man inte bryter mot lagen.


    Ett dilemma är att arbetsgivare kan ha olika krav på moralisk värdegrund på arbetet. Du menar att kändisar har blivit sparkade, och blivit av med sina uppdrag på samma sätt som en del arbetare blev av med sina arbeten när det kom fram att de röstade på SD? 

  • Anonym (Hm)
    klyban skrev 2024-03-30 16:53:01 följande:
    Jo, men du behöver inte oroa dig, snart kommer en ny fåne som vill ha uppmärksamhet eller med en agenda att skapa kaos.

    Man borde slänga ut alla kaosmakare ur landet. Både de som provocerar fram kaos, och de som skapar kaoset. Då först blir det lugnt i landet. Så ut med alla som inte uppför sig. 

  • Anonym (Hm)
    klyban skrev 2024-03-30 17:07:36 följande:
    Detta låter lite lätt fascistiskt måste man tillstå att säga, och saknar stöd i lagen.

    Det är klart, därför får man stå ut med att yttrandefriheten finns, och att vissa kommer använda sig av den. I konst, komedier, bränna biblar eller koraner.
    Annars får man slänga ut ALLA som orsakar kaos, om man inte vill ha yttrandefrihet. 


    Sen får man tycka vad man vill om det, men det är oerhört skönt att den finns. 

  • Anonym (Hm)
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2024-03-31 20:25:04 följande:
    Jo då. Om du inte märkt det pratar jag om alla sfärer i Sverige och inte bara det här forumet. Exempelvis är Israel med i eurovision men det är inte Ryssland. Allt är politik. Varför ska Israel vara med när man begår folkmord i Gaza? 

    Ryssland attackerade Ukraina utan anledning, Israel attackerade inte Gaza utan anledning. Skillnad vettu.👀


    För enkelhetens skull säger att Israel hade velat ta över Gaza, och startat oprovocerat krig. Då hade Israel blivit utesluten precis som Ryssland. Eller va trodde du förklaringen var?

  • Anonym (Hm)
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2024-03-31 20:52:35 följande:
    Ingen skillnad alls. Både Israel och Ryssland atackerade eller utan "med anledning". Det beror på vem du frågar. Väldigt skillda åsikter om det. Samma sak men behandlas så olika.

    Att vi inte vågar kritisera Israel påverkar vår yttrandefrihet och vi vet alla varför man inte vågar göra det.
    Ok, Ukraina hade iaf inte attackerat Ryssland. Så s.k oprovocerad aggressionsattack  mot Ukraina. 
  • Anonym (Hm)

    Nu blev det plötsligt väldigt offtopic, tråden handlar inte om Israel utan koranbrännare. Så sorry peoples!

  • Anonym (Hm)
    Björkenli skrev 2024-04-06 12:00:13 följande:

    Tycker frågan TS ställer är VÄLDIGT oroväckande!!

    Ska vi slänga ut de som använder sig av yttrandefriheten, eller ska vi sätta stopp för de som använder våld mot någon använder din rätt att uttrycka sig fritt!

    Det är en VÄLDIGT farlig väg att gå när vi börjar begränsa yttrandefriheten för att förhindra att ändra människor ska begå våldsbrott.

    Det är början på slutet på ett öppet, demokratiskt samhälle..!


    Vettigaste jag läst hittils. 


    Om man ger efter för ligister och terrorister har de vunnit. 

    Om de vinner kan de tänja på gränserna lite till och lite till.

    Hur mycket är man redo att offra p.g.a rädsla?

    Vill man ha ett nytt Iran?

    Ska man värna om yttrandefrihet trots att folk kan bli kränkta, eller begränsa så att ingen någonsin kan bli det?

  • Anonym (Hm)
    Anonym (Yes) skrev 2024-04-18 04:44:01 följande:

    Inför Eurovision så har någon IGEN skickat in en ansökningar till att bränna.



    Det känns som en onödig provokation. Det kommer förekomma tillräckligt många oroligheter då.


    Hoppas de inte får tillstånd under den tiden av säkerhetsskäl. Jag befarar att det kommer vara svårt nog att garantera säkerheten under eurovision.

  • Anonym (Hm)
    Mentat skrev 2024-04-21 12:14:33 följande:

    Om man skall vara noga så är det väl inte den som bränner sin egen bok offentligt som hotar vår säkerhet utan de som eventuellt kastar sten, sätter eld på polisbilar och hotar den som vill protestera mot islam med döden?


    Nej, exakt.
    De bränner bara sina egen Koran som de betalt själva för och inte någon annans. Förstår inte varför det är så kränkande. Det är inte de som tar straffet och hamnar i skärselden utan den som bränner boken. (för dom som tror på sånt).

    Jag förstår att det är förbjudet för de att kränka och förtala Mohammed, men det är det inte för oss. Så varför bryr dom sig om vad vi gör och tycker egentligen?
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2024-04-22 18:43:00 följande:
    Dina kommentarer skulle kunna tolkas innehålla hatbudskap. Det är paradoxalt att du tycker att andra gör det men att du inte ser allt det extrema i dina kommentarer.

    Vad snacKar du om?!


    Är inte hatiskt att tycka att man inte ska få bränna koranen!  Det är bara respektera att alla tycker olika om det. 

  • Anonym (Hm)
    Björkenli skrev 2024-04-23 19:16:47 följande:
    Jag tror att det är hets mot folkgrupp att säga att man själv vill döda eller att alla från en viss folkgrupp borde dödas. Vad skulle annars lagen vara till för eg. 

    Många i pro Palestina demonstrationer borde arresteras på den grunden. De med dubbla medborgarskap borde förlora den svenska.  Det har diskuterats som förslag, att om man bryter mot lagen förlorar man sitt nya medborgarskap. Tycker det låter helt rimligt att man kan kräva att människor ska följa lagen för att få vara medborgare. 
    Förstår inte varför de pro-palestinierna som hatar och hotar inte åker dit för antisemitism? Är så många judar som blivit hotade och attackerade i Malmö! Gäller inte hets mot folkgrupp mot judar, när det gäller muslimer? 
Svar på tråden Kan Sverige utvisa han som riskerar vår säkerhet genom koranbränningar?