Inlägg från: Anonym (Personligt ombud) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Personligt ombud)

    Sjukskrivning eller stöd vid psykisk ohälsa??

    Anonym (SNSN) skrev 2023-09-15 17:30:00 följande:
    Sjukskrivning eller stöd vid psykisk ohälsa??
    Hej jag har väldigt stora problem med alla bitar i livet. Extrem social fobi, fysisk smärta, återkommande depressioner och en massa gott och blandat. Summan av kardemumman är att jag inte längre kan ta mig till en fysisk arbetsplats, en skola eller vad som är nödvändigt ex läkare och vårdcentral.

    Jag har studerat på distans folkhögskola och nu börjat kurser på högskola under hösten på distans, vilket funkar bra. Problemet är just att det enda programmet jag kunde ansöka till våren och som jag verkligen ville satsa på, inte kommer att starta. Därav har jag ingen ekonomi efter december och kommer förlora min lägenhet.

    Finns det någon där ute som har kunskapen som en ung människa som jag aldrig har fått kring hur man gör i såna här situationer? Finns det verkligen inga alternativa jobb som är anpassade för att jobba hemma?

    Nu lutar det åt en sjukskrivning, vilket jag verkligen inte vill eftersom jag behöver någon sysselsättning. Blir helt galen av att göra ingenting när jag är så instängd och ensam som jag är. Samtidigt hjälper det inte min depression och sociala ångest av att tillåta mig själv vara helt ensam.

    Vart vänder man sig? Socialtjänsten vill förmodligen dra ut mig i något arbete jag inte klarar av som de gjorde för 2 år sedan, vilket orsakade att jag inte kunde lämna hemmet alls istället. Behöver verkligen psykisk hjälp men det är så mycket att jag inte ens vet vart jag ska börja.
    Om du redan har diagnoser på psykiatrisk problematik rekommenderar jag av egen god erfarenhet Personligt Ombud via kommunen för att få råd i vem som gör vad och vilken hjälp som finns att få, hur man tar sig fram i snårskogen.

    Sök efter Personligt ombud på din kommuns hemsida. 
Svar på tråden Sjukskrivning eller stöd vid psykisk ohälsa??