• Bejje

    iPhone bättre än android?

    Går inte jämföra Android med iPhone.

    Android är ett operativsystem som finns på otroligt många mobiler och tillverkare.  Samsung, Sony, Xiomi, OnePlus med mera med mera. Alla har Android som operativsystem.

    iPhone tillverkas bara av en enda tillverkare och det är Apple och de har IOS som oerativsystem.

    Gillar man det operativsystemet så har man inget val, då finns det bara Apple som tillverkare och deras iPhone.

    Men gilla rman android så kan man välja de billigaste skittelefonerna från knappt 2000 kr upp till samma nivå som en iphone kostar och det är är det fina med Android, att det finns så många tillverkare, så det spelar ingen roll om man är enskitrik eller en fattiglapp, man har ändå råd att köpa en telefon oftast.

    Sen får man ju mycket mer kvalitet, prestanda och funktioner ju mer man betalar så klart.

    Apple siktar nästan bara på det svindyraste, så där har man inte så mycket val.

  • Bejje
    sportiva skrev 2023-10-05 17:45:02 följande:

    iPhone är en statussymbol, den är inte bättre på något vis. Man betalar det dubbla för få ett äpple. Deras telefoner är mer låsta och svåranvända och går lättare sönder.

    Android är knappast perfekt, men det är bättre. Google har kontroll och kan låta myndigheterna få direkt tillgång till kommunikationen. Även Apple avlyssnar sina iPhone. Avslöjades av Edward Snowden att alla större teknikföretag i USA spionerade på sina användare och sålde loggarna till underrättelse tjänster. PRISM kallas NSA övervaknings programmet.

    Det bästa och mest prisvärda mobilerna görs av OnePlus. De tillverkas i Kina men håller kvalitet och håller bra.

    www.oneplus.com/se


    Håller helt med om Oneplus. har mest haft Samsung, men sedan gick jag över till OnePlus och var grymt nöjd med den, så köpte nästa telefon Oneplus också.

    Men nu är det jobbet som betalar mina telefoner och det har börjat snåla på vad den får kosta,samtidigt som priserna för flaggskeppsmodellerna för Oneplus har gått upp rejält senaste åren, så fick det bli en Xiaomi flaggskeppsmobil nu senaste gången och både mina tidigare oneplus modeller tycker jag har bättre skärm och bättre intryck i allmänhet.

    Skulle gärna fortsatt ha nån av mina tidigare Oneplus modeller, men jag sliter ut ladduttaget efter 1,5-2 år då jag kopplar in och ur telefonen i bilen till android auto flera gånger per dag.

    Så tyvärr håller inte uttagen mer än två år om man gör så om och om igen så då måste man byta oavsett om man vill eller inte.

  • Bejje
    Kvinna1989 skrev 2023-10-06 23:43:29 följande:

    Tack alla för era svar! (Inte för att valet blir enklare :P ). iOS verkar svårt när man är van vid android, iallafall den enda gånen jag snabbt kikade på en kompis iPhone.

    Var även trött på Windows (speciellt windows 10) så köpte en Chromebook. Men första "problemet" med den kom dag 2. Min sambo skulle ansöka till ett jobb och systemet tog inte emot google dokument, så de gick inte. Mitt poäng med detta var att kanske kan komma just liknande "problem" med iOS? 

    Skulle vart glad av att hitta en mobil som funkar bra gärna minst 2 år. Med bra kamera, minne och som inte är seg.


    Nu förstår jag dig inte alls.

    "Systemet tog inte emot google dokument"
    Du vet kanske att Chromebook är baserat på just Google?


    Antar att du gjorde något fel då, eftersom det i stort sätt är Android eller i alla fall en variant av det på Chromebook, så självklart funkar Googles egna dokument på Google egna operativsystem.

  • Bejje
    Kvinna1989 skrev 2023-10-08 23:40:41 följande:
    Alltså firmats system sambon försökte söka jobb till tog inte inte google dokument som det såklart blir med windows. Och idag hände det samma igen med ett annat firma. Så gick inte söka jobben med en chromebook helt enkelt, var tvungen att öppna upp min gamla windows dator. 
    Då tror jag att jag förstår vad du menar, men då sparar du helt enkelt det som ett Google document när du borde spara det som ett Microsoft word document.

    Gör du det senare, så kan alla öppna det.

Svar på tråden iPhone bättre än android?