• LFF

    iPhone bättre än android?

    Jag använder båda, Samsung privat och iPhone som jobbtelefon (så har det varit oavsett arbetsplats sedan 2016). Det är ingen större skillnad tycker jag när man jämför Samsungs S-modell med Iphone. Det är den enda egentliga jämförelse som fungerar, räknar inte in iPhones SE-modell här. 

    När en Samsung strular så strular den, när en iPhone strular så strular den 1000-falt värre. Att fabriksåterställa en iPhone som krånglat har varit värre än en Samsung. 

    På ena arbetsplatsen var det både Samsung och iPhone man fick välja på som arbetstelefon. Då min roll var just support av telefon så blev det naturligt att välja iPhone då jag redan hade kunskap om Samsung. iPhone-användarna var fler och problemen var mer av karaktären "batteriet vill inte vara med när det är kallt", "batteriet går snabbt från 50% till död", "touch har slutat fungera", "skärmen är svart men touch fungerar". De flesta batterierna höll, precis som på Samsung, ca 2-3 år innan de blev kassa och laddade ur fort. 

    Tilläggas ska göras att iPhone har blivit enklare att hantera, mer androidisk när det kommer till att byta från en telefon till en annan. Vet dock inte riktigt hur vare sig den ena eller den andre fungerar om man vill ha med sig information från ena systemet till det andra när man byter helt. 

  • LFF
    Kvinna1989 skrev 2023-09-27 08:50:35 följande:
    Inte lätt att göra rätt val här inte! :D Men tack för dina erfarenheter! :)

    Jag har ju inte ens haft min samsung) i ett år, och det som strular är:

    -att den är sååååå trög! Och nej beror inte på operatöreb/området.

    - Största problemet: går ofta inte att ringa mig eller att ringa någon! Kul när man väntar viktigt samtal liksom.. Startar man om telefonen funkar de igen, ett tag.

    - Efter senaste android uppdateringer om man tar en bil där en människa är med i bilden blir den svart! Sambo fick dock samma problem så antar att de beror på android(?)

    - Kommer text att "ta ut laddaren fukt har upptäckts" och går inte att ladda på flera timmar förän det problemet försvunnit.

    Ja några av problemen.. 
    Om den inte är ens året så är det ju något fel på telefonen och du bör kontakta försäljningsstället om att byta den. Nu skriver du inte vad det är för modell du har på din Samsung. Seg är liksom något man får om man tar en billig telefon tyvärr då den har mindre RAM-minne (närtidsminne) som regel. 

    Att den inte går att ringa med/svara med samt att personer blir svarta är ett mjukvaruproblem och något för Samsung att ordna rätt i. Men för att kunna häva köpet/byta telefonen så behöver du gå via din återförsäljare. Om din sambo också har en android men inte en Samsung så är det ju egentligen grundmjukvaran som har problemet men det måste gå via tillverkaren av telefonen.
  • LFF
    Kvinna1989 skrev 2023-09-27 12:27:22 följande:
    Har jobbat tidigare på Huawei supporten så jag vet lite iallafall om RAM osv. (Inte super men lite) .Så tog den med mer, sambons är inte seg, men han har samma problem med samtalen också. Vi har samma modell.
    Min förra samsung gick sönder samma dagen garantin gick ut, stod att minnet fullt men även om jag tog bort hur mycket appar som hellst hjälpte det inte. Har samsung A53 och innan denna A71. Min senaste kostade nästan 4000 kr så inte billigaste heller.

    Jag vet att se finns garanti men ingen tid och ork att bråka om garantin. När jag själv jobbade inom supporten fick man ju tyvärr väldigt ofta ge kostnadsförslag till kunder och de gick inte på garantin,även om jag själv hade tyckt de osv.

    Jag är väll mest egentligen ute efter en telefon som funkar smidigt och bra kamera!
    Då skulle jag sätta mig och läsa recensioner men det gäller ju att du jämför likvärdiga modeller, som iPhone 14 vs Samsung S23. För kostnaden är typ den samma så du kan även jämföra din A53 mot S23 och se att det blir bättre på allt.

    uk.pcmag.com/mobile-phones/145248/samsung-galaxy-s23-vs-apple-iphone-14-the-ultimate-flagship-phone

    Jag har som sagt en S21 Ultra privat, så den har ett par år på nacken nu. Ser inga problem alls med den än. Just nu har jag en iPhone SE på jobbet, innan dess, på förra jobbet, var det en iPhone 12. Ingen större skillnad där. Sambon har en 12 mini som han är nöjd med, men han har blivit total Applefanatiker sen några år tillbaks. 

    Rent generellt kan man säga att iPhone är en livsstil mer än Android, även om tex Samsung där har tagit efter lite med integrationen mellan deras S-telefoner, paddor och datorer. På samma vis har iPhone tagit efter Android med införandet av widgets, att kunna mappa upp appar etc. 
  • LFF
    Kvinna1989 skrev 2023-09-27 13:14:20 följande:
    Ja man märker ju på vissa bekanta och vänner som är apple fanatiker, där litar jag inte riktigt på deras "iPhone är bäst" :D får känslan att "bara för att" om du förstår vad jag menar.

    Kanske kan vara värt att satsa på en dyrare samsung ändå hmm.. :) 
    Mina första smartphones när dom kom var samsung och dom tyckte jag höll längre än dom jag köpt sensste 5-6 åren.
    Jag har haft Samsungs S-modeller sedan S2 privat Cool Den som varit absolut bäst är den nuvarande, övriga har börjat kännas "gamla" efter ca 2 år. Bortsett från att jag klantade mig och inte köpte skärmskydd till denna (så skärmen är repig) så älskar jag fortfarande min S21 Ultra. Mamma har en S22 vanlig och är också grymt nöjd med sin. 
  • LFF

    Just ja, iPhone hade i vart fall för några år sedan den "roliga" detaljen att om du tryckte fel lösenkod för många gånger så wipeades telefonen och du behövde göra en återställning. Det var ju lagom kul om man glömt att göra säkerhetskopia (man skulle göra den manuellt av någon jävla anledning och helst med iTunes på datorn). Som grädde på moset hade man ju ofta då gärna dessutom glömt bort lösenordet till sitt Appleid och behövde återställa det. Då var det jättekul när det hände sambon och han var på väg att slänga ut sitt älskade äpple på gatan framför bussen. 

    Då hade Google börjat med automatisk säkerhetskopiering och enklare lösning för byte av lösenord, något som nu Apple tagit efter, speciellt om du har två Apple-produkter så du kan godkänna via annan betrodd enhet att det är ok att logga in. 

  • LFF
    Martinetto skrev 2023-10-06 07:23:26 följande:

    Håller inte med, Apple telefoner har längre livslängd enligt min erfarenhet.
    Har fortfarande en iPhone8 som backup och lånetelefon.
    Smånördig som jag är så har jag avverkat några Androidtelefoner också, Sony, Samsung och Motorola. Samsung och Sony var nerlusade med Bloatware, oönskade program som inte gick att avinstallera, fler än Apple. Motorola kan man köra nästan native, ren Android.
    Kinesiska telefoner är ökända för att innehålla bakdörrar till förmån för den kinesiska staten. Ni kommer väl ihåg Huawei-skandalen?
    https://www.theguardian.com/technology/2019/oct/26/china-technology-social-management-internet-social-credit-system

    https://www.nbcnews.com/news/military/pentagon-says-chinese-cellphones-are-security-risk-bans-sale-bases-n870756


    och för att göra det riktigt besvärligt, nästan alla telefoner tillverkas i Kina?


    Skillnaden som gjort att iPhone haft en längre livslängd har till stor del varit att man låtit betydligt äldre modeller få de stora systemuppdateringarna än vad androiderna fått. Detta har ju nu androiderna fått skäll av myndigheterna över världen och nu får fler äldre modeller de nyare stora systemuppdateringarna. Från början var det ju typ bara två års uppdateringar av system och sen tre år för säkerhetsuppdateringar.
  • LFF
    Kvinna1989 skrev 2023-10-11 23:01:06 följande:
    Tack! Är inte alls van med chromebook! :D Men lär mig snabbt ändå.
    PS: Ansökningar skickas bäst i PDF, också något du kan spara dokumentet som. 
Svar på tråden iPhone bättre än android?