Inlägg från: Anonym (Skeptisk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skeptisk)

    Undviker adopterade varandra?

    Skulle snarare säga att du just nu har confirmation bias. Den största orsaken varför adopterade inte umgås med varandra utan främst med andra personer är att adopterade är en så liten minoritet. Länkar till Wikipedia men det finns gott om andra källor också, där står iaf att det finns ca 60 000 internationellt adopterade i Sverige. Den totala befolkningen i landet är ca 10 miljoner. Då måste man förstå att det inte är så troligt att adopterade kommer att ha särskilt många andra adopterade vänner. Sedan tror jag inte att adopterade aktivt undviker varandra, har svårt att se någon orsak till det. Du säger att du har observerat detta, läst om det osv, har fortfarande svårt att tro att det handlar om aktivt undvikande. Undrar också varför du inte passar på att fråga de adopterade som du märker gör detta. Jag tror att adopterade främst umgås med svenskar iom att de har större tillhörighet till den gruppen människor än invandrare som grupp.

    sv.wikipedia.org/wiki/Adoption_i_Sverige

  • Anonym (Skeptisk)
    Anonym (Anonym) skrev 2023-09-20 17:11:55 följande:
    Jo visst det skulle kunna vara en av anledningarna däremot så finns det ju fler minoriteter som håller ihop mer än tex adopterade. Nej tror inte heller att de flesta adopterade aktivt undviker varandra, snarare omedvetet passivt. Jag har diskuterat detta med andra adopterade men kan ju vara intressant att få fler perspektiv.
    Men adopterade är ju inte en enhetlig minoritet! De kommer ju från massor med olika ställen! Och som någon förklarade så tillhör de ju i första hand den svenska kulturen. Så inte alls konstigt att man umgås mer med t ex svenskar men sällan andra adopterade.
Svar på tråden Undviker adopterade varandra?