Inlägg från: Skogskvinna |Visa alla inlägg
  • Skogskvinna

    Förlossningsrummet ger mig obehagskänslor

    Jag ska inom kort få mitt första barn och känner mig ganska trygg inför förlossningen. MEN varje gång jag ser bilder eller filmklipp från förlossningsrum känner jag ett starkt motstånd och obehag.

    Det är så opersonligt och "sjukhusigt", med alla slangar, sladdar och knappar (även om jag förstår att allt är där för att hjälpa oss). Förstår inte hur jag ska kunna slappna av och vara mig själv där, utan är rädd att känna mig lika obekväm och underlägsen som jag gör i andra sjukhussituationer. Och så tanken på att det största i mitt liv ska ske i en så steril, opersonlig miljö.

    Jag är ändå tacksam att jag slipper verklig förlossningsrädsla och jag förstår att det här kan låta fånigt i jämförelse, så det behöver jag inte höra. Om någon däremot haft liknande känslor och kan lugna mig med att fokus låg på helt andra plan när det väl var dags, eller kan tipsa om något man kan ta med för att öka hemkänslan, skulle det vara väldigt värdefullt!

    Har gjort iordning spellistor och packat högtalare. Det hjälper säkert lite. Skulle även vilja ha på mig något eget istället för sjukhuskläder, men vet inte riktigt vad.  Tips?

  • Svar på tråden Förlossningsrummet ger mig obehagskänslor
  • Skogskvinna

    Tack för era svar!

    Jag bor en bit från sjukhuset så jag kommer inte våga vänta alltför länge med att åka in.

    Men mysbelysning var en bra idé! Och så kom jag själv på att ta med en inramad ultraljudsbild, som kanske dessutom kan bidra med lite extra motivation ("Snart får vi se dig i verkligheten och inte bara i svartvit genomskärning!") Oavsett om jag kommer hinna/förmå mig att uppskatta de här detaljerna under värkarbetet får det mig att känna mig lugnare nu på förhand, och det är ju mycket värt bara det.

Svar på tråden Förlossningsrummet ger mig obehagskänslor