Inlägg från: Anonym (Alex) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alex)

    Ni som inte får sex men inte vill lämna

    Anonym (Man) skrev 2023-10-02 12:21:59 följande:
    Egentligen är det inte så märkligt. Man bestämmer sig för att infinna sig i förändringen i livete. Det finn människor som blir av med en arm, ett ben eller synen. Inget dom hade önskat och otroligt tråkigt för att inte säga hemskt. Men dom flesta av dom finner sig till slut i sitt "nya liv" och hittar ett sätt att leva vidare.

    För mig är det det samma när man fått sexlivet "bortamputerat". Man finner sig, man vänjer sig och man inrättar sig efter förändringen. Det handlar väl om en inställning till saker och ting. Man tar kontroll över sitt sätt att tänka. 
    Jag förstår liknelsen ovan, men det är mer som att någon tagit bort stora delar av tunntarmen. Man överlever men näringen till kroppen/förhållandet minskar radikalt. 
    Att utsättas för en sådan amputation utan att få någon som helst anledning, (Som där den ena bara inte har lust längre) . Det är nog så knäckande att det kan vara svårt att återhämta sig eller ens överleva. Finn det däremot en anledning för amputationen, som en sjukdom eller skada så kan man mycket enklare lära sig acceptera det. Man är nöjd över att ens leva vidare. 
    Det kommer säkert vara många, som inte kan acceptera denna analogi. Men det är så väldigt många av oss fungerar emotiellt. Framförallt män. Det är inte för att vi behöver tömma oss som vi suktar efter sex! Det är för att knyta an och stärka banden. Det är lixom hela poängen med sexet och det intima samspelet. Tvärr har jag hittills inte hittat någon som kan presentera ett alternativ som fungerar som ersättning, för personer som knyter an genom sex. 
    De som är på andra sidan, behöver känna de att emotiella banden, kärleken etc finns där redan, för att ens kunna få lust. Att uppfylla detta är något som säkert motiverat många män till att möta upp (de absolut rimliga kraven) från feminismen. Men tyvärr finns det sällan någon förståelse tillbaka om behovet av sex.
  • Anonym (Alex)
    Anonym (Axel) skrev 2023-11-14 22:35:24 följande:
    Varför skulle det vara knäckande över huvud taget? Om man behöver den bekräftelsen behöver man verkligen jobba på sig själv. Finns så många veka människor.
    Du är ju uppenbarligen ett exempel på dem som inte fått den intellektuella kapaciteten att hantera att människor är och fungerar olika. En av dem jag skriver om i sista stycket i mitt förra inlägg.
    Det handlar inte om bekräftelse utan att ge näring till relationen och känslan av förbund och tillhörighet. Det fysiska är lika fundamentalt som förtroende och omsorg för att känslan av kärlek ska bli fullkomlig.
    Bäst att tillägga att det finns dem som tillhör gruppen jag skriver om sist förra inlägget som har den empatiska förmågan att förstå hur partnern lider av att lusten försvunnit. Och jag skulle säga att det är nog dessa som lider mest i sexlösa förhållanden. En känsla av otillräcklighet och samtidigt inte göra avkall på att vara intim utna att känna sig bekväm i det. För att ställa upp och ha sex emot sin vilja är minst lika förödande för kärleken. 
Svar på tråden Ni som inte får sex men inte vill lämna