Inlägg från: tjatalagom |Visa alla inlägg
 • tjatalagom

  BIM november

  Jag hoppar också in, dock inte i listan än då min cykel är oregelbunden och jag inte vet när äl och bim blir än.

  håller med ovanstående att väntan på äl är låååång. Idag är jag på cd 18 och tror inte äl är på gång än. Blir ivrig då min nc anser att idag är högsta fertilitetsdagen denna cykel, men äl test är svagt och har inte symptom än 😑 bara att vänta då... 

  vill inte heller bli för ivrig då jag vet att besvikelsen blir stor sen om det inte lyckas. Men min man frågar varje dag om äl är på gång nu så han är också så ivrig och taggad på detta😔

 • tjatalagom

  Kan äl test vara starkare och svagare under cykeln trots att man inte har ägglossning? är osäker om jag trots allt har haft ägglossning redan, Kan ni hjälpa mig?

  jag tror inte att jag haft ägglossning då jag inte haft symptom och min graf ser ut såhär:


  Anyways så tog jag äl för första gången tisdags och det var negativt. Dock har strecken på stickan blivit allt svagare och idag nästan osynligt. Men jag började fundera om jag trots allt hade ägglossning tidigare då jag under måndag och tisdag hade rätt vattniga flytningar? Men sett till tempgrafen verkar det ju inte så.
  här är bild på äl testet i tisdags. Det var lite starkare irl. Idag är det nästan osynligt streck.  vad tror ni? Ska jag fortsätta ta äl test eller vänta på ev symptom och dipp i temp?

 • tjatalagom
  Ememem skrev 2023-10-19 12:15:16 följande:
  Ja, lh stegringen kan öka och minska under cykeln fastän du inte haft ägglossning. Ibland är det att kroppen försöker släppa ett ägg men misslyckas och sen gör den ett nytt förösk. Utifrån din graf är det ganska tydligt att du inte haft ägglossning än.
  Tack för ett så bra svar. Tänkte inte ens på det. Bara att fortsätta vänta nu då...
 • tjatalagom

  Låter tungt det du beskriver. Har också använt preventivmmedel, snart i 10 år. Blev väldigt förvånad att mensen kom efter enbart 50 dagar. Tidigare då jag pausade med preventivmedel fick jag inte mens på ett halvår då jag slutade.
  bra att du ska kontakta vården. Vet inte om du testat redan men multivitaminer med örter som stimulerar ägglossning har funkat för mig, även akupunktur 🙂


  Anonym (A.A) skrev 2023-10-20 08:31:55 följande:

  Hej! 

  Hoppar in här i tråden men vet inte när bim är då jag har oregelbundna cykler. Har läst i andra bim trådar och följt bim oktober varje dag utan att skrivit ngt. Kände nu att jag behövde skriva av mig, givetvis att jag har min man jag kan prata med men det är inte riktigt samma sak - ibland behöver man bara någon annan att ventilera med.

  Slutade med p-plåster i februari -22, därefter tog det väldigt lång tid att få igenom en cykel, det är tydligen ganska vanligt när man haft någon form av hormonellt preventivmedel under lång tid har jag förstått.
  Efter det har cyklerna varit fortsatt långa och oreglbundna - kortaste cyklen jag haft det senaste halvåret har varit på 39 dagar och längsta på 62.

  Har bestämt mig för att kontakta vården för att få hjälp nu, känner att jag har gett kroppen en ärlig chans att hitta rätt i sig själv efter många år med hormonella preventivmedel men det verkar ju inte längre som att det bara är det som spökar. Borde säkert sökt vård tidigare men har inte blivit så då livet går fort framåt ibland.

  Inatt kom mensen och med den börjar en ny cykel och nya försök. Blev så besviken då jag ändå kände att vi hade lyckats få till ett bra försök denna gången och att jag hade identifierat ägglossningen. 

  Hoppas på att denna cykeln inte blir allt för lång, isåfall borde jag hinna ha bim precis i slutet av månaden.


 • tjatalagom


  Nu är jag rädd att vi gått miste om viktigaste bebisverkstadsdagen😭
  igår tog jag äl test och tyckte det va negativt, dock starkare än dagarna före. flytningarna lite mysko, halvt vattniga halvt tjocka. Hade inga andra symptom så tänkte att det börjar Vara på g. Vi va helt slut igår så vi låg inte. Tog nu ett nytt äl test och tycker det va lite svagare än igår men är osäker. hade sparat gårdagens test och jag VET att man inte ska kolla så gamla test men NC kameran tycker att dagens är negativt och gårdagens positivt 😭 ska ta ett test senare också och nu ska vi köra Igång verkstaden här. jag har inga andra symtom än att flytningar är mer vattniga nu och ev. Lite hugg nere i magen. Min temp har dippat och varit extra låg igår och Idag.
  Vad säger ni om testerna? det vänstra är nu för 10 min sen och höger från igår.😭 hoppas det inte är kört pga mitt slarv
 • tjatalagom
  Anonym (1986) skrev 2023-10-21 12:59:51 följande:

  Jag nattammar min 1,5 åring och fick tillbaka mensen i somras. Har haft tre cyklar sedan dess som varat 40-50 dagar. Tempade först gången förra cykeln och hade  temp mellan 36,1-36,4 efter mens och innan äl. därefter låg tempen på cirka 36,7 efter ägglossning tills mensen kom så ganska tydligt att ägglossning hade skett. 


  tempar varje dag kl 08 men ställer ingen klocka så vaknar jg t ex 09 så drar jag av -0,1 i temp. vi Samsover så ibland tempar jag när bebis ligger på mig, och det blir ju //

  typ som en värmefilt 😅 och ibland när jag råkat ligga utan täcke. Så tänker det kan påverka tempen beroende på hur mkt bebis eller filt jag har på mig. Slänger om grafen från förra månaden 


  Det är minst sagt enerverande med en lång och oregelbunden cykel😅 kan tänka Mig att det blir extra med en liten också.
  tror inte att tempen påverkas såå mycket av yttre faktorer, huvudsaken är att man mäter på samma sätt varje dag😊
 • tjatalagom
  Sollan907 skrev 2023-10-21 15:02:35 följande:

  Kan inte citera av någon anledning..  
  Tjatalagom- utifrån din bild så ser dagens test något svagare ut. Men som du skriver så ska man inte kolla gamla test!! 
  Och om det är så att det var ett positivt test i går så behöver inte det betyda att det är kört än 😊


  Hoppas det... svårt med en oregelbunden cykel så man har 0 att gå på när det väl gäller och symptomen inte är desamma😭
 • tjatalagom
  Sollan907 skrev 2023-10-21 16:04:01 följande:

  Det blev en glad gubbe idag trots allt 😊


  Wohooo kör hårt 😊

  brukar få jätte ömma bröstvårtor. Men inte nu. Lite öm är det ena bröstet. Får kanske prova digitalt äl test men har förstått att alla inte får fullt utslag trots äl? Oavsett är detta första cykeln jag testar med äl test så är lite newbie på det här.
 • tjatalagom
  Sollan907 skrev 2023-10-22 08:04:59 följande:
  Jag använder mig alltid av de digitala och får alltid utslag! Jag tycker dem är tydliga och bra och man behöver inte fundera så mycket på om dem är positiva eller inte! 
  Tog du ett till test igår? 
  Ska kanske skaffa ett sånt då och ta när jag är rätt säker på att äl blir :) jag tog ett till på kvällen och det var ganska samma som på dagen, men då var klockan ca 20.30 och hade druckit en del så urinen var inte så koncentrerad. Tar nytt idag.
   
 • tjatalagom
  Quesswhat skrev 2023-10-21 18:39:07 följande:

  Jag vet inte när jag har bim men hänger gärna med här ändå. Plussade i måndags em efter att ha försökt i 5mån och fick missfall dagen efter.. blöder fortfarande lite så får se när allt är igång igen.

  Men är nyfiken, har ni anpassat er något inför era försök att bli gravida eller lever ni på som vanligt tills ni plussar? Tänker kost, motion, tobak, alkohol osv.


  än så länge lever vi som vanligt. Jag tar multivitaminer med folsyra och balanserande örter i rätt "stor" dos dock. Kostmässigt lever vi likadant ännu och jag tänker inte ändra på den då jag tidigare haft ätstörning, så börjar jag kontrollera mitt intag av mat så är jag rädd för återfall. 


  tänker också gå till naprapat och akupunktör nästa cykel och kanske dra med mannen dit också 😊

Svar på tråden BIM november