Inlägg från: svansmamman |Visa alla inlägg
  • svansmamman

    Missfall? Tvillingmissfall??

    Mitt första missfall gjorde inte alls särskilt ont, det var betydligt mindre smärtsamt än mensvärk men det blödde likväl en del med klumpar. Jag blödde dock bara i typ en dag. BM ?ordinerade? att ta ett nytt gravtest efter två veckor, som enligt henne borde vara negativt om det vore ett missfall. Två veckor senare var testet dock fortfarande positivt. Efter många om och men konstaterades att det varit en tvillinggraviditet. Kort därefter gick jag missfall med även det andra fostret. 

    Missfall kan te sig så himla olika, jag har själv haft tre och de har varit väldigt olika varandra. Det första knappt smärtsamt alls, det senaste otroligt smärtsamt. Delvis beror det ju på hur långt gången man är. På det du beskriver blödde du omkring BIM, och då är graviditeten så kort gången att det inte är konstigt att du inte märkte av det (om det nu är ett missfall, dvs). Ibland kommer dock inte allt ut, och man kan då fortsatt ha symptom. Att du börjat blöda brunt = gammalt blod kan också tala fö det. 


    Jag tror det är ett missfall, men där kroppen inte riktigt ställt om sig ännu. Om de symptom du har beror på en graviditet borde gravtest visa fortsatt positivt, så det kan du alltid kolla. Dvs ta ett gravtest, är det negativt kan du vara rätt säker på att det var ett missfall. Visar det fortsatt positivt kan det fortfarande vara ett missfall där allt inte kommit ut, alternativt en helt normal graviditet. Skulle du vara fortsatt gravid bör dock testerna blivit betydligt starkare, så det kan ju även därför vara bra att testa för att se hur det ser ut. 


    Jag håller tummarna för att utfallet blir vad helst du önskar! ❤️

Svar på tråden Missfall? Tvillingmissfall??