• BlåFisk

    Vilken bil ska man köpa, begagnad?

    Min Passat har dragkrok så jag bara trycker på en knapp när jag ska ha fram den (eller fälla tillbaka den), det är verkligen supernajs.

    Men 10 år gammal bil så skulle jag nog välja någon VAG-bil, eller japansk (dock ej Suzuki). BMW har snåla dieselbilar som är sköna att åka långt i, en välvårdad 318 är ett bra kompromiss mellan ekonomi/bra bil och kan ju vara värt att åka en bit bort för att köpa.

  • BlåFisk
    Anonvm skrev 2023-10-14 19:05:48 följande:
    Alla former av avtagbara eller infällbara krokar är som att be om problem.

    Det fungerar säkert "supernajs" när bilen är upp till 4-5år gammal, men sen kommer problemen avlösa varandra såvida man inte använder kroken regelbundet ett par gånger i veckan och dessutom smörjer och rengör.

    Tyvärr skiter ju den som hämtar ut bilen ny högaktningsfullt i hur bra något alls fungerar när bilen är 5-6 år gammal, än mindre 10-15år gammal. Så valet faller nästintill alltid på det som är "supernajs" och estetiskt tilltalande framför vad som är praktiskt och långsiktigt hållbart/driftsäkert.
    Denna teori gäller långt mer än bara dragkorken när det gäller bilar.
    Min Passat är 12 år nu och ännu inga problem med kroken. Men visst kan den paja. Men med samma logik skulle man inte ha elhissar till fönstren, AC eller farthållare heller eftersom det är något som kan börja krångla.
Svar på tråden Vilken bil ska man köpa, begagnad?