Inlägg från: enola |Visa alla inlägg
  • enola

    Hur är det att ha hund i vardagen? För och nackdelar..

    Visst blir man mer låst med hund, men enligt mig väger fördelarna definitivt upp. Nu har vi turen att ha en jättebra hundvakt som nästan alltid kan ställa upp (hundarnas mammas ägare) så vi har möjlighet att resa iväg några dagar om vi skulle vilja. Vi har även rest med hund. Det finns många hotell och b&b som tillåter hundar, och ganska många fik och restauranger också. Vi försöker ta med hundarna så mycket som möjligt, både för att de ska slippa vara ensamma och för att det är bra miljöträning för dem.

    Vet du att du kommer kunna fortsätta jobba hemifrån eller kan det ändras? Är det en permanent situation så är det ju perfekt läge att skaffa hund. 

    Det finns ju stora hälsofördelar med att ha hund också, särskilt om man normalt sett inte rör sig så mycket. Man MÅSTE ut, om det så spöregnar eller är snöstorm. Man kan gå kurser tillsammans, vilket både främjar ditt och hundens samspel och är en chans att träffa nya människor. Och bara närvaron och umgänget med en hund är ju ren terapi ❤️
    Jättebra för barnen också att växa upp med djur!

    Nackdelarna, förutom att man blir mer uppbunden, är väl att de slutar ner. Särskilt så här års och särskilt långhåriga hundar, som vi har, som får med sig ett halvt grustag in efter varje promenad, hur mycket man än torkar dem. Annars... Nej, inga nackdelar.

  • enola
    Sanna43 skrev 2023-10-24 07:30:43 följande:
    Tänk då på hundar i vissa andra länder, där de endast används till vakt. De sitter fastkedjade ute dygnet runt utan sällskap eller promenader. Tror de flesta hundar i Sverige har de ganska bra
    Det finns definitivt många hundar i Sverige som inte har det bra, som tvingas vara ensamma många timmar varje dag, som bara tas ut på korta koppelpromenader och inte får nån annan stimulans. Som inte har det bra pga att ägaren inte förstår/inte bryr sig om vad en hund behöver. Man bör verkligen tänka till innan man skaffar hund!
  • enola
    Topcom skrev 2023-10-23 19:55:04 följande:

    Tack för input,

    just nu jobbar vi båda hemma förutom att jag åker in en gång i veckan. Såklart är det inget jag kan lova kommer vara livet ut, chefen bestämmer var vi arbetat, men just nu funkar det smidigt. 


    det är ju något jag ser som en stor fördel, vi rör oss normalt sett inte nu så mkt vilket märks, vardagsmotionen har lixom tappats iom hemmajobbandet. 


    ja smutsen är jag lite orolig för.. tycker jag lägger så himla många timmar redan idag på att städa :p


    Hur har ni det med potentiell hundvakt? Det är skönt att veta att man har backup om nåt kör ihop sig. 
    Hur bor ni, hus eller lägenhet? Det är mycket värt att kunna släppa ut hunden i trädgården, ensam eller för att leka/träna en stund tillsammans med dig. Vi hade nog inte valt att skaffa hund om vi inte haft en stor trädgård och skogen ett stenkast bort. Det kräver så mycket mer om det behövs en bilresa för att ta sig till skogen. Nu har jag iofs hyfsat krävande hundar (bc/aussie/goldenkorsningar). Det var enklare med dvärgpinschern vi var akuthem åt för ett par år sen. Hon var dels lite äldre och dels van vid betydligt mindre motion. Hon fick mer stimulans än hon var van vid hos oss men klättrade inte på väggarna om hon av någon anledning inte kunde röra på sig så mycket som hon var van vid någon dag.
    Tänk på det när ni väljer ras. Det låter som att ni ska ha en hund med lågt aktivitetsbehov. Har ni funderat nåt på ras?
Svar på tråden Hur är det att ha hund i vardagen? För och nackdelar..