Inlägg från: Peterheter |Visa alla inlägg
  • Peterheter

    Ingenting kommer hända förrän kvinnor sänker sina krav

    Större delen av världen är på väg mot avbefolkning. Kinas befolkning minskar så snabbt att regimen där officiellt nu gått ut med uppmaningen att kvinnor ska vara hemma för att bilda familj. Alla länder i Europa har negativa födelsetal. USA likaså.

    Män som är ensamma är det för att ingen vill ha dem.
    Kvinnor som är ensamma är det för att de väljer bort män som de anser inte är bra nog.

    Män står med fötterna på jorden, kvinnornas krav befinner sig uppe i himlen. Naturligtvis finns det skräpmän som inte tar hand om sig, det förstår jag också. Men idag duger du inte om du är snäll, trevlig, har ett vanlig jobb och några vänner. Du måste ha betydligt högre status än så för att kvinnor ska acceptera dig. För att inte tala om hur snabbt de klipper av någon om man säger minsta fel, har "fel" åsikt eller "visar tecken" på något kvinnan inte gillar. Tröskeln för att göra bort sig har aldrig varit så låg.

    Så länge kvinnor har sådana här orealistiska krav, som för de allra flesta kvinnor dessutom innebär att de får leva singlar de också, eftersom de få högstatusmän som duger redan är upptagna, kommer hela världen att avbefolkas snabbt.

    I media pratas det fortfarande bara om skönhetsnormer för kvinnor, vilket är otroligt löjligt då dessa normer bara gäller om kvinnan ska ha en högstatusman. De allra flesta män har inte särskilt höga krav på kvinnors utseende.

    De allra flesta kvinnor dock har lång kravlistor på hur en man ska vara, vad han ska tycka, hur många vänner han ska ha, hur mycket han ska tjäna, hur han ska klä sig, vilka intressen han ska .. listan kan göras väldigt lång. Det är dags att börja prata om kvinnors orealistiska förväntningar nu.


     


    VIKTIGT
    "Fin" för en kvinna är inte samma sak som "fin" för en man. "Bra" för en kvinna är "världsklass" för en man. Kom ihåg att kvinnor och män har helt olika definitioner på sådana här ord innan ni börjar diskutera.

  • Svar på tråden Ingenting kommer hända förrän kvinnor sänker sina krav
  • Peterheter
    Anonym (Kvinna) skrev 2023-11-03 11:12:42 följande:

    Spelar ju ingen roll vad du eller ngn annan tycker. Om man inte attraherad av mannen så gör man inte. Ska man införa tvångsgifte då eller?


    Attraktionen påverkas dock väldigt mycket av samhällsnormer. Precis som att skönhetsideal för kvinnor varierar mellan olika årtionden varierar även vad kvinnor tycker är attraktivt.
  • Peterheter
    Anonym (Fel) skrev 2023-11-03 11:18:38 följande:

    Jorden behöver inte fler människor. 
    Kvinnors krav handlar oftast inte om status.


    Kvinnors krav handlar ALLTID om status. Och status är ett brett begrepp som innefattar mycket.
    Anonym (mansbebisar) skrev 2023-11-03 11:19:28 följande:

    Män får väl bli bättre. :)

    Du nämner inte fenomenet "mansbebisar"... Tycker det är störtbra att kvinnor lärt sig att ställa krav, och inte gå med på vad som helst.

    *ALLA kvinnor i Sverige borde följa mansbebisar på Instagram!*

    Ner med patriarket!


    Jag skrev att det finns skräpmän. Läs noggrannare.

    Men de är relativt få. Det är inte det som är problemet, utan vansinneskrav som bottnar i sjuka samhällsnormer.

  • Peterheter
    Anonym (Vilka krav är orimliga?) skrev 2023-11-03 11:26:41 följande:

    Exakt vilka krav är det som är orimliga?

    Att man hjälps åt i hemmet med ALLT som behöver göras?
    Att man hjälps åt med barnen vad gäller föräldraledighet och vab?
    Att man beter sig som folk och kan prata om det som stör och berör en? 
    Att man stöttar sin partner i gott och ont?
    Att man är lyhörd för sin partner?

    Dessa saker *pekar uppåt* gäller så klart för båda könen. 

    Vet INGEN kvinna som har de saker du nämner gällande åsikter, inkomst, vänner etc på sin kravlista utan det man har är att man ska ses som en människa, en person och att båda ser till att hemmet och familjen fungerar. 

    Att kvinnor "klipper av" så fort något är fel är för att man vet sitt eget värde. Kvinnor är inte beroende av män för att kunna leva längre. Kvinnor har sina egna inkomster och kan försörja sig själva. Iom insemination som ensamstående så behövs rent krasst inte mannen för fortplantningen heller (mer än de som ser till att det faktiskt finns spermier att använda). 

    Det är snarare männen som regel som behöver steppa upp och visa att de kan bete sig som folk och dra sin del av lasset. 


    Det som du radar upp är inte det som kvinnor kräver. Jag pratar jobb, karriär, social status, pengar, bilar, åsikter, mentalitet, nästan allting.

    Som vanligt kan kvinnor aldrig se något fel i sig själva, vilket ditt inlägg visar tydligt. När kvinnor mår dåligt är det alltid mäns fel eller samhällets fel. När män mår dåligt är det alltid mannens fel.

    Att "veta sitt eget värde" handlar om att samhället satt kvinnor på en piedestal och fått dem att tro att de är ofelbara och bara förtjänar det allra bästa. Det handlar alltså om en samhällsnorm som mynnar ut i vansinneskrav nästan inga män kan uppfylla.
  • Peterheter
    Anonym (x2y) skrev 2023-11-03 11:31:38 följande:

    Haha, nej du Peter. Du får nog fundera ett varv till på detta. Jag lever själv och utan man och barn. För att jag faktiskt vill det själv.

    Vi lever i Sverige, där människor (än så länge) får bestämma över sina egna val och sitt liv. Precis som det ska vara. Om du är missnöjd. Får du väl konvertera till Islam. Eller flytta till ett land där tvångs giftermål fortfarande pågår

    För det kan ju aldrig någonsin vara så att din syn på kvinnor till börja med. Är så där härligt fräsch eller för att du framstår som en oerhört positiv människa. 

    Dessutom har man rätt bra krav dom själva.  De ska ha fotomodeller och svält figurer och gud vet vad mer. Poängen är att du får nog uppmana båda könen i sådantfall. 


    Om alla tänker som du kommer mänskligheten att dö ut. Som sagt, snacket om att män bara vill ha fotomodeller är en myt. Det stämmer helt enkelt inte. Endast en liten del högstatusmän har de kraven.
  • Peterheter
    Anonym (Klippan) skrev 2023-11-03 11:35:36 följande:
    Vad är anledningen till att kvinnor ska ta Män som de inte finner attraktiva? För att föda barn åt dessa män? För att rädda dom från ensamhet? Vad finns det för incitament för kvinnan här?
    Vad kvinnor finner attraktivt beror på samhällsnormer och trender. Läs gärna vad jag skriver innan du svarar.
  • Peterheter
    Anonym (Vilka krav är orimliga?) skrev 2023-11-03 11:37:15 följande:
    Vilka fel är det kvinnor har då?

    Som sagt, ingen av mina vänner eller kollegor har krav på karriär, social status, pengar, bilar, åsikter etc.

    Man vill ha en normal man som drar sitt strå till stacken i hushållet. Man vill ha en person som går att prata med, föra konversationer med och som man känner lyssnar på en oavsett om man mår bra eller dåligt. 

    Nej, det är inte (alltid) männens fel när en kvinna mår dåligt. Inte heller samhällets fel. Inte heller är det männens fel när männen mår dåligt. Problemet är att männen aldrig pratar när de mår dåligt eftersom de inte är vana vid att prata om sådana saker. 

    Nej, att veta sitt värde har ingenting med att tro att man är ofelbar eller satt på piedestal att göra. 

    Men visst, vi kan återgå till 50-talet när kvinnor var tvungna att ha en man för att kunna överleva. När kvinnor inte kunde försörja sig själva. När skilsmässa var något fult och kvinnor stod ut med vad som helst just för att de inte hade möjlighet att överleva annars. 

    Det är underbart när män ska berätta vad det är kvinnor vill ha hos en man....

    Vad gäller det fetade och understrukna så säger jag bara: Ta dig en titt i spegeln.... 
    Det du beskriver stämmer kanske på en minoritet av kvinnorna, inklusive dig själv och din bekantskapskrets. Men på gruppnivå har kvinnor betydligt högre krav än det du beskriver.
    Anonym (S) skrev 2023-11-03 11:39:33 följande:

    Tror det beror på flera saker. Dels har utbudet ökat pga appar och sidor så som tinder så att man enkelt kan träffa någon men samtidigt ha högre krav på den man träffar du utbudet blir större. Förr i tiden känns det som att man hade en partner och kämpade för att det ska hålla, men känns som yngre idag söker kickar. Så som när nyförälskelsen försvinner sä letar man nytt. 

    Sverige är rätt så duktig till att få befolkningen att skaffa färre barn. Många.vill vara färdigutbildat, ha träffat rätt partner, sparat pengar till hus och köpt hus. Med priserna idag och de krav som ställs på utbildningar/anställningar så tar det längre tid att landa för att många ska känna sig redo att skaffa familj. 



    Det ligger mycket i det du säger.
  • Peterheter
    Anonym (Qzzq) skrev 2023-11-03 11:45:40 följande:

    Kvinnor i Kina förväntas vara hemmafruar åt sina karlar som gör NOLL, inte sällan är det hustrumisshandlare också. Kvinnan ska göra allt i hemmet, inklusive ta hand om sin makes föräldrar. Varför skulle hon vilja vara fast med en man som kanske eller kanske inte misshandlar henne, inte har egna pengar, inte kan lämna och ta hand om hem, man, barn och svärföräldrar dygnet runt 365 dagar om året? När mannen dessutom i bästa fall är en average joe? Vad i detta är det som skulle gynna henne? Vad är det i det som är lockande för henne? Skulle du vilja vara tillsammans med en halvful, lönnfet kvinna med låg inkomst som regelbundet slår dig, inte ger dig några pengar, som du inte kan lämna, tvignas laga mat, tvätta, städa, uppfostra barn och torka svärföräldrarnas rumpa dygnet runt medan frugan kommer hem från jobbet och sen sitter på arslet och förväntar sig service annars blir det smörj? För övrigt finns det ett stort mansöverskott i Kina att alla kinesiska män inte kommer kunna få en kinesisk kvinna alldeles oavsett vad.

    Oavsett vad du tycker om det så har vi nu kommit till en punkt där kvinnor har rätt och möjlighet att göra egna val kring sitt liv och sin partner. Kvinnor utbildar sig, tjänar sina egna pengar, har sina egna bostäder, har egna vänner, egen familj, kan ha lösa sexpartners om hon vill, kan skaffa barn på egen hand via spermadonation eller adoption, ingen höjer längre ens på ögonbrynen åt att någon är singel eller ogift vid 30 osv. De har alltså möjlighet till bra och fulla liv även om de är utan en partner. Så, för att de ska vilja ha en man ska han tillföra något positivt i hennes liv. Till exempel att hon är kär och attraherad av honom, snarare än behöver honom för att vara respektabel som kvinna eller kunna klara sig ekonomiskt. Att vara med honom ska ge mer (positivt) än att vara singel. Kvinnor i allmänhet trivs bra som singlar, bättre än vad män trivs som singlar, och är helt enkelt hellre singel än med en man som de inte verkligen vill ha eller som tillför tillräckligt mycket positivt till hennes liv. Detta kommer inte ändras hur mycket du än vill det. Kvinnor kommer inte välja att vara med halvfeta, halvfula, 15 år äldre Börje med halvsunkiga värderingar som jobbar på varvet i Ingenstansköping. Då är hon hellre singel. Män måste idag anstränga sig för att hitta en partner. För de flesta går det utmärkt, de flesta får trots allt en partner och barn någon gång i livet. Men det krävs också ansträngning för att underhålla det. Det räcker inte med att när man väl har henne luta sig tillbaka och skita i hem, barn, romantik och kommunikation. Då slutar det till slut med skilsmässa för mannen har blivit en belastning för kvinnan. Någon som tar mer än den ger och tillför lite eller ingenting alls av värde för henne. Många män har otroligt svårt att acceptera det faktum att det inte längre räcker att ha en penis mellan benen för att landa en pingla (för nej, de flesta män nöjer sig absolut inte med vilken kvinna som helst). Men det är så läget är och ju snabbare dessa män accepterar det, slutar lägga skulden och ansvaret för förändring på kvinnor och börjar jobba på sig själva (både utseende, värderingar, beteende och utbildning) desto snabbare kommer de också kunna träffa en partner, precis som så många andra män gjort och gör dagligen.


    Absolut, men då kommer också mänskligheten att sakta men säkert försvinna. Och det går fortare än vad folk kanske tror. Japans befolkning sjönk med 100 000 bara förra året. Ett år alltså.

    Sedan missar du också att kvinnors krav är beroende på samhällsnormer och vad de får lära sig när de växer upp.
  • Peterheter
    fornminne skrev 2023-11-03 11:48:57 följande:

    När ska såna här löjliga trådar upphöra?

    Massor med vanliga män har partner och barn. Om kvinnor bara valde toppskiktet bland män skulle MYCKET färre barn bli gjorda.

    Som någon skrev tidigare, det är inte ensamma män som håller födelsetalen nere, utan att par skaffar färre barn än tidigare.

    Kvinnor kan dessutom skaffa barn på egen hand, om nu ingen man duger. Men som sagt, många vanliga män duger, uppenbarligen. 


    Statistik från USA visar att över 60 procent av alla män mellan 18-29 är singlar. 50 procent av alla män i den åldern har totalt gett upp kvinnor för de vet att det inte är någon idé att ens försöka. Merparten av dessa män är svarta med sämre möjligheter.

    Det du säger stämmer alltså inte. Det handlar inte om att de allra flesta bildar par, men skaffar färre barn, utan att vi börjar närma oss en majoritet som är singlar. I Japan har den majoriteten sedan länge ägt rum, vi ligger bara efter dem i tiden så att säga.
  • Peterheter
    Anonym (Klippan) skrev 2023-11-03 11:49:50 följande:
    Vad spelar det för roll. Du får ju anpassa dig som alla andra. Folk gör ju t o m medicinska ingrepp på sin egen kropp för att anpassa sig till samhällsnormer.

    Var ligger incitamentet för kvinnor i den här dealen om de ska "sänka sina krav"?
    Om vi ändrar samhällsnormerna kommer kvinnorna att ändra sina krav med dem. Precis som att män ändrar sina krav på skönhet om normerna i samhället ändras.
Svar på tråden Ingenting kommer hända förrän kvinnor sänker sina krav