Inlägg från: RebeckaZ70 |Visa alla inlägg
  • RebeckaZ70

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    KillBill skrev 2023-11-14 07:43:18 följande:

    Det är barnen som drabbats värst.


    Tacka dina vänner i hamas för den saken.
    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    AndreaBD skrev 2023-11-22 09:34:22 följande:
    Precis! Det kan vara så. Det kanske är lite som med Väst-och Östtyskland. På ena sidan är det "fienden" på andra sidan om gränsen, på andra sidan skulle man ta chansen att få ett bättre liv om man får chansen. Palestinierna skulle inte erkänna i sin egen grupp, att de skulle vilja bo i Israel. Istället tar man ut sin frustration genom att skälla på Israel. 

    Ett exempel som jag upplevt. När jag var på Västbanken i somras (hamnade där lite av slump för att jag inte kollade var gränsen går) så pratade vi en del med en taxichaufför som erbjöd sig att köra runt oss på lite sightseeing. Han gjorde sitt bästa med att ösa så myckt politiskt snack som möjligt över oss, dock mer balanserad än "Fadern".  Vi höll med honom om mycket, bosättningarna är fördjävliga och muren är inte heller trevlig.

    Men, jag var överraskad över att han sa att det självstyret som de har inte är på riktigt. För att det är dåligt, det är korruption och orättvist. Och jag tänkte: Men det är ju ert eget självstyre?? Han sa det inte direkt, men han verkade tycka att Israel borde ha gett dem något bättre. DE måste ju själva ändra på det!  Där har vi ju en risk - de får dåliga ledningar och det kommer ju att drabba Israel och Israel måste ändå ingripa. De vill vara självständiga, men de kommer inte att bygga upp ett bra system runt det. Inte så länge de vill undvika demokrati och allt västerländskt.    
    Det blir ingen ändring förrän de själva ändrar på sitt styre. 
    Vi har muslimska vänner här i Tel Aviv, de är vansinniga på hur de palestinska myndigheten vanstyr och är kooruperad. 

    Och jag delar din syn på det mesta av bosättarrörelsen, men muren, den var tyvärr nödvändig, det dödades israeler varje vecka av krypskyttar från andra sidan, muren hindrar mycket. 
    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    AndreaBD skrev 2023-11-22 11:11:09 följande:
    Ja, jag misstänkte också att muren är nödvändig. Jag har inte heller upplevt några problem med att komma in och ut genom checkpointen. In till Israel var mer noggrant förstås. 

    Då kan man ju fundera - hur lång tid brukar det ta tills folk förstår hur ett land kan styras på ett bra sätt? Det tog ju ganska lång tid i västvärlden att komma fram till demokrati. Man kan bara hoppas att det inte tar lika lång tid. Eller om det finns ett alternativ? Typ en kung eller emir. Men det som är svårt är också att många har vant sig till hur det är i Israel, de vill också ha det lika bra. Men de vill inte ha nån västerländsk demokrati. Vet inte om det är så exakt med palestinierna, men det är ju så i länder som Irak, och länderna i Norra Afrika. Arabiska våren bara stannade upp för att man inte vill gå samma väg som väst. 

    Det är svårt i länder som aldrig haft någon demokratisk tradition. Europa har ju lyckats rätt ok i de flesta fall, Tyskland är en demokrati sedan 75 år, Österrike likadant, sen finns ju sämre exempel som Ungern, men de har ju varit under diktatur i princip alltid, fram till 1989. Samma med Ryssland, feodalstat följt av kommunistdiktatur, det fanns hopp några år under 90-talet, men nu ser det helt kass ut. 


    Israel byggdes ju upp av invandrare från många håll, en del från demoktatiska länder, andra från diktaturer. Vi är inget perfekt land, men det minst dåliga i regionen. Vi kan iallafall yttra oss och protestera. Vi var båda ute flera gånger under våren i protesterna mot Bibis lagstiftningsförslag. 


    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2023-11-23 10:20:16 följande:
    Att du anser att Amnesty International är skit säger mer om dig. 
    Jag anser att du sprider skit från det rysskramande Amnesty.
    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70

    Heja Tyskland


    Hundreds of police officers searched the properties of Hamas members and followers in Germany on Thursday morning following a formal ban on any activity by or in support of the militant group.


    The German government implemented the ban on Nov. 2 and dissolved Samidoun, a group that was behind a celebration in Berlin of Hamas? Oct. 7 attack on Israel.


    Germany?s domestic intelligence service estimates that Hamas has around 450 members in the country. Their activities range from expressions of sympathy and propaganda activities to financing and fundraising activities to strengthen the organization abroad.


    Hundreds of German police raid properties of Hamas supporters in Berlin and across the country | The Independent

    Am Israel Chai
  • RebeckaZ70
    FuckGoggleAskMe skrev 2023-11-24 21:30:31 följande:

    Hundratusentals dödade muslimer i Jemen, var är alla demonstrationer i Sverige emot detta?

    Var är den speciella FN organisation som tar hand om Jemens problem?

    https://caat.org.uk/homepage/stop-arming-saudi-arabia/the-war-on-yemens-civilians/#:~:text=The%20war%20in%20Yemen%20has,crisis%20caused%20by%20the%20war.


    Påvedömet bryr sig inte. Det gjorde de inte 1933-1945 heller. Inte efter WW2 heller, de var livlinan till sydamerika för nazister på flykt.
    Am Israel Chai
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta