• Maymom

    Rådfråga om vad ni hade gjort.

    Håller med om det som sagts att man låter barnet vara kvar där det är när det blir sjukt, både för barnets skulle även för att undvika artnamnet tar med smittor fram och tillbaka.

    Förstår pappa att enskild vårdnad inte tar bort hans och barnets tid tillsammans? De har ju fortfarande umgänge precis som nu. Men han slipper skriva på alla papper.
    Betalar han underhåll förresten?
    (med ett så litet barn låter det rimligt med 1-2 övernattningar per vecka.)

  • Maymom
    Martinavid skrev 2023-11-14 20:28:09 följande:

    Nu är ju vår son bara snuvig och inte påverkad alls så jag skulle säga att han hade kunnat vara hos sin pappa. 


    Ja han betalar allt underhåll till mig då jag har honom den största delen och att inte han reder ut med att ordna med kläder och ytterkläder m,m


    Tror jag kommer ställa ett ultimatum till honom då jag inte tycker det ör okej att han väljer bort sin son på detta sättet och att han måste steppa upp om han vill vara en del av sin sons liv. För vår son kommer ju märke att han inte är så önskad hos dem. 


    Jätte tragiskt men jag känner att han måste få ett uppvaknande! Att han inte kan spela omkring utan ta sitt ansvar. 


    Ja er son ska ju verkligen inte få känna sig oönskad, vilket låter lite som en risk med tanke på vad du skrev om att de låter honom gråta i bilen... och det kan ju bli tufft med ett syskon som bor med pappa jämt och som kanske dessutom behandlas annorlunda där...

    Här har RS-säsongen dragit igång och ett barn på sonens förskola har smittat sitt nyfödda syskon som nu ligger på sjukhus. Så jag tycker man kan hjälpas åt vid sjukdom när bebis är född då det innebär en stor risk för det lilla syskonet.
    Generellt sett tycker jag barnet får vara kvar det där det blir sjukt men vill inte du ha en sån uppdelning så prata med pappan, det är ju hans barn, hans nya kan ju hålla avstånd till barnet ett dygn om bara pappan tar sitt ansvar för allt med barnet.. (lite off-topic, men Har han svårt att ta ansvar för sitt eget barn är min gissning att hans nya tjej inte kommer bli långvarig hos honom...)


     


    vad tänker du som ultimatum? 

Svar på tråden Rådfråga om vad ni hade gjort.