Inlägg från: Anonym (Confused) |Visa alla inlägg
 • Anonym (Confused)

  Kan det funka att vara kompisar?

  För 7-8 år sedan var jag kollega med en kille som jag klickar jättebra med. Vi har samma humor och framförallt delar vi samma musikintresse. Vi arbetade i samma projekt under en tid och kom varandra nära även privat, mest messade vi låtar till varandra men det blev en del djupare samtal också. Vi var båda i relationer, han hade småbarn (jag har också barn men de är lite äldre). 


  På en jobbresa blev vi rätt fulla båda två och hamnade i säng. Vi hade båda dåligt samvete efteråt och han mådde ganska dåligt över vad som hänt så jag backade rejält. Sen flyttades han till ett ett annat projekt, jag bytte kort därefter jobb och så gled vi isär. Jag skilde mig rätt snart därefter från barnens pappa också.

  I somras träffade vi på varandra på en konsert. Hans fru vad med, min nya sambo var också med och vi hade en jättetrevlig kväll. Sen dess har jag och killen lunchat några gånger och även gått på en aw då min sambo också hängde på. 


  Till skillnad från förra gången är jag lycklig i min relation, jag känner mig dessutom inte minsta lilla attraherad av killen. Däremot har vi fortfarande en fin och rolig känsla mellan oss, mer som syskon kanske, vi kommer otroligt bra överens och jag har väldigt roligt i hans sällskap. Min sambo gillar honom också men han vet dock inte om att vi gjort ett snedsteg före hans tid.


  Jag skulle gärna ha honom i mitt liv som en vän. Men jag vet inte, kanske är det naivt, eller dumt. 

  Han skickade tidigare idag en spellista på sina nyaste upptäckter på spotify. Det var precis så vi höll på förut. Jag tror verkligen inte jag kommer att vara otrogen men jag vet ju inte alls vad han känner. Kanske leker jag med elden här. Eller så känner han som jag att det var ett snedsteg som inte kommer ske igen men han uppskattar mig ändå som människa.

  Hur ska jag tänka? Borde jag backa?

 • Svar på tråden Kan det funka att vara kompisar?
 • Anonym (Confused)

  Jag ska tillägga att jag är helt öppen med min sambo om att jag har kontakt med killen nu. Där finns inget hemlighetsmakeri.

 • Anonym (Confused)
  Anonym (Nej du) skrev 2023-11-18 17:43:43 följande:
  Inget hemlighetsmakeri? Du har ju inte berättat att ni legat, eller missförstod jag?

  Nej, jag tycker inte att det är okej faktiskt. Antingen berättar man hela historien för sin partner eller så låter man bli att höras.
  Jag kan förstå att man tänker så. Men jag känner verkligen noll attraktion till killen nu. Tidigare var han lite gullig men låt oss säga helt enkelt att han inte åldrats väl rent fysiskt. Jag har så himla svårt att tänka mig att låta honom röra vid mig. Jag är mer orolig för att han har andra tankar och att vi ska hamna i en svår sits pga det.
 • Anonym (Confused)
  Anonym (Nej du) skrev 2023-11-18 18:02:15 följande:
  Jaha. Men du har ju fortfarande en hemlighet för din partner?
  Vi har aldrig pratat om gamla ex. Så det finns hemligheter åt båda håll i så fall. 
 • Anonym (Confused)

  Jag skulle gärna höra från några som faktiskt försökt vara vän med någon man strulat med tidigare, oavsett hur det gått. I stället för moraltanterna med förutfattade meningar.

 • Anonym (Confused)
  Anonym (Nej) skrev 2023-11-18 18:29:27 följande:
  Oroa dig inte, erfarenheter finns, men du vill ju bara få bekräftelse, annars hade du inte brytt dig om våra bakgrunder. Det funkar inte - fatta! Sjukt respektlöst mot din sambo.
  Ja men berätta då, i stället för att bara döma.
 • Anonym (Confused)

  En jämförelse är ju att jag även är vän med mina barns pappa. Visst, vi har barnen ihop men vi babblar även om en massa annat. Vi träffas regelbundet vid födelsedagar, skolavslutning mm och jag kan även gå och ta en kaffe med bara honom. Det är been there, done that, precis som med killen. Jag är inte minsta lilla osäker på mina känslor för den här killen. Men jag har inte riktigt koll på vad han ev känner för mig. 

 • Anonym (Confused)
  Anonym (Hm) skrev 2023-11-18 18:49:15 följande:

  Är väl främst extremt respektlöst mot hans fru som ovetandes ska behöva umgås med kvinnan han bedragit henne med. 


  Det kan jag köpa. Men jag känner nog att det är hans ansvar, inte mitt.
 • Anonym (Confused)
  Anonym (It's complicated) skrev 2023-11-18 19:07:44 följande:
  Jag låg en hel natt i en säng med en studentkompis men vi hade inte sex, bara kyssar och tyckte väldigt mycket om varandra. Det fanns flera skäl till att vi inte blev ihop.

  30+ år senare är vi fortfarande vänner och har över åren delat saker som man inte kan dela med någon annan. Vi ses ca 1 gång per år. Prick på 30-årsdagen av vår vänskap kysste han mig kort, i bilen innan vi skildes åt bara. Jag blev mest väldigt förvånad, eftersom det gått så många år och han var relativt nyligen omgift.

  Sen fick jag en period när jag sökte bekräftelse p.g.a. trist period i min relation. Vi snackade och han skrev att jag var så fin när vi var unga. Jag frågade om han ville ha en uppdatering, och då sa han ja. Han beskrev väldigt målande sin reaktion, jag är fin fortfarande.

  Jag var öppen för om han ville uppleva vad han missat då för 30 år sen, bara för att få det ur systemet typ. Vi kom ända till att boka möte i samband med att han hade en jobbgrej en bit från mig, men han backade dagen innan och ville vara trogen.

  Jag sa att då kunde vi ej ses alls då jag hade stort behov av sex och inte skulle kunna avhålla mig från att retas. Och sen sa jag till mig själv att det får vara stopp här, jag kommer inte att erbjuda honom sex fler gånger i detta livet.

  Vi lät det svalna ett halvår, sen gick jag med på en middag. Det gick bra igen tills vi satt i bilen, och då började han kyssa mig. Jag kysste inte tillbaka utan bara sa "nu är du på djupt vatten". Jag vet, sa han, och öppnade bildörren för att gå ut. Då tog vinden tag i hela bilen och blåste igen dörren på honom. Han kastade sig tillbaka som i en dålig romcom med Hugh Grant och sa "vinden befaller att damen får en kyss till" och stal en kyss innan jag hann reagera. Varpå han kastade sig ur bilen och till hotellet, och skickade en ursäkt på mobilen fem minuter efter.

  Det jag vill säga är att om man har den typen av kontakt, vare sig man har legat eller inte, så är det en risk. Och den som inte vill göra sin partner illa försöker då hålla strikt avstånd. Var inte ensamma med varandra åtminstone, och begränsa hur ofta ni träffas. 
  Jag förstår det men jag gissar att du hela tiden känt en viss attraktion till killen i fråga? Det gör inte jag, jag gjorde det knappt ens när vi hamnade i säng, men jag var olycklig och ville ha bekräftelse. Sexet var inte direkt bra heller, vi var båda rysligt berusade, och jag har varit arg på mig själv för att det hände och för att det förstörde för oss. Det finns noll flirt i våra samtal eller meddelanden. Nu ser jag honom mer som en lillebror än en potentiell partner.  Men jag vet ju inte hur han känner och det är det jag är orolig för idag, inte mina egna känslor.
 • Anonym (Confused)
  Anonym (Volvo) skrev 2023-11-19 16:12:41 följande:
  Men du vill inte förstå? 

  Just detta spelade ju NOLL roll eftersom du ÄNDÅ hamnade i säng med honom och alltså är risken precis lika stor idag att du hamnar i säng igen med honom. 

  Vad är det du inte fattar? 
  Nej, risken är inte alls lika stor idag för förutsättningarna är annorlunda.

  Agerar människor enligt dig alltid enligt en förutbestämd mall? Utan hänsyn till att man blir äldre, lär sig saker, är i olika situationer och förhållanden?

  Om jag skulle bli lika olycklig med min nuvarande partner och känna mig lika osedd och nedvärderad som jag gjorde av mitt ex, tja då vore det ärligt talat ingen fara om jag så hoppade i säng med tio killar, för den relationen vore ändå död. 
 • Anonym (Confused)

  Jag hör vad ni säger även om jag tycker det är väl kategoriskt. Jag tänker att jag bör vara försiktig, jag har inget behov av att träffa honom ensam på kvällar med alkohol eller ha djupa snack. Så det kan vi undvika. Känner jag att det går överstyr får jag vara rak mot honom och backa. Men att ta en lunch då och då och skicka några låttips emellanåt känner jag ändå borde vara okej. Jag fattar att det kan uppfattad som illojalt mot min partner men för mig är den här killen verkligen inte ett gammalt ligg, utan en kompis. Det var ett sunt felsteg som förstörde tillräckligt där och då och inget jag har minsta lilla lust att upprepa.

 • Anonym (Confused)
  Anonym (Volvo) skrev 2023-11-19 17:39:03 följande:
  Fast du har ju uppenbart inte lärt dig ett skit av tidigare erfarenhet med denna kille. ? 
  Vad vet du om det? Är sex så jäkla viktigt för dig att det tar över all anna kontakt? Har man legat så är det det man har, oavsett om man är ytliga bekanta eller själsfränder innan. Varför kan inte den vänskapliga relation vi har betyda mer än att han i fyllan och villan kom in i mig en gång?
 • Anonym (Confused)
  Fjäril kär skrev 2023-11-19 17:37:14 följande:
  Och ändå försöker du stapla ursäkter på hög för att rättfärdiga fortsatt kontakt... varför känner du sånt behov att fortsätta vänskapen med denna kille trots att du vet att du leker med elden? 
  För att det är ovanligt att man i vuxen ålder träffar på en vän man kan babbla med om högt och lågt, som man delar humor med och som dessutom delar en av ens största intressen. För många kanske musik är banalt men det är det inte för mig. Att få diskutera det med någon som är på samma bana är värt mycket för mig.
 • Anonym (Confused)
  Anonym (rödluvan) skrev 2023-11-20 12:20:05 följande:
  Nej, det går absolut inte att vara vänner om hela skiten bygger på BS och den VERKLIGA anledningen till "vänskapen" är att man är kåt.

  De har ju redan facit från sist och det vet TS redan mycket väl, allt snack om att hon inte tror att hon kommer vara otrogen den här gången fast hon gör sitt bästa för att gå åt det hållet och öppna dörren lite på glänt så hon kan öppna den på vid gavel om hon skulle vilja är ju ingen annat är självlögner för att få det att låta bättre än vad det är. Om hon på allvar inte vill vara otrogen så så skulle hon ju  inte utsätta sig för den risken öht, speciellt när hon vet att hon misslyckades kapitalt med att behålla trosorna på senaste gången.
  För hundrade gången - jag är inte kåt på honom.
  Anonym (rödluvan) skrev 2023-11-20 12:21:32 följande:
  TS är en typisk egoist/narcissist och den enda lojaliteten såna människor har är gentemot sig själva.

  Jag förstår att du blivit sårad av någon men du känner inte mig så du kan sluta projicera dina känslor på min situation. 


  Fjäril kär skrev 2023-11-20 12:10:25 följande:

  Vart är din lojalitet gentemot din partner?  Tycker du att han förtjänar att behandlas så här respektlöst?  För du fattar ju själv att detta inte är så smart när du själv skriver flera gånger att det faktiskt skulle kunna hända något från hans sida och du inser risken...? Och ändå....


  Jag har väl aldrig skrivit att det skulle hända något? Om killen visar sig ha andra tankar kan det bli en känslomässigt jobbig sits så tillvida att jag får säga till och sen backa men inget kommer att hända. Jag har verkligen ingen aning om den risken heller. Han har aldrig uttryckt känslor för mig (och inte jag för honom heller för den delen).
 • Anonym (Confused)
  Ascendere skrev 2023-11-20 14:19:05 följande:
  Varför starta en tråd, be om åsikter och sen bli triggad av folks svar?
  Det är ju ändå du som bestämmer hur du gör i slutändan. 
  Jag hade gärna hört reflektioner, erfarenheter mm. Och det skulle jag fortsatt gärna höra om. Tyvärr har det enda lite mer nyanserade inlägg som skrivits här inte följts upp efter att jag ställde en följdfråga.

  Det är väl inte konstigt att jag reagerar när jag blir påhoppad och kallad narcissist etc. 
 • Anonym (Confused)
  Anonym (?) skrev 2023-11-20 14:20:40 följande:

  Är kompisens fru densamma som han hade när han var otrogen? Är det i så fall inte väldigt respektlöst mot henne att fortsätta er kontakt? Hon kommer ju att må fruktansvärt om hon suttit och ätit middag med er o sedan får reda på detta? Så förrådd?


  Det är det och jag tänker att det är hans ansvar att ta hand om sin relation. Jag vet inget om hur de haft det genom åren.
 • Anonym (Confused)
  Ascendere skrev 2023-11-20 14:43:29 följande:
  Låter mer som du vill höra reflektioner och erfarenheter från folk som tycker det är OK att göra som du gör. "Nyanserade inlägg" som du kallar det. 

  De flesta tycker inte det är OK att hålla på som du gör, men det är inte olagligt och ingen kommer att hindra dig. 
  Det var It?s complicateds inägg jag syftade på. Hon beskrev en situation där de fortsatte flirta med varandra, kyssas osv. 
 • Anonym (Confused)

  Det är sjukt svårt att diskutera en fråga som man har tänkt igenom och reflekterar kring, försöker beskriva den på ett korrekt sätt och sen bara få tillbaka att den verklighet man beskriver inte stämmer, att man känner känslor man inte har, tänker tankar man inte tänker och att man har en agenda som känns helt främmande.

  Vad ni än tror är jag ingen naiv barnunge med huvudet i det blå. Jag är förmodligen äldre än de flesta av er. Det svart-vita tänk flera av er uppvisar brukar filas av med mer erfarenhet. Jag inser att jag inte kommer få något mer än påhopp här så feel free att diskutera hur hemsk jag är som inte vill tappa bort en värdefull vän. Jag går vidare.

Svar på tråden Kan det funka att vara kompisar?