• Anonym (L)
  Tue 21 Nov 2023 11:47
  645 visningar
  11 svar
  11
  645

  Kronisk svamp

  Jag har haft enorma problem med svamp i flera år. För min del blev det mycket bättre när jag slutade med hormonella preventivmedel (hade spiral, Jaydess i 6 år). 


  Jag fick till slut äta en kur på 1 år på Fluconazole på inrådan av läkare. Först en tablett i veckan, sedan en varannan vecka, var tredje osv tills det var en gång varannan månad och efter det har jag inte alls haft samma besvär. 


  Detta att utesluta socker finns det inga belägg för att det fungerar som universallösning. Jag har testat det och det var ingen skillnad under 6 månader. Det som var lösningen för mig var långtidskur, ingen sperma i slidan och att sluta med hormoner. 


  Min kille får inte komma i mig, det är ett recept på att få svamp för min del. Han får ha kondom eller komma någon annanstans helt enkelt. Och det tycker jag (och han) är en väldigt liten "uppoffring" för att jag ska slippa ha klåda, ont och blöda för att slemhinnorna spricker. 


  Tycker du ska prata med läkare om långtidsbehandling. Och behandlar du utvändigt med pevaryl, SLUTA med det. Det brukar bara göra det värre.

 • Anonym (L)
  Fri 24 Nov 2023 12:36
  #10
  Anonym (Hej) skrev 2023-11-23 13:24:13 följande:
  Tror knappast du testade det fullt ut. Det finns socker i allt Folk vanligen köper.
  Socker/stärkelse/kolhydrater göder svamp och allt annat i kroppen.

  Kött, fett, grönsaker, vatten och inget annat. DÅ har du uteslutit socker.

  Du tror inte att grönsaker innehåller socker...?


  Det finns som sagt inga vetenskapliga belägg för att detta fungerar för alla. Jag äter endast vegetariskt och har alltid ätit nyttigt, visst kan det slinka ner socker ibland i form av något fika eller så, men som sagt - det enda som funkade för mig var att sluta med hormoner och sperma i slidan. Är nästan helt besvärsfri idag efter att ha kämpat med svamp i över 5 år tidigare. Så där får jag nog säga till 99% att det INTE har med kosten att göra...

Svar på tråden Kronisk svamp