• Anonym (On point)
  Mon 20 Nov 2023 17:03
  663 visningar
  8 svar
  8
  663

  Köpa smycke på pantbank...

  Anonym (Nyfiken) skrev 2023-11-20 15:10:14 följande:
  Kanske dags att börja vara lite mer öppen i ditt tänk till att börja med. Rätt många förlovningar/giftermål går åt skogen och då tror jag hellre folk vill ha pengarna än att stirra på en ring som dom ändå inte använder och kanske t o m har dåliga minnen av. Själv har jag sålt bort en del guld som bl a innehöll några gamla ringar som tillhört äldre bortgångna släktingar plus ringar som jag aldrig använde och trasiga guldarmband. Inget av det där hade nåt sentimentalt värde för mig. Däremot har jag kvar vissa andra guldsmycken som egentligen inte används, men som har större betydelse för mig.

  I just detta fall är jag inte heller ute efter nån förlovnings- eller vigselring utan någon roligare bredare guldring med eller utan stenar/diamanter. Smyckesbutiker tar bra bra betalt för en ring med många "pyttediamanter" medan man som säljare av guld vet att man får noll betalt för såna hos en pantbank.
  Har köpt smycken både på pantbank och online auktioner. Man får mycket mer för pengarna eftersom man i många fall bara betalar guldpriset. Har aldrig blivit missnöjd med något köp hitintills.

  Jag brukar ta mina smycken till en guldsmed för uppfräschning, inte speciellt dyrt och smycket blir nästan som nytt.

  De gånger jag köpt något i en guldsmedsaffär är det något speciellt som jag förälskat mig i. Då betalar jag med gammalt guld (skrotguld) från byrålådan. 
 • Anonym (On point)
  Mon 20 Nov 2023 19:59
  #6
  Anonym (Nyfiken) skrev 2023-11-20 19:04:30 följande:
  Tycker du någon viss pantbank eller online auktion har bättre priser och smycken än andra?
  Tycker inte att någon är bättre än någon annan man väljer ju ett smycke man tycker om. Jag tittar på vikten, och stämplar. Pantbanker brukar vara duktiga på att fotografera så man ser hela smycket från fler vinklar.  Det känns också säkrare att handla där, fast jag har aldrig blivit besviken på köp jag gjort på blocket heller. 

  Värt att nämna är att det finns guldsmeder som säljer begagnade smycken också. De kanske är lite dyrare men då är de å andrasidan väl rengjorda. 

  Ibland på online auktioner lägger jag bud på så kallat "skrotguld" om priset inkl. frakt är rätt. Det är inte ofta men ibland kan man göra fynd.

  Har inte köpt från så många pantbanker så jag kan inte jämföra dem. Du får gå på känsla. 
Svar på tråden Köpa smycke på pantbank...