• Anonym (Rules of attrac­tion)
  Mon 20 Nov 2023 20:48
  1688 visningar
  48 svar
  -1 +2
  48
  1688

  Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?

  Anonym (Gina) skrev 2023-11-20 18:42:40 följande:
  Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?

  Varför så svårt att hitta en match! Jag har varit på några dejter, ganska många faktiskt. Enligt dem jag har träffat och fortfarande känner, hamnar jag ideligen i kompisfacket. Fraser som; "du är fantastisk, kärleksfull, bra sex, vacker, smart och rolig, men jag saknar känslor", eller, "jag vill inte ha en relation" har jag hört lite för många gånger för att jag bara ska kunna bortse i från det. Det lustiga är i kråksången att mindre attraktiva kvinnor än jag, har mer tur. Jag läste en artikel om att kvinnor har det senaste decenniet fått så att säga byta ner sig, vilket jag inte förstår alls. Hur svårt kan det vara? Flera av mina närmaste vänner som är lite som jag, har inte heller hittat sin match. Så detta pratar vi om. Vore nice med seriösa tankar kring detta. Kan det ha att göra med att jag är stark, envis, och välutbildad? Ibland förstår jag inte hur män tänker? Ett liv med mig skulle kunna vara amazing. Vad är det generellt som saknas. Önskar jag visste så jag hade kunnat berättat för mina vänner som inte heller de förstår. Och VAD kan man göra åt det? När kan kommer upp i ålder (52) anpassar man sig tydligen inte lika lätt. I alla fall inte männen, det är säkert. Hur tänker ni? 


  Generellt bryr sig inte män om utbildning och status på kvinnor. Det är inte något som gör er mer attraktiva. Stark och envis innebär ofta mer maskulina drag och det är inte heller något som de flesta män tycker är attraktivt.

  Många män (mig inkluderat) föredrar en mindre snygg kvinna framför en snygg "boss babe".


  Kvinnor och män är olika och finner olika saker attraktiva. Om en man har hög status, är rik, självsäker, etc, är det något kvinnor generellt tycker är attraktivt medans män dras till femininitet och skönhet.


  Problemet för många "moderna" kvinnor är att de blivit den man de själva vill dejta, men det är inget som män i allmänhet går igång på.


  Eftersom kvinnor generellt helst dejtar män med samma eller helst högre socialstatus än de själva har de skjutit sig själva i foten (ur ett relations perspektiv) när de jagat karriär istället för att satsa på de egenskaper män dras till.


  Finns flera studier inom evolutionspsykologi som behandlar detta ämne.

Svar på tråden Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?