Inlägg från: Anonym (Gina) |Visa alla inlägg
 • Anonym (Gina)

  Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?

  Varför så svårt att hitta en match! Jag har varit på några dejter, ganska många faktiskt. Enligt dem jag har träffat och fortfarande känner, hamnar jag ideligen i kompisfacket. Fraser som; "du är fantastisk, kärleksfull, bra sex, vacker, smart och rolig, men jag saknar känslor", eller, "jag vill inte ha en relation" har jag hört lite för många gånger för att jag bara ska kunna bortse i från det. Det lustiga är i kråksången att mindre attraktiva kvinnor än jag, har mer tur. Jag läste en artikel om att kvinnor har det senaste decenniet fått så att säga byta ner sig, vilket jag inte förstår alls. Hur svårt kan det vara? Flera av mina närmaste vänner som är lite som jag, har inte heller hittat sin match. Så detta pratar vi om. Vore nice med seriösa tankar kring detta. Kan det ha att göra med att jag är stark, envis, och välutbildad? Ibland förstår jag inte hur män tänker? Ett liv med mig skulle kunna vara amazing. Vad är det generellt som saknas. Önskar jag visste så jag hade kunnat berättat för mina vänner som inte heller de förstår. Och VAD kan man göra åt det? När kan kommer upp i ålder (52) anpassar man sig tydligen inte lika lätt. I alla fall inte männen, det är säkert. Hur tänker ni? 

 • Svar på tråden Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?
 • Anonym (Gina)
  Anonym (Granbarr) skrev 2023-11-20 19:28:20 följande:

  Kanske det är så att vissa egenskaper du söker efter helt enkelt måste ta mera plats och att andra egenskaper måste hamna längre ner och ibland behöver du kanske hitta nya egenskaper. 

  Min gissning är att du möter "samma" typ av man på nytt när du letar matchning och efter x antal försök får du kanske tänka om på vissa punkter.  

  Min andra gissning är du är för snäll och inte vågar ställa krav utan mer är generös och ger folk en chans. Du kanske ser det som att vara öppensinnad  men det är precis tvärtom egentligen.  Att vara öppensinnad handlar om att leka med nya specifika  krav och egenskaper och rangordna dom annorlunda utan att kompromissa med dig själv. 

  Potential är inget annat än en synonym för fel val...


  Hm bra tänkt där. den senaste  ger en indikation om något i den färgen. Jag är för bred och "generös i sökmönstret." hm. Inte dum kommentar alls. :)
 • Anonym (Gina)
  Anonym (Rules of attraction) skrev 2023-11-20 20:48:12 följande:

  Generellt bryr sig inte män om utbildning och status på kvinnor. Det är inte något som gör er mer attraktiva. Stark och envis innebär ofta mer maskulina drag och det är inte heller något som de flesta män tycker är attraktivt.

  Många män (mig inkluderat) föredrar en mindre snygg kvinna framför en snygg "boss babe".


  Kvinnor och män är olika och finner olika saker attraktiva. Om en man har hög status, är rik, självsäker, etc, är det något kvinnor generellt tycker är attraktivt medans män dras till femininitet och skönhet.


  Problemet för många "moderna" kvinnor är att de blivit den man de själva vill dejta, men det är inget som män i allmänhet går igång på.


  Eftersom kvinnor generellt helst dejtar män med samma eller helst högre socialstatus än de själva har de skjutit sig själva i foten (ur ett relations perspektiv) när de jagat karriär istället för att satsa på de egenskaper män dras till.


  Finns flera studier inom evolutionspsykologi som behandlar detta ämne.


  Jo den har jag också läst. Det finns absolut fog för det. Sedan kan man tro att jag är en bossig typ men jag är väldigt kvinnlig men inget mähä! Jag vill ha samma sociala status och dras till jämlikhet. Men om man skjuter sig själv i foten om man menar att man ska lägga sig platt för mannen som ska göra karriär och inte kvinnan så behöver kvinnan en ännu bättre man och mer duglig. Så många män finns inte. Jag tror snarare att veka män attraheras av kvinnor som kan och är starka men väljer en vekare mähä som de kan bli beundrade av och som bekräftar deras status som alfahanar. Men jag är ingen alfahona utan vill ha en snäll, smart man som står för samma saker som jag. Men visst. Jag fattar ditt argument.
 • Anonym (Gina)
  Tecum skrev 2023-11-20 19:16:17 följande:

  Helt omöjligt att svara på när man inte känner dig bättre. Men en killgissning är att du söker dig till en typ av män som inte söker en kvinna som dig. En stark och välutbildad kvinna med dina egenskaper låter toppen tycker jag. Envis är mindre bra, det kan ge vibbar av bossighet. Men kanske "dina" män vill ha en mer tillbakadragen och nertonad kvinna? Inte en som är lik dem själva? Medan du inte attraheras av den typ av män som söker en kvinna som dig.

  Som sagt gissningar och att tona ner dig är inget bra, det håller inte i längden. Du får fortsätta leta.


  Ja detta har även jag reflekterat över... Men klokt. Jag tänker att det finns för få män som jag gillar.
 • Anonym (Gina)
  Anonym (ynkrygg) skrev 2023-11-20 20:29:48 följande:
  Ja, det var ju lustigt. Eller...? Hur vet du att de är mindre attraktiva än dig? Tycker alla män det?
  Det har inget med tur att göra, om man träffar rätt.
  Jag har frågat mina vänner vad de finner attraktivt hos dem. Men det verkar som de inte riktigt faller, utan har en så- länge- relation. Men jag är inte så säker på det. 
 • Anonym (Gina)
  Anonym (Granbarr) skrev 2023-11-20 22:57:17 följande:
  Då återkoppla jag till mitt svar ovanför... du har för få män du gillar för att du ger för många chansen som du faktiskt inte är intresserad av från början- för att du inte ställer krav och istället kompromissar.   Du kan inte förvänta dig kemi och matchning med nån som du redan från början är tveksam till . 

  Sluta dejta många och satsa istället på att uppdatera dina krav till specifika krav och dejta smalt men med kvalitet.  
  Ja du har säkert rätt, men att skriva en önskelista är inte särskilt sexigt. En riktigt turn-off. Att hitta guldkornen är inte så lätt. Men att hålla koll på vad man inte vill kompromissa om, kan vara en bra idé. Att inte vackla i det. Kräsen..
 • Anonym (Gina)
  Slagen dam skrev 2023-11-21 07:46:56 följande:

  Jag kanske fokuserar på andra saker än du vill ha feedback på, men du säger också att du och dina vänner bekräftar varandra i vad ni söker och att ni tycker att ni i princip har rätt att få det. Det kan man tycka. 

  Som 52 år gammal har man för det första stor konkurrens av yngre kvinnor som väljer äldre män med pengar och bildning framför yngre, ännu inte rika män med lökiga intressen. 

  Därför stämmer det du och dina väninnor upplever. Det är för få män att välja på som ni tycker håller den nivån ni vill ha. 

  Männen kommer inte bli fler med tiden. 

  Det finns ett par kvinnor i kvällspressen som skriver texter om män och som verkar vara lite som du och dina vänner. De njuter ändå av den sexuella delen av dejtandet och av att visa upp det för världen, även om sexpartnern inte håller måttet att visa upp för väninnorna annat än som fuckboy att driva lite om. 

  Jag får känslan av att du har nått en tomhetskänsla och inte kommer vidare där. 

  Att vilja att ens liv ska vara amazing är inget fel, men de flesta riktiga liv innebär både goda och risiga stunder, och kanske mer så efter 50?

  Behöver du göra en nyorientering? Om 8 år är du 60 år. 5 år till pension. Vill du vara på samma plats då som du är nu eller vill du ha ändrat något?


  Hej. Kloka tankar här också. Problemet är att man kanske tänker på framtiden och när jag är pensionär, men just det gör att man blir både sorgsen och längtande.  Jag har två manliga vänner som har flickvänner eller dejtar och inleder med kvinnor, men de båda gör det för att motverka ensamhet. Det kanske jag också gör. Jag har en målbeskrivning, men där är det också svårt eftersom det skrämmer en del män, för de vill kanske inte ha den framtiden att bo utomlands större delen av året. När man tänker så långsiktigt gör man stora penseldrag.

  Så man kanske ska vara mer flexibel. Men det är så sorgligt det du skriver. Men man kan ju hoppas att de kloka männen med utbildning inte satsar på en 40 åring med hemmavarande barn i skolåldern. Jag vill ha någon att älska och satsa på och som bor i Göteborg med omnejd, hehe
  Nå ja, jag har inte tappat hoppet men kanske blivit lite kantstött i hjärtat.
 • Anonym (Gina)
  sture123 skrev 2023-11-21 08:07:16 följande:

  Har du själv blivit kär i de männen som nobbat dig? 


  I en. 
Svar på tråden Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?