• Slagen dam
  Tue 21 Nov 2023 08:35
  1623 visningar
  51 svar
  51
  1623

  Är det red flag?

  Det beror på om det är viktigt för dig att han är en person som skaffade Instagram när Instagram var en it-girl och ett musthave.

  Killar på Instagram numera är väl gammelhipsters, bildnördar eller har ett bikinibrutteflås.

  OBS jag har bara fördomar och ingen koll, har inte varit in på min Instagram sedan 20?? och det har ingen annan heller. 

 • Slagen dam
  Tue 21 Nov 2023 08:37
  #4

  Aha. Om han SÄGER att han inte har Instagram och du upplever att han ljuger så är han antingen observerant på att du vill snoka och skaffa kontroll. Eller har bikinibrutteflås. Eller bäggedera. 

 • Slagen dam
  Tue 21 Nov 2023 08:48
  #7

  Hans utseende är väl skälet till att TS är intresserad och redan vill ha honom för sig själv, istället för att han lägger ut den där läckra bringan till allmänt beskådande. Sådär som folk gör på Instagram. 

 • Slagen dam
  Tue 21 Nov 2023 09:18
  #10
  Anonym (P) skrev 2023-11-21 09:02:17 följande:
  Om han hade något att dölja är det bara att låta bli att lägga ut det på sociala medier. Att man använder sociala medier är inget tecken på att man inte har något att dölja.
  Ja, man kan alltid ha flera konton om man är lagd åt det hållet. Men jag har också svarat att jag inte har/inte använder mitt konto om jag fått ett dålig magkänsla av varför nån vill snoka. 
 • Slagen dam
  Tue 21 Nov 2023 13:14
  #18

  Be att få träffa någon av hans vänner. Säger han nej så får du svar.

  Prata om hans vänner. Svarar han undvikande får du svar. 

 • Slagen dam
  Tue 21 Nov 2023 15:36
  #23
  Anonym (Corina) skrev 2023-11-21 14:42:58 följande:
  Stalkerbetende
  Tycker du att det är stalkerbeteende att vilja träffa sin dejts vänner?! 
 • Slagen dam
  Tue 21 Nov 2023 15:39
  #24

  När jag var lite mer insatt i Instagram hade folk  ett träningskonto, ett hobbykonto, ett jobbkonto, ett privatkonto och så vidare. Det var nog nyhetens behag. 

 • Slagen dam
  Wed 22 Nov 2023 06:43
  #34

  Om man dejtar eller vill dejta seriöst så vill man ju veta om personen har jobb/studier och vänner och varför inte om inte. 

  Det har hänt mig mer än en gång att en till synes jättecharmig person som "borde" ha andra vänner inte låter en träffa dem eller vill prata om sina vänner, för att personen är sjuk i huvudet. Därför är det en red flag att inte vilja prata om vänner alls tidigt. 

 • Slagen dam
  Wed 22 Nov 2023 08:24
  #36
  EpicF skrev 2023-11-22 08:17:57 följande:
  Då frågar man om jobb/studier. Och nej, det är inte onormalt eller red flag att en dejt inte vill att man ska möta vännerna under dejtstadiet. Även om man dejtar seriöst. 
  Jag har inte sagt det heller?
  Det jag menar är att man pratar väl lite runt vänner allmänt? Om någon skulle undvika ämnet vänner och familj skulle i alla fall jag tänka att det var känsligt på något vis. 
 • Slagen dam
  Thu 23 Nov 2023 13:01
  #46
  Jag kan bara upprepa att när jag träffar en ny människa  är naturliga samtalsämnen nära till hands att prata lite om familj, vänner och vad man gör i livet eller har gjort tidigare. 
   
  Med sjuka i huvudet menar jag just det, att en del människor visat sig vara väldigt sjuka när jag lärt känna dem närmare. Jag har mött människor som i början verkat vanliga men som senare utsatt mig (och/eller visar sig ha utsatt andra) för de märkligaste saker.
   
  Förut berättade jag gärna om sådana händelser här anonymt på forumet men eftersom en del av de  mest aktiva medlemmarna ägnar delar av dagen åt att girigt suga åt sig varje ny bit information som jag delar för att kunna skriva nya trollinlägg om mig eller andra så berättar jag ogärna något om mig själv. 
   
  Det tycker jag att alla andra också ska sluta med om det inte är väldigt allmänt hållet. 
   
  På det sättet förstår jag, och sympatiserar i allra högsta grad med att man inte vill berätta allt eller visa sina konton i sociala medier för vem som helst. 
   
  Annars kan man få läsa de märkligaste tolkningar av sig själv. Om man däremot har en böjelse för att läsa eller sprida alltifrån förtal till dumskvaller så är det här forumets mer skrupelfria medlemmar naturligtvis perfekta att knyta nära kontakter med. 
   
  OnT:
   
  Om man dejtar en snygg kille som säger sig inte ha Instagram och det ger en dålig magkänsla så skulle jag rekommendera att dra vidare till nästa, om jag ville dejta seriöst. 
 • Slagen dam
  Thu 23 Nov 2023 17:23
  #49
  Anonym (skitbra ju) skrev 2023-11-23 17:21:16 följande:
  Fast är inte hela idén med att INTE ha 57 konton på alla sociala medier som finns skulle vara suspekt ganska sjukt i sig?

  Jag menar, måste ha känna ett behov av att annonsera sin tillvaro för allt och alla och spendera halva sin vakna tid på att uppdatera flödet så fort man gör något för att anses vara "normal"? Möjligen är det normalt för att så många gör så, men jag vettefan om jag skulle kalla det för ett normalt beteende ur ett psykologiskt perspektiv. 

  Och att inte vilja haka på en i grunden ganska sjuk trend behöver ju inte betyda att man har något att dölja.
  Jag håller med (och den här gången är inte "håller med" en drift med kodordet "Håller med" som vissa använder sig av). 
 • Slagen dam
  Thu 23 Nov 2023 17:52
  #51
  Anonym (skitbra ju) skrev 2023-11-23 17:42:26 följande:
  Vanligt är inte nödvändigtvis detsamma som bra eller ens friskt.
  Så sant! Vi människor påverkar varandra, till det positiva eller till det negativa. Hemligheter har alltid funnits men jag tror de blivit fler värre och mer ohanterliga av internet. Det som förr var en porrtidning i skogen är nu att din make övertygas att ta sitt eget liv av ett AI han funnit på Instagram.
Svar på tråden Är det red flag?